Πουλλαίδης: «Είναι εξωφρενικό, στην ιστορία με μαύρα γράμματα»

Τις θέσεις της Ανόρθωσης σε όλα τα σημαντικά θέματα που απασχολούν το ποδόσφαιρό μας εξέφρασε ο μεγαλομέτοχος Χρήστος Πουλλαΐδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Cablenet».

Εξαπέλυσε κεραυνούς κατά της απόφασης για διακοπή, τόνισε πως το νομικό κομμάτι θα πάει μέχρι τέλους τόσο σε αυτό το θέμα όσο και σε ό,τι αφορά στην κακοδιαχείριση Παντελή ενώ αποκάλυψε πως για τις δυο κινήσεις που έμειναν ο Κετσπάγια έχει καλό μπάτζετ για να κινηθεί.

Αναλυτικά όσα είπε όπως καταγράφηκαν από την ιστοσελίδα μας:

Κάπου εδώ ολοκληρώθηκε η συνέντευξη.

Καταληκτικό σχόλιο: «Εγώ θέλω να παίζεται το ποδόσφαιρο καθαρό και ωραίο. Όπως το ξέραμε εμείς οι πιο μικροί».

Για το αν υπόσχεται πως θα μείνει όσο χρειαστεί στην ομάδα: «Εγώ ήρθα να προσφέρω. Έχει οκτώ χρόνια που ήρθα από το 2012. Βοήθησα οικονομικά το Σάββα Κάκο και ακόμα και τον Ανδρέα Παντελή. Δε χρειάζεται να έχω τα ηνία για να προσφέρω. Πάντα θα το κάνω και θέλω τον κόσμο της ομάδας να χαμογελά και να σκέφτεται την Αμμόχωστο και τις ωραίες στιγμές που περάσαμε στην πόλη μας».

Για το αν τον προβληματίζει κάτι: «Τι είναι η Ανόρθωση; Ένας σύλλογος που πρόσφερε στα εθνικά θέματα, εκπροσωπεί την Αμμόχωστο. Στην Ευρώπη δε λέγανε Ανόρθωση, λέγανε φαμαγκούστα. Είναι αποστολή μας να κρατήσουμε την ιδέα της επιστροφής ζωντανή. Τα παιδιά τώρα που γεννιούνται τι θα σου πουν; Από Λάρνακα, Πάφο. Εγώ είπα στα παιδιά μου να λένε από Αμμόχωστο και Λάρνακα ή Μπαχρέιν. Το ποδόσφαιρο διαμορφώνει χαρακτήρες και φέρνει πολλά καλά».

Για το αν δεν ανταποκριθούν: «Να το δουν ΚΟΠ και σύνδεσμος διαιτητών. Δεν είναι θέμα της Ανόρθωσης να αποφασίσει αν θα έρθουν ξένοι. Αν είναι ανάγκη και εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια τότε εντάξει».

Για το αν βοηθήθηκε το πρωτάθλημα με τους ξένους: «Δε συμφωνώ κατ΄ ανάγκη πως βοηθούνται. Είναι δουλειά της ομοσπονδίας. Είχαμε τέσσερις μήνες για να κάνουν αλλαγές. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και πρέπει να γίνουν με το κατεπείγον. Να φέρουν νεαρά παιδιά πάνω να δούμε τι θα κάνουμε».

Για ξένους διαιτητές: «Η πάγια θέση μας είναι να στηρίζουμε τους Κύπριους διαιτητές. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να κάνουν τη δουλειά τους σωστά. Είναι υποτιμητικό να ζητάμε από τρίτες χώρες διαιτητές. Λάθη γίνονται και αδικηθήκαμε παράφορα σε 1-2 παιχνίδια ως Ανόρθωση. Δεν είναι λόγος να καταδικάσουμε όλους τους διαιτητές. Πρέπει να φτιάξουμε υποδομές για να αναδείξουμε διαιτητές και να τους στέλνουμε και στο εξωτερικό».

