Έκανε το κόλπο γκρόσο και πήρε τον αρχηγό της Φέγενορντ, Μπέργκχαους

Δυνατό χτύπημα στην αιώνια αντίπαλό του, Φέγενορντ, σημείωσε ο Άγιαξ, με τον “Αίαντα” να κάνει δικό του τον 29χρονο αρχηγό της και διεθνή με την εθνική Ολλανδίας, Στίβεν Μπέργκχαους, για την επόμενη τετραετία.

Σε μία από τις πιο πολυσυζητημένες μεταγραφές των τελευταίων δεκαετιών προχώρησε ο Άγιαξ, με την ομάδα του Άμστερνταμ να ανακοινώνει πως ήρθε σε καταρχήν συμφωνία με την Φέγορντ για την απόκτηση του Στίβεν Μπέργκχαους και το μόνο που απομένει πλέον για να βάλει την υπογραφή του σε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας είναι να περάσει με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Στο συμβόλαιο μεταξύ του παίκτη και της Φέγενορντ υπήρχε ρήτρα ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ που επέτρεπε στον Μπέργκχαους να αποχωρήσει, με τον Άγιαξ να εκμεταλλεύεται την περίσταση και να δέχεται να καταβάλλει 5,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από την άσπονδη εχθρό του.

Στο άκουσμα της συμφωνίας των δύο ομάδων, οι οπαδοί της Φέγενορντ έχουν προλάβει ήδη να δείξουν την οργή τους στα social media ενώ έχουν κάνει την εμφάνισή τους και τα πρώτα videos με κάποιους εξ αυτών να καίνε φανέλες της ομάδας με το όνομα του πρώην αρχηγού τους στην πλάτη.

Ενδεικτικό της τεράστιας κόντρας που διέπει τους δύο συλλόγους, ειδικά σε επίπεδο οπαδών, είναι το γεγονός πως μόλις τρεις φορές στο παρελθόν, ένας παίκτης είχε μετακινηθεί απευθείας από την Φέγενορντ στον Άγιαξ: ο Χενκ Γκρουτ το 1965, ο Τζον Έβερς το 1977 και ο Άρνολντ Σόλτεν το 1995.

Τίτλοι, Champions League και Ολλανδία οι λόγοι της αλλαγής

Όσον αφορά στον τέταρτο της μικρής αυτής λίστας, τον Στίβεν Μπέργχαους, δικαιολόγησε την απόφασή του για αλλαγή στημν επιθυμία του να κατακτήσει τίτλους, να παίξει στο Champions League και να εξακολουθεί να διεκδική θέση στο ρόστερ της εθνικής Ολλανδίας, ενόψει μάλιστα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ το 2022.

“Είμαι 29 ετών και δεν είναι μυστικό πως ήθελα να κάνω το επόμενο βήμα. Είναι σημαντικό για μένα να συνεχίσω να βελτιώνομαι. Επιπλέον, θέλω να συνδυάζω το γεγονός να παίζω για να διεκδικών τρόπαια, να αγωνίζομαι στο Champions League και να παραμένω στο κάδρο της εθνικής ομάδας.

Με τον Άγιαξ νομίζω ότι μπορώ να τα πετύχω όλα αυτά”, δήλωσε χαρακτηριστικά στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου. Σημειώνεται πως ο Μπέργκχαους είχε να επιδείξει 87 γκολ και 64 ασίστ στα 199 ματς που φόρεσε τη φανέλα της Φέγενορντ την τελευταία πενταετία, με την επιστροφή του στο “Κάιπ” να είναι προγραμματισμένη για τις 19 Δεκεμβρίου, εκεί που οι οπαδοί της πρώην ομάδας του ετοιμάζουν εχθρική υποδοχή ανήμερα των 30ων γενεθλίων του.

sport24.gr