Σαν σήμερα στον αθλητισμό...

Σαν σήμερα το 1976,

Τραυματίζεται σοβαρά ο Αυστριακός οδηγός της Φόρμουλα 1, Νίκι Λάουντα στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. Το αυτοκίνητό του ανατρέπεται και αναφλέγεται και ο Λάουντα διασώζεται με σοβαρά εγκαύματα που του άφησαν σημάδια στο πρόσωπο μετά από 4ήμερη μάχη με το θάνατο. Ο Λάουντα είναι τρεις φορές πρωταθλητής Φόρμουλα 1 (1975, 1977 και 1984).

Σαν σήμερα το 1999

Οι δύο Πρόεδροι κρατών, ο Carlos Menem της Αργεντινής και ο Julio Maria Sanguinetti της Ουρουγουάης, καθώς και 60.000 θεατές βρίσκονται στις κερκίδες του σταδίου Μονουμεντάλ του Μπουένος Άιρες για να τιμήσουν τον Ένζο Φρανσεσκόλι. Η τιμητική του έγινε στο παιχνίδι μεταξύ της Ρίβερ Πλέιτ και της Πενιαρόλ. Ο Ουρουγουανός πετυχαίνει δύο γκολ με πέναλτι στη νίκη της Ρίβερ Πλέιτ με 4-0

Σαν σήμερα το 2002,

Η Φιορεντίνα υποβιβάζεται στην Δ’ Κατηγορία, καθώς ο Πρόεδρος του ιστορικού συλλόγου της Φλωρεντίας Vittorio Cecchi Gori, αποτυγχάνει να συγκεντρώσει τα 22 εκατομμύρια ευρώ για να αποφευχθεί η χρεωκοπία. Η Φιορεντίνα είναι ιστορική ομάδα της Ιταλίας, αν και οι τίτλοι της είναι λιγοστοί, μόλις 2 πρωταθλήματα (1956 και 1969) και 6 κύπελλα. Καλύτερη είναι η παρουσία της στην Ευρώπη, με 1 Κύπελλο Κυπελλούχων στην τροπαιοθήκη της και συμμετοχή σε ακόμη τρεις τελικούς. Ιδρύθηκε στις 29 Αυγούστου 1926, με πρωτοβουλία του μαρκήσιου Λουίτζι Ριντόλφι και προέρχεται από τη συγχώνευση δύο ομάδων της Φλωρεντίας, της Φιρέντσε και της Λίμπερτας.