Πετεβίνος: "Αν θες νίκη δεν πρέπει να σκέφτεσαι τις έδρες"

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και μίλησε για όλα:

Τα κυριότερα σημεία:

Για τη διακοπή: «Είναι διαφορετικά τα πράγματα λόγω των απουσιών για Εθνικές ομάδες, έχουν έρθει αρκετά παιδιά από την Κ19 και συμμετέχουν στις προπονήσεις. Δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα στο τακτικό κομμάτι, όμως από την άλλη ο προπονητής έχει την ευκαιρία να δει κάποιους παίκτες των ακαδημιών μας. Από Δευτέρα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά γιατί μπαίνουμε σε αγωνιστική δράση».

Για την ισοπαλία με την Πάφο και τη βαθμολογία: «Για την 3η αγωνιστική δεν μπορεί να γίνει το ίδιο πράγμα όπως τις δύο προηγούμενες. Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι όλα τα παιχνίδια είναι υψηλού ανταγωνισμού, το έργο μας θα είναι δύσκολο. Πρέπει με όλους τους συνδυασμούς να πάρουμε νικηφόρα αποτελέσματα. Πρέπει να στεκόμαστε στα δεδομένα και πάμε πλέον στο «Αρένα», έχοντας στη σκέψη μας ότι ο μοναδικός στόχος της νίκης μπορεί να εξυπηρετήσει πολλούς στόχους. Δεν μας απασχολεί και ιδιαίτερα ποιες ομάδες είναι στη 2η θέση. Αυτές οι τρεις ομάδες μπορεί να λένε ότι ο τίτλος είναι στα χέρια τους, όμως ο πρώτος αυτό που πρέπει να κοιτάζει είναι πως μπορεί να παραμείνει στην κορυφή και να μην βλέπει τους άλλους τι κάνουν. Με την Πάφο αυτό που δεν πήγε καλά είναι ότι γίνεται στα ματς που πήραμε ισοπαλίες. Οι αρετές μας δεν βγήκαν στο επιθετικό κομμάτι αλλά μόνο στο αμυντικό. Δεν μπορούμε να μην είμαστε ευχαριστημένοι από το γεγονός ότι είμαστε στο +4, όμως δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα που πήραμε. Αυτό που ευελπιστούμε είναι να κάνουμε ευτυχισμένο τον κόσμο στο τέλος της χρόνιας».

«Αν ρωτήσεις κάποιο ΑΠΟΕΛίστα να σου πει να πάρει το πρωτάθλημα και να μην έχει καλή απόδοση, ξέρεις τι θα σου απαντήσει. Τα παιχνίδια που έχουν σημασία και έχουν οι ομάδες το ίδιο κίνητρο είναι μεγάλη πιθανότητα να λήξει ισοπαλία. Φυσικά οι νίκες σε τέτοιου είδους παιχνίδια είναι πολύ σημαντικές και για αυτό με την ΑΕΚ θέλουμε τη νίκη».

Για το ματς με την ΑΕΚ: «Είναι μία έδρα δύσκολη, όμως αν θες νίκη δεν πρέπει να σκέφτεσαι τις έδρες και αυτά τα πράγματα. Στο «Αρένα» πήραμε νίκη, στη Λεμεσό στο νέο γήπεδο όχι, πρέπει και εκεί όταν έρθει ώρα να πάρουμε νίκες».

Για τα αγωνιστικά δεδομένα: «Μπεν, Δώνης, Κονσταντίνοφ και Θεοδώρου ακολουθούν ένα ειδικό πρόγραμμα. Για τον Μπεν και τον Δώνη περιμένουμε να μπουν στο κανονικό πρόγραμμα. Για τον Κονσταντίνοφ ακόμη δεν είναι γνωστό πότε θα επιστρέψει. Ο Θεοδώρου είναι στο τελικό σημείο της αποκατάστασης και περιμένουμε σε 10 μέρες να επιστρέψει. Ο Γουΐλερ έκανε την επέμβαση ελπίζουμε όσο πιο σύντομα γίνεται να επιστρέψει».

Για το γεγονός ότι τα ματς του ΑΠΟΕΛ τα περισσότερα είναι Δευτέρα: «Με τον Απόλλωνα αν ήταν επιλογή μας θα τα αλλάζαμε, τα άλλα παιχνίδια είναι εντάξει. Με τον Απόλλωνα θέλαμε Δευτέρα. Έχουμε 8 με 10 χιλιάδες κόσμο και ομάδες που δεν έχουν αρκετό κόσμο παίζουν Σαββατοκύριακο και εμείς Δευτέρα. Παίξαμε όλες τις μέρες της εβδομάδας ως ΑΠΟΕΛ. Ο κόσμος σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο με την παρουσία του. Βλέπουμε γενικότερα παντού το καλεντάρι να φορτώνεται με πολλά παιχνίδια. Τη δεδομένη στιγμή έχουμε έξι παίκτες που επιβαρύνονται περισσότερο που είναι στις εθνικές τους ομάδες».

Για τα πακέτα των πλέι οφ: «Ξεπεράσαμε τις 3000, κλείσαμε τα 3100, αν προσθέσεις και τα εισιτήρια διαρκείας μιλάμε για 8000 κόσμο. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και οι τιμές των μεμονωμένων εισιτηρίων για κάθε αγώνα. Μέχρι Τετάρτη θα ξέρουμε και για το ματς με την ΑΕΚ».

Για το θέμα του Αθλητικού Δικαστή: «Μας έχει προβληματίσει πολύ και εμάς. Δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα αποφασίσει. Το ΑΠΟΕΛ έχει δεχθεί τις περισσότερες ποινές αυτά τα χρόνια. Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει αυτό το πράγμα, είναι να γίνει ένα καταστατικό που θα είναι πιο σαφές. Είναι πολύ σημαντικό να κοιτάζει και τις εκθέσεις διαιτητών και παρατηρητών όταν αποφασίζει κάτι. Πρέπει να βρεθεί και μια ισορροπία για το τι γράφει ο διαιτητής σε ένα φύλλο αγώνος. Δεν μιλώ για την ΑΕΚ αλλά για την περίπτωση τη δική μας στο ματς με τη Δόξα, έγραψε ότι τον έσπρωξαν τρία άτομα, εγώ σας λέω ότι κανένας δεν τον έσπρωξε. Δεν είναι ευαγγέλιο τι γράφει ο διαιτητής ή ο παρατηρητής, πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος».

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridian Sports.

Meridian Sports– Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης