Μήνυμα Σέφεριν "Όλα τα πρωταθλήματα να ξαναρχίσουν και να τελειώσουν στο γήπεδο"

Χωρίς να παραγνωρίζουν την κρισιμότητα των στιγμών ανά το παγκόσμιο λόγω της εξάπλωση του κορονωϊού, στη ηγεσία της UEFA φαίνεται να επικρατεί έντονα η άποψη πως όλα τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη μπορούν κάποια στιγμή στους επόμενους μήνες να αρχίσουν και να τελειώσουν στο γήπεδο.

Η UEFA επιμένει να θέλει να εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια. Αυτό είναι το σημερινό μήνυμα – γραμμή του προέδρου της UEFA προς τις Ομοσπονδίες. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το μήνυμα Σέφεριν καταγράφεται σε επιστολή που σύνυπογράφουν οι πρόεδροι του European Club Association και του European Leagues.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ελάχιστες πιθανότητες αφήνει στο ενδεχόμενο να μην τελειώσουν τα πρωταθλήματα.
Ο ισχυρός άντρας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου καλεί τις ηγεσίες των 55 ομοσπονδιών σε εγρήγορση και αναφέρεται στις ασκήσεις επι χάρτου που διεξάγονται στις ομάδες εργασίας της UΕFA.

H EΠΙΣΤΟΛΗ

“Προχωράμε ενωμένοι με γνώση πως μόνο μια εκπληκτική συντονισμένη προσπάθεια όλων των διοργανωτών μπορεί να βοηθήσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να βγει από την κρίση, έχοντας ανακτήσει το βασικό του κορμό, τις διοργανώσεις.

Αυτή η δέσμευση πήρε σάρκα και οστά στις δύο ομάδες εργασίας που φτιάχτηκαν για να εξετάσουν τις επιλογές με το καλεντάρι και με τις νομικές και οικονομικές συνέπειες του να συνεχιστεί η σεζόν και μετά τις 30 Ιουνίου. Χωρίς ενότητα κι αλληλεγγύη, κανείς δεν θα βγει από την κρίση, γιατί είμαστε αλληλεξαρτώμενοι.

Απαιτείται χειρισμός και των δύο καλενταρίων, αφού το φινάλε της τωρινής σεζόν θα επηρεάσει το ξεκίνημα της επόμενης.

Παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη της κατάστασης, η ομάδα εργασίας που ασχολείται με το καλεντάρι θα δείξει σύντομα, ιδανικά στα μέσα Μαϊου, ποιο πλάνο θα προχωρήσει για να ολοκληρωθεί η σεζόν, χωρίς να αφήσει κανέναν πίσω.

Η διακοπή των διοργανώσεων θα έπρεπε πραγματικά να είναι η τελευταία λύση, μόνο αν δεν υπάρχει κάποιο καλεντάρι που να επιτρέπει την ολοκλήρωση της σεζόν.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως το ποδόσφαιρο μπορεί να επιστρέψει στους επόμενους μήνες, μέσα σε συνθήκες που θα μας υποδείξουν οι δημόσιες αρχές, και πως κάθε απόφαση οριστικής διακοπής εγχώριων διοργανώσεων είναι, σε αυτό το στάδιο, πρόωρη και αδικαιολόγητη.

Από τη στιγμή που η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις καθορίζεται από το αποτέλεσμα στο τέλος μιας ολοκληρωμένης εγχώριας διοργάνωσης, ένας πρόωρος τερματισμός θα θέσει εν αμφιβόλω την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Η UEFA διατηρεί το δικαίωμα να εξετάσει το δικαίωμα των ομάδων στη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του 2020/21, σύμφωνα πάντα με τους σχετικούς κανονισμούς”.

Εγγραφείτε τώρα στην Meridianbet.com.cy, κάντε την πρώτη σας κατάθεση στον λογαριασμό σας και διεκδικήστε μέχρι και 50 ευρώ μπόνους.