Ξεκίνημα με προβλήματα

*Στο «Celtic Park» της Γλασκώβης η Σέλτικ υποδέχεται την Μίντιλαντ στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Την ερχόμενη Τετάρτη (28/7) θα ακολουθήσει η ρεβάνς στην «MCH Arena».

**Ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ παύει πλέον να υφίσταται. Σε περίπτωση που οι δύο ομάδες δεν λύσουν τις διαφορές τους έπειτα από δύο 90λεπτα, τότε θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση και εφόσον χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.

***Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τον νικητή του ζευγαριού Αϊντχόβεν – Γαλατάσαραϊ, ενώ αυτή που θα αποκλειστεί θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ.

0271: Celtic Glasgow – FC Midtjylland 21:45 («Celtic Park»)

Σέλτικ: Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε την περσινή χρονιά η Σέλτικ και μάλιστα με μεγάλη διαφορά (-25) πίσω από την πρωταθλήτρια Ρέιντζερς. Στο Λιγκ Καπ η πορεία της σταμάτησε στον δεύτερο γύρο, ενώ αυτή του κυπέλλου στον τέταρτο. Στην ευρώπη συμμετείχε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και συγκεκριμένα στον 8ο όμιλο με Μίλαν, Λιλ και Σπάρτα Πράγας και με την τέταρτη θέση που πήρε γνώρισε τον αποκλεισμό. Όντως ήταν πάρα πολύ δύσκολη η προηγούμενη χρονιά για τη Σέλτικ, η οποία αναγκάστηκε κιόλας να προβεί σε αλλαγή όχι ενός αλλά δύο προπονητών. Στην αρχή ξεκίνησε με τον Λένον, ενώ ολοκλήρωσε με τον Κένεντι. Πλέον εκκινεί με νέο τεχνικό στον πάγκο της, τον Ελληνοαυστραλό Άγγελο Ποστέκογλου, ελπίζοντας ότι στη φετινή χρονιά θα καταφέρει να επιστρέψει στις επιτυχίες, εντός και εκτός συνόρων.

Στα θετικά η παραμονή του πρώτου σκόρερ Όντσον Έντουαρντ (22 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις) στο ρόστερ της, ενώ έδωσε 3,500,000 ευρώ στη Μακάμπι Πέταχ Τίκβα για να αποκτήσει τα δικαιώματα του 19χρονου επιθετικού Λίελ Αμπάντα.

Η φετινή χρονιά στη Σκωτία δεν έχει ακόμη εκκινήσει, όμως πρόλαβε να δώσει τέσσερις φιλικούς αγώνες, μετρώντας δύο νίκες (Σέφιλντ Γουέν 1-3, Τσάρλτον 1-2), μία ισοπαλία (Μπρίστολ Σίτι 0-0) και μία ήττα (Πρέστον 0-1). 

Αγωνιστικά νέα: Εκτός αποστολής έμειναν οι Άγιερ (αμυντικός) και Έντσαμ (μέσος). Ο πρώτος υστερεί σε βαθμό ετοιμότητας, ενώ ο δεύτερος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν.

Πιθανή ενδεκάδα: Μπάρκας, Ράλστον, Μπίτον, Γουέλς, Τέιλορ, ΜακΓκρέγκορ, Σόρο, Τέρνμπουλ, Ρόγκιτς, Έντουαρντ, Κρίστι.

Μίντιλαντ: Μπορεί την προηγούμενη χρονιά να μην κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο, όμως σε γενικές γραμμές η πορεία της μπορεί να χαρακτηριστεί ως θετική. Στα πλέι οφ τίτλου τερμάτισε στη δεύτερη θέση, έχοντας ένα βαθμό λιγότερο από την πρωταθλήτρια Μπρόντμπι, ενώ στο κύπελλο έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Στην ευρώπη για πρώτη φορά στην ιστορία της έλαβε μέρος σε όμιλο (στον τέταρτο) Τσάμπιονς Λιγκ με αντιπάλους τις Λίβερπουλ, Αταλάντα και Άγιαξ. Όπως ήταν λογικό πήρε την τέταρτη και τελευταία θέση, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει, αφού κατάφερε και έφερε εις πέρας τον στόχο της συμμετοχής της σε όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όπου μάζεψε εμπειρίες.

Πάντως παρά τον θετικό απολογισμό, η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να δώσει τα ηνία σε νέο προπονητή, με τον Μπράιαν Πρίσκε να αποχωρεί (Άντβερπ) και τον Μπο Χένρικσεν, ο οποίος βρισκόταν στη Χόρσενς από το 2014 να αναλαμβάνει.

Στα θετικά είναι ότι η Μίντιλαντ κατάφερε να διατηρήσει στο ρόστερ της τον περσινό πρώτο της σκόρερ, Σόρι Κάμπα (14 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις), ενώ στα αρνητικά, την περασμένη Παρασκευή (16/7) ξεκίνησε με το αριστερό τη Superliga, γνωρίζοντας την ήττα και μάλιστα με ανατροπή 1-2 από την Οντένσε.

Αγωνιστικά νέα: Στον αγώνα με την Οντένσε δεν αγωνίστηκαν οι Γενς Λις Καγιούστε (διεθνής μέσος), Σόρι Καμπά (περσινός πρώτος σκόρερ), Φρανκ Ονιέκα (βασικός μέσος) και Άβερ Μαμπίλ (βασικός μέσος). Το πιο πιθανό απόψε επιστρέφουν οι Καγιούστε και Καμπά, ενώ οι Ονιέκα και Μαμπίλ θα μείνουν και πάλι εκτός. Αμφίβολος θεωρείται ο Νίκολας Μάντσεν (βασικός μέσος), ο οποίος αποχώρησε τραυματίας από το ματς της πρεμιέρας.

Πιθανή ενδεκάδα: Λοσλ, Ντάλσγκαρντ, Σβιατσένκο, Χόεφ, Παουλίνιο, Ονιεντίνκα, Μάντσεν, Εβάντερ, Ντρέιερ, Μπρουμάδο, Σίστο.

****Αμφότερες βρίσκονται στο ξεκίνημα της σεζόν και αποτελεί ερωτηματικό το πως θα προσεγγίσουν τον αποψινό αγώνα. Αν πάρουμε από το τι έχουμε δει στα φιλικά, αλλά και στη πρεμιέρα της Μίντιλαντ, το συμπέρασμα που βγάζουμε είναι ότι στο «Celtic Park» απόψε θα διεξαχθεί ένας αγώνας με γκολ και από τις δύο πλευρές. (Γκολ/Γκολ στο 1,78, μία απόδοση που στην Meridianbet μπορείτε να την βρείτε ως την ψηλότερη της αγοράς).

BET BUILDER: Δημιουργήστε τον δικό σας συνδυασμό!