Για Ελουντού και Κορέια και το πότε διέρρευσε: «Δε ξέρω πότε κουβεντιάσαμε με τους παίκτες, αλλά η συμφωνία έγινε τελευταίως. Δεν είχαμε υπογράψει τίποτα. Κι εγώ ενοχλήθηκα και δεν ξέρω ποιος το διέρρευσε. Σίγουρα δεν είναι από την Ανόρθωση. Ρώτησα κι εγώ το ίδιο πράγμα. Δεν ξέρω και με είχε ενοχλήσει».

Για το αν ισχύει η συμφωνία για την Ανόρθωση: «Υπάρχει το ηθικό μέρος. Αν ένας παίκτης έχει συμβόλαιο με άλλη ομάδα και μας προταθεί, θα κάνουμε μια κουβέντα με τον πρόεδρο. Αυτό κάναμε πάντα στην προεδρία μου».

Εγγραφείτε τώρα στο meridianbet.com.cy και μπορείτε να λάβετε 100% μπόνους στο πρώτο σας δελτιο.

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε την Υποστήριξη Πελατών  της Meridianbet στο 70003247

Για τη συμφωνία κυρίων: «Η Ανόρθωση τηρεί τη συμφωνία. Ενημερώσαμε προέδρους για παίκτες που ήρθαν κοντά μας. Το ίδιο έκανε και άλλη ομάδα όταν προτάθηκε παίκτης μας έντιμα μας ενημέρωσε. Ναι, ήταν ο Ράγιος».

Για την αύξηση: «Αυτή τη θέση την ασπάστηκαν αρχικά οι πρόεδροι των μεγάλων ομάδων αλλά μετά ανατράπηκε».

Για το αν το παλέψαμε αρχικά: «Δεν υπήρχε λόγος να σταματήσει το πρωτάθλημα. Ζητήσαμε να περιμένουμε έστω μια βδομάδα αλλά δεν εισακουστήκαμε».

Για το αν οι άλλες ομάδες δεν ήθελαν να παίξουν: «Θα σας πω τι θα έκανα. Υπάρχει ο πρόεδρος της ΚΟΠ και λέει πως θέλει να παίξει. Ο ΠτΔ λέει παίξετε. Εγώ θα έκλεινα σε ένα δωμάτιο τους ειδικούς και θα τους έλεγα παίξετε μπάλα. Ο πρόεδρος αυτό είπε και υπάρχουν και λόγοι ψυχολογίας. Τόσες χώρες με χειρότερους δείκτες βρήκαν τρόπους. Μείναμε εκτεθειμένοι. Δεν πάει μπροστά το ποδόσφαιρό μας με τέτοιες κινήσεις. Είναι εξωφρενικό και θα το γράψει η ιστορία με μαύρα γράμματα».

Για το αν πρέπει η Ομόνοια να στεφθεί πρωταθλήτρια: «Έχουμε αδικηθεί γιατί αποφασίσαμε διακοπή χωρίς λόγο. Επίσης πάει πρώτη champions league η Ομόνοια. Εμείς προτείναμε να μη βιαστούμε και υπήρχε χρόνος. Καθόμαστε στους δέκτες μας και βλέπουμε τα πρωταθλήματα εκτός το δικό μας. Δεν υπάρχει αντιπαλότητα με την Ομόνοια αλλά υπάρχει το δίκαιο. Εμείς είπαμε να γίνει ένας αγώνας μπαράζ για να αποφασιστεί ποιος θα πάει στο Champions League».

Για το ποιο είναι το δίκαιο: «Δε θα ήθελα να μπω στα νομικά. Εγώ είμαι πολιτικός μηχανικός. Πιστεύω η λύση θα βρεθεί».

Για το αν προλαβαίνει χρονικά: «Δε θα ληφθεί απόφαση σε ένα μήνα. Υπάρχουν τρία στάδια. Πρέπει η UEFA να βρει τις λύσεις. Έγινε μεγάλη αδικία για την ομάδα μας και πρέπει με κάποιο τρόπο να διορθωθεί. Εμείς πιστεύουμε στο δίκαιό μας».

Για το αν θα προχωρήσει η υπόθεση: «Βέβαια».

Για το νομικό κομμάτι της διακοπής: «Το θέμα προχωρά με τους νομικούς να μαζεύουν στοιχεία από την ΚΟΠ. Θα τα υποβάλουμε στην επιτροπή επίλυσης διαφορών».

