Σε μια πολύ νεαρή ηλικία, βεθηκε στο πηδάλιο ενός διεθνούς οργανισμού, να διοικεί το παράρτημα της Κύπρου, ξεκινώντας μάλιστα πριν από μερικά χρόνια ως δικηγόρος στην εταιρεία. Σήμερα στα 28 της χρόνια, η Χρυσοθέμη Βαλανίδου, CEO της Meridian Gaming (CY),διαγράφει μια επιτυχημένη πορεία, αρπάζοντας την ευκαιρία να αναλάβει την Εταιρεία στην Κύπρο. 

Σε συνέντευξη της στο philenews, η Χρυσοθέμη Βαλανίδου, μιλά για τις βασικές αρχές που διέπουν την ασφάλεια του στοιχηματικού παιχνιδιού, την θέση των γυναικών στην Meridian Gaming, αλλά και τις ευαισθησίες που επιδεικνύει η εταιρεία σε θέματα κοινωνικής ευθύνης. 

Μια πολύ νεαρή CEO, συγκεκριμένα under 30. Πώς ξεκινήσατε στην εταιρεία αυτή και πώς ανελιχθήκατε στην θέση αυτή;

Έχω ξεκινήσει στην Meridian ως δικηγόρος και στην συνέχεια Head of Legal and Compliance department. Η σταθερή πορεία μου, η σκληρή δουλειά  και η όρεξη για ανέλιξη ήταν αυτά που κατά την άποψη μου έδωσαν την ευκαιρία να αναλάβω την Εταιρεία στη Κύπρο. Αυτό που χρειάζεται περισσότερο, είναι να δουλεύεις σκληρά και μην αφήνεις το μυαλό σου να επαναπαυτεί. Ας μην ξεχάσουμε ότι π.χ. ιδρυτές των Facebook και Snapchat ξεκίνησαν την πορεία τους σε πολύ νεαρή ηλικία και σήμερα είναι δισεκατομμυριούχοι.

Επίσης, ο Brian Wong CEO της δικιάς του εταιρείας, στα 18 του χρόνια αποφάσισε να ιδρύσει την Kiip. Μια πλατφόρμα επιβράβευσης εφαρμογών για κινητά και που ασχολείται με την διαφήμιση στο mobile. Η καινοτόμος επιχείρηση του εκτοξεύτηκε σε μικρό χρονικό διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ανάμεσα στους πελάτες που έχει πλέον, είναι η Pepsi και τα McDonalds.

Ποιες είναι οι πολιτικές της εταιρείας σας, σε ότι αφορά τις ευκαιρίες σε νέους και γυναίκες;

H Meridian δίνει ευκαιρία σε νέους να ξεκινήσουν την καριέρα τους και να γίνουν επιτυχημένοι. Περισσότερο από το ήμισυ του εργατικού δυναμικού της Meridian Gaming (CY) Ltd είναι γυναίκες, τοποθετώντας έτσι την Εταιρεία μεταξύ του πολύ μικρού αριθμού του κλάδου παγκοσμίως που έχουν εφαρμόσει μια τέτοια προσέγγιση. Όλοι οι εργαζόμενοι της Meridian εκπαιδεύονται συνεχώς και είναι εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουν τις πιο επίκαιρες τεχνολογικές και κανονιστικές αλλαγές στον κλάδο και την επιχείρηση γενικότερα.

Αυτό συμβαίνει ανά το παγκόσμιο αφού η Εταιρεία δραστηριοποιείται σε 30+ χώρες σε όλο τον κόσμο ως καθιερωμένος πάροχος αθλητικών στοιχημάτων, σε διεθνής αγορές σε όλη την Ευρώπη, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική.

Ποιες είναι οι προσωπικές σας προτεραιότητες σε ότι αφορά την ανάπτυξη της εταιρείας;

Προτεραιότητά μας ο πελάτης, να διατηρούμε την ασφάλεια του στοιχήματος και την δική του, διαφυλάσσοντας την ακεραιότητα δεδομένων και αθλητικών γεγονότων, η προστασία από τον εθισμό στο αθλητικό στοίχημα (με μηχανισμού αυτο-αποκλεισμού κ.τ.λ.) και κυρίως η προστασία ανηλίκων με πλήρη απαγόρευση εισόδου σε εγκαταστάσεις  και ιστοσελίδες σε ανηλίκους.

Προτεραιότητα μας ο πελάτης και η άμεση εξυπηρέτηση του.

Όλοι οι εργαζόμενοι της Meridian Gaming (CY) Ltd εκπαιδεύονται συνεχώς και είναι πλήρως ενημερωμένοι,  για να αντιμετωπίσουν τις πιο επίκαιρες τεχνολογικές και κανονιστικές αλλαγές στον κλάδο και την επιχείρηση γενικότερα. Στόχος μας η επένδυση στο προσωπικό μας και η προσωπική και επαγγελματική τους ανέλιξη.

Πως το δικό σας μοντέλο διοίκησης της έδρας της εταιρείας στην Κύπρο θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα για τις άλλες εταιρείες;

Η Μeridian εκτός από την προστασία του πελάτη/παίκτη καθώς και του προσωπικού της, έχει επίκεντρο τον άνθρωπο η οικονομική βοήθεια που μπορεί να προέλθει μέσα από διάφορες δράσεις για μια κοινωνία είναι πολύ σημαντικό. Η κοινωνία του σήμερα,  θα πρέπει να υπερβεί τις αδυναμίες, έτσι ώστε να μπορούν να έχουν την απαραίτητη την οικονομική βοήθεια  και να εξασφαλιστούν ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες στην κοινωνική αλληλεγγύη και  κυρίως να καταπολεμηθούν οι διακρίσεις και ο κοινωνικός αποκλεισμό. Η Meridian ως group Εταιρειών βοήθα με τον εθελοντισμό της σε όλες της χώρες του εξωτερικού προσφέροντας όχι μόνο χρηματικό πόσο άλλα και προσφέροντας εξοπλισμό σε ιδρύματα, αλλά ακόμη διοργανώνοντας εκδηλώσεις, όπως αιμοδοσία, τουρνουά κτλ. που έχουν απώτερο σκοπό τη βοήθεια στον συνάνθρωπο μας σε οποιαδήποτε ηλικία και καλύπτοντας οποιαδήποτε ανάγκη.

