Σπουδαίος ο Τσιτσιπάς, προκρίθηκε με ανατροπή στα ημιτελικά του Indian Wells (Vid)

Εξαιρετικός ο Στέφανος Τσιτσιπάς, άντεξε κόντρα στον μαχητικό Άλεξ Ντε Μινόρ, επέστρεψε (πάλι) από το 0-1 σετ και πήρε την νίκη με 2-1 (6-7 (3), 7-6 (3), 6-2) έπειτα από 2 ώρες και 44 λεπτά, παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του Indian Wells, όπου θα αντιμετωπίσει τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο3 στον κόσμο) έδειξε για ακόμα μία φορά χαρακτήρα. Κόντρα στον μαχητικό Άλεξ Ντε Μινόρ (Νο27 στον κόσμο), ο Έλληνας πρωταθλητής τα βρήκε σκούρα, ίδρωσε, μόχθησε, βρέθηκε πίσω με 0-1 (όπως στον προηγούμενο γύρο κόντρα στον Φάμπιο Φονίνι) αλλά τελικά πήρε μία σπουδαία νίκη με ανατροπή με 2-1 (6-7 (3), 7-6 (3), 6-2) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Indian Wells, όπου θα αντιμετωπίσει τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι (Νο36 στον κόσμο).

Ήταν ένας πραγματικός… μαραθώνιος για τους δύο αθλητές. Χρειάστηκαν 2 ώρες και 44 λεπτά να κριθεί το παιχνίδι, με τον Στέφανο να παίρνει την ψυχολογία με το μέρος του μετά την κατάκτηση του 2ου σετ και να κυριαρχεί στο τρίτο σετ, παίρνοντας δίκαια την πρόκριση.

Ο αγώνας

Ο Στέφανος ξεκίνησε τον αγώνα με love service game, δείχνοντας επιθετικές διαθέσεις, ενώ μόλις στο 4ο game έκανε break ξεφεύγοντας με 3-1. Ο Ντε Μινόρ ωστόσο απάντησε άμεσα με break στο break και ακολούθως κράτησε το σερβίς του, ισοφαρίζοντας σε 3-3. Έκτοτε οι δύο αντίπαλοι κράτησαν το σερβίς τους, με αποτέλεσμα το πρώτο σετ να κριθεί στο tie break. Εκεί, ο Ντε Μινόρ ξεκίνησε εκρηκτικά ξεφεύγοντας με 5-0, κατακτώντας το τελικά με 7-3, παίρνοντας το πρώτο σετ με 7-6.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τον Τσιτσιπά να κάνει το break, αλλά τον Ντε Μινόρ να απαντάει άμεσα – όπως και στο πρώτο σετ – με δικό του break για το 1-1. Ακολούθως οι δύο τενίστες κατάφεραν εύκολα ή δύσκολα να κρατήσουν το σερβίς τους, μέχρι που φτάσαμε στο 11ο game, όταν ο Τσιτσιπάς έκανε το break στο σερβίς του Ντε Μινόρ. Όπως ωστόσο και στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις, ο Αυστραλός απάντησε με break στο break, ισοφάρισε σε 6-6, στέλνοντας και το 2ο σετ σε tie break. Αυτή τη φορά το σενάριο όμως ήταν διαφορετικό, με τον Στέφανο να ξεφεύγει με 4-0 και τελικά να κατακτά το tie break με 7-3, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το τρίτο σετ βρήκε τον Στέφανο να έχει την ψυχολογία με το μέρος του και να το εκμεταλλεύεται στον απόλυτο βαθμό. Ο Έλληνας πρωταθλητής μπήκε καλά στο τρίτο σετ, έφτασε κάποια στιγμή στο σημείο να πάρει 10 σερί πόντους, έκανε break μόλις στο 4ο game και ξέφυγε με 4-1, δείχνοντας να ελέγχει το παιχνίδι. Και αυτό επιβεβαιώθηκε στην συνέχεια, με τον Έλληνα πρωταθλητή να κυριαρχεί και να κατακτά τελικά το 3ο σετ με 6-2, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά.

sport24.gr