Για το αν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός: «Είναι ποινικό αδίκημα. Είναι το κράτος ενάντια σε κάποιον που έκανε αδίκημα. Παρουσιάσαμε τα στοιχεία μας και κάναμε καταγγελία. Η κυπριακή δικαιοσύνη, και έχουμε πίστη σε αυτήν, θα αποφασίσει».

Για τη διαχείριση Παντελή και την καταγγελία: «Εγώ προσωπικά δεν το παρακολουθώ. Ο κ. Χαμπουλλάς το παρακολουθεί. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι πως θα πάει μέχρι τέλους. Λήφθηκαν καταθέσεις, κλήθηκε και ο κ. Παντελή να καταθέσει τα τεκμήριά του».

Για το αν μίλησε με την UEFA για το θέμα: «Μίλησα το 2014 με τον μακαρίτη τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη για το θέμα και υποσχέθηκε για να μας τιμωρήσει. Η τιμωρία ήταν αυστηρή για μας. Θα γίνει πάλι μια προσπάθεια και τώρα».

Για το κεκλεισμένων των θυρών στην Ευρώπη: «Είναι κάτι κι αυτό που πρέπει να κλείσει. Η δική μας η διοίκηση είναι για να ξοφλά παλιές αμαρτίες».

Αν είναι θέμα ο φωτισμός: «Τον έχουμε αναβαθμίσει σε κατηγορίας 3».

Για την κατηγορία του γηπέδου: «Στην προηγούμενη θητεία κάναμε αίτημα για να πάμε κατηγορία 4. Κάναμε έργα προς αυτή την κατεύθυνση. Το Γενάρη του 2019 ήρθε μια ομάδα από την UEFA και δεν του άρεσαν όσα είδαν. Έστειλαν κατάλογο με 30 σημεία κυρίως για φωτισμό και χλοοτάπητα. Τους καλέσαμε να έρθουν να τα δουν και λόγω πανδημίας δε μπόρεσαν. Στείλαμε φωτογραφίες και βίντεο και τους ικανοποίησαν έτσι το θέμα είναι τυπικό. Με πλήγωσε αυτό το θέμα. Όταν κάνεις τόσες προσπάθειες για να βελτιωθείς δεν μπορείς να πηγαίνεις πίσω πίσω. Η επιστολή της UEFA ήταν πισωγύρισμα».

Αν χτυπούν ομίλους: «Βεβαίως. Αυτός είναι εφικτός στόχος. Εφ όσον ο προπονητής με την ομάδα του έχουν πίστη στην ομάδα πιστεύουμε πως θα τα καταφέρουμε. Θέλει και λίγη τύχη».

Για τις σχέσεις με το σωματείο: «Υπάρχει αγαστή συνεργασία. Οι κ.κ. Χατζηστεφάνου και Χαμπουλλάς έχουν συνεχώς επαφές και πρέπει να ξέρουμε πως η Ανόρθωση μια είναι και οι στόχοι κοινοί».

Για τα συστατικά τις επιτυχίας: «Ο επαγγελματισμός. Πρέπει να υπάρχουν τρεις πυλώνες: διαφάνεια, επαγγελματισμός, χρηστή διοίκηση. Πρέπει να υπάρχουν σε όλο το οικοδόμημα για να μπορείς να πετύχεις. Έχει ιδιαιτερότητες μια ποδοσφαιρική εταιρεία αλλά πρέπει να διοικείται σωστά».

Για τη σταθερότητα στα διοικητικά: «Παίζει ρόλο και πρέπει να παλέψουμε να διατηρήσουμε τη σταθερότητα. Η Ανόρθωση πρέπει να βγάζει υγεία».

Για την αβεβαιότητα στα οικονομικά: «Είμαστε προβληματισμένοι αλλά πιστεύω στις ικανότητες όσων ηγούνται της εταιρείας. Ο εκτελεστικός μας πρόεδρος Ευγένιος Χαμπουλλάς και η ομάδα του δουλεύουν νυχθημερόν στο θέμα. Προσπαθούν να βρουν χορηγούς. Η Ανόρθωση πάντα βρίσκει τον τρόπο να επιβιώνει».