Είναι απίστευτα τα συναισθήματα όταν απλώς παίρνεις πίσω ένα χαμόγελο και ξέρεις ότι με την πιο μικρή σου πράξη έχει προσφέρει τόσα πολλά σε κάποιον που πραγματικά το έχει ανάγκη, και αυτό είναι που θέλει να κάνει η Meridian, να βοηθήσει στις πραγματικές αξίες. 

Ποιες είναι οι αρχές που διέπουν την Meridian Gaming σε σχέση με το ασφαλές στοίχημα;

‘Εχει αναπτύξει μια ασφαλέστερη πολιτική παιχνιδιού, βασισμένη στις ακόλουθες βασικές αρχές για την ασφάλεια των παικτών και ιδιαίτερα εκείνων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες:

  • Ασφάλεια του στοιχήματος (ακεραιότητα δεδομένων και αθλητικών γεγονότων)
  • Προστασία από τον εθισμό στο αθλητικό στοίχημα (μηχανισμοί αυτο-αποκλεισμού)
  • Προστασία ανηλίκων (πλήρης απαγόρευση εισόδου σε εγκαταστάσεις / ιστοσελίδα σε ανηλίκους)

Ποιες είναι οι ενέργειες σας ως εταιρεία για την διασφάλιση του ασφαλούς στοιχήματος;

Με υψηλά εκπαιδευμένο προσωπικό και ανεπτυγμένο δόγμα όσο αφορά την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομές δραστηριότητες (AML) και υπεύθυνο στοίχημα. Η Εταιρεία έχει επίσης τη δυνατότητα να προσαρμοστεί στις νέες ασφαλέστερες κανονιστικές εξελίξεις στην αγορά των αθλητικών στοιχημάτων, μέσω των πρακτορείων καθώς και διαδικτυακά και της υψηλής συχνότητας των ρυθμιστικών αλλαγών στην συνεχώς εξελισσόμενη αγορά.

Τι θα θέλατε να αλλάξει στην Κυπριακή Νομοθεσία και πως θα συμβάλετε γι’ αυτό;

  • Aνα το παγκόσμιο υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη στο δικό μας τομέα κάτι που δυστυχώς δεν υπάρχει στην Κύπρο ακόμη.

Η αγορά θα μπορούσε να μεγαλώσει δίνοντας και παίρνοντας άδειεςγια στοιχιματισμό μέσω virtual παιχνιδιών, casino, bitcoin and stock exchange index values betting, ανταλλακτήριο στοιχημάτων – που είναι πολύ γνωστά στο εξωτερικό καθώς και πολλά άλλα.

Ποιες δράσεις κοινωνικής ευθύνης αναλαμβάνετε;

Η Meridian όπως έχω προαναφέρει, έχει βοηθήσει  διαφορετικά ιδρύματα και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ο κύριος σκοπός και στόχος της εταιρείας, είναι να αυξήσει τις φιλανθρωπικές δράσεις και την κοινωνική της εργασία και να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερες διαφορετικές ομάδες.

  • ως group Εταιρειών βοήθα με τον εθελοντισμό της σε όλες της χώρες του εξωτερικού προσφέροντας όχι μόνο χρηματικό πόσο άλλα και προσφέροντας εξοπλισμό σε ιδρύματα, αλλά ακόμη διοργανώνοντας εκδηλώσεις, όπως αιμοδοσία, τουρνουά, στήριξη σε καταφύγια ζώων ακόμη και σε προστασία και ανάπτυξη του περιβάλλοντος, με καθαρισμούς και δενδροφυτεύσεις.

Ακόμη, η Meridian υιοθέτησε μια πολική αρκούδα για να βοηθήσει στην πρόληψη των ζητημάτων που απειλούν τον κόσμο μας.

Η Meridia είναι μια Αρκούδα που έχουμε υιοθετήσει από το WWF (world wide fund). Σκοπός του Meridia είναι να δημιουργήσει ένα κοινωνικό δίκτυο για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την κλιματική αλλαγή και να βοηθήσει τα ζώα σε όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως να προστατεύσει τα δικά μας καταφύγια ζώων εδώ στην Κύπρο.

Το WWF είναι ένα παγκόσμιο ταμείο που βοηθά ενάντια στην αλλαγή του κλίματος, την ταλαιπωρία των ζώων και την υιοθέτηση της άγριας ζωής.

*Η Εταιρεία Meridian Gaming (CY) Ltd, ιδρύθηκε το 2012 και ανήκει στο group Meridian η οποία ιδρύθηκε το 2007.  Η εταιρεία είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών με άδεια χρήσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με μια πλήρως αναπτυγμένη επιχείρηση σε όλους τους τομείς και τα κανάλια τυχερών παιχνιδιών μέσω παγκόσμιων καταστημάτων στοιχημάτων (περίπου 30 χώρες σε 4 ηπείρους, που λειτουργούν σε 20 ιστότόπους). Η Meridian Gaming (CY) Ltd, έχει άδεια για παροχή στοιχήματος από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων για άδεια αποδέκτη κλάσης Α και κλάσης Β, έχει δικά της υποκαταστήματα και καταστήματα αντιπροσώπων.