Αν το χρέος μειώνεται: «Σίγουρα. Θα τα ανακοινώσουμε στους μετόχους μας στη συνέλευση το τι πληρώνουμε σε παλιές οφειλές».

Για τη ζημιά του 2019 στα οικονομικά: «Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Και την πρώτη φορά το 2013 τα ίδια είχαμε και πολύ χειρότερα για το χρέος. Υπήρξε κακοδιαχείριση και πληρώνουμε τη νύφη εμείς. Πρέπει να κρατάς ισορροπία. Να ξοδεύεις αρκετά για να είσαι ανταγωνιστικός γιατί είναι στο DNA μας αλλά να μην ξοδεύεις αλόγιστα».

Αν θα υπάρξουν αποχωρήσεις παικτών: «Δεν έχουμε τίποτε επίσημο για κανέναν. Γίνονται συζητήσεις, κουβέντες με ατζέντηδες αλλά τίποτα συγκεκριμένο που μπορώ να πω».

Αν υπάρχει ελπίδα να μείνει: «Όλα αυτά εξετάζονται στη στιγμή που γίνονται. Δε θα θέλα να μπω σε υποθέσεις γιατί τα πράγματα αλλάζουν καθημερινά».

Για το Ράγιος: «Η Ανόρθωση έχει πάρει τα μέτρα της και έκανε κινήσεις με τον Ράγιος. Η μπάλα είναι στα πόδια του. Δεν έχουμε κάτι να αλλάξουμε. Ήδη ο προπονητής ψάχνει άλλους παίκτες με τα χαρακτηριστικά που θέλουν και υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που εξετάζουμε».

Για την πανδημία και τις συνέπειες: «Η οικονομία έχει πληγεί παγκόσμια και το ποδόσφαιρο δεν είναι αμέτοχο. Εμείς είπαμε θα κινηθούμε στα περσινά πλαίσια. Πέρσι έγινε πολύ καλή δουλειά και έχουμε τις βάσεις για να μπορέσουμε να ανέβουμε επίπεδο με λίγες αλλαγές».

Για μια κίνηση τύπου Ανανίτζε: «Θα διαθέσουμε περισσότερα από όσα δώσαμε από τον Ανανίτζε για ποιο ποιοτικούς παίκτες».

Για το αν θα γίνει η υπέρβαση: «Μα ήδη για αυτές οι δυο είναι θέσεις κλειδιά. Θα γίνει και υπέρβαση αλλά τι σημαίνει αυτό; Δουλεύουμε σε ένα προκαθορισμένο προϋπολογισμό. Δεν μπορούμε να φέρουμε παίκτη και να τον πληρώνουμε 500χιλ. Δε μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή στην Ανόρθωση».

Για το πόσες κινήσεις μένουν: «Τα θέματα αυτά τα χειρίζεται η ομάδα μας και κυρίως ο προπονητής μας που διαλέγει ποιον και τι θέλει. Κάναμε τέσσερις κινήσεις και μένουν άλλες δυο σε θέσεις κλειδιά και δε βιαζόμαστε. Αν χρειαστεί τρίτη αλλαγή και το αιτιολογεί, τότε θα γίνει».

Για τον ορισμό ως επίτιμου πρόξενου στο Μπαχρέϊν: «Είναι μεγάλη τιμή. Μιλήσαμε με τον πρόεδρο χθες και τον ευχαρίστησα. Ένας Κύπριος που ζει χρόνια στο εξωτερικό έχει άλλη οπτική στο πως βλέπει την πατρίδα του. Έφυγα μετά την εισβολή και λείπω τόσα χρόνια. Στην επιστολή που έστειλα στον ΥΠΕΞ και τον Πτδ έγραψα κάτι που είπε ο Τζον Κένεντι «μη ζητάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα, να κοιτάζεις τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου». Δείχνει το πώς θέλω να προσφέρω».

Εγγραφείτε τώρα στο meridianbet.com.cy και μπορείτε να λάβετε 100% μπόνους στο πρώτο σας δελτιο.

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε την Υποστήριξη Πελατών  της Meridianbet στο 70003247

4 Komentara

    🤔🤔🤔

    😔😔😔

    👍👍

    🤔🤔🤔

Απαγορεύεται ο σχολιασμός.