Νεοφυτίδης :«Τα λεφτά ανήκουν στα σωματεία, δεν είναι για παλάτια»!

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης μίλησε στον Super Sport fm 104.0 για τα κρούσματα κορωνοϊου σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών και εξέφρασε τον προβληματισμό του.

Για τα κρούσματα κορωνοϊού σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών: «Θα είναι μια δύσκολη χρονιά για όλους μας. Δυστυχώς βλέπουμε ότι δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα και πρόνοιες-προφυλάξεις για να μπορέσουμε να πατάμε πιο σίγουρα και να αρχίσουμε τα πρωταθλήματα. Ιδιαίτερα στα θέματα τήρησης των πρωτοκόλλων στις μικρές κατηγορίες υπάρχουν τεράστια προβλήματα. Είχαμε τα δύο κρούσματα τα οποία δεν είναι τα ίδια όπως στις ομάδες α΄ κατηγορίας γιατί εκεί γίνονται έλεγχοι και οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν από το εξωτερικό βρεθήκαν με κορωνοϊό και μπήκαν σε καραντίνα. Τα δύο περιστατικά είναι Κύπριοι ποδοσφαιριστές, ήταν μέσα στην ομάδα και εκ των υστέρων βρέθηκαν θετικοί. Εμείς σαν σύνδεσμος ανησυχούμε για 3 λόγους. Το πρώτο έχει να κάνει με τις εγκαταστάσεις στις μικρές κατηγορίες. Πριν τον Μάιο το ανέφερα στον ΠτΔ γιατί κάποια εκπρόσωποι του ΚΟΑ ζητούσαν 40 εκατομμύρια για να φτιάξουν δυόμιση γήπεδα. Του είπα ότι δεν είναι 2-3 γήπεδα α΄ κατηγορίας που έχουν ανάγκη αλλά έχουμε πολλά γήπεδα που παρέμειναν στάσιμα όπως ήταν πριν 40 χρόνια. Έρχεται η ομοσπονδία να εκδώσει ένα πρωτόκολλο το οποίο δεν κοινοποιήθηκε στον ΠΑΣΠ. Αυτό προνοεί κάποιες ελάχιστες προδιαγραφές γι τα αποδυτήρια και για τους χώρους υγιεινής. Αυτά ποιος τα έχει ελέγξει, κανείς, καμιά επιτροπή ελέγχου δεν συστάθηκε για να περάσει από τα γήπεδα και να κάνει ελέγχους. Το τρίτο είναι ότι αν πάρουμε δεδομένο ότι θα έχουμε κρούσματα τότε ποιος αναλαμβάνει τα έξοδα για τα τεστ των ποδοσφαιριστών. Οι περισσότεροι αγωνίζονται αφιλοκερδώς. Η ΚΟΠ έλαβε ήδη κάποια κονδύλια. Από το χατ-τρικ έλαβαν προκαταβολικά 4 εκατομμύρια και είναι ξεκάθαρο ότι το ενάμιση εκατομμύριο θα πρέπει να δαπανηθούν για θέματα κορωνοϊο. Δεν ξέρουμε αν οι ομάδες πέρασαν όλους τους ποδοσφαιριστές από τεστ πριν αρχίσει η προετοιμασία. Παίζουμε με την φωτιά».

Το θέμα είναι να προλάβουμε την διασπορά. Δεν έγιναν τεστ πριν αρχίσει η προετοιμασία σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών : «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι που κάνουν προπονήσεις, που κάνουν μπάνιο, ποια γήπεδα πληρούν τις προδιαγραφές και ποια επιτροπή θα προχωρήσει σε έγκριση αν όλα είναι απολυμασμένα κατάλληλα και πληρούν και τα κριτήρια τετραγωνικών μέτρων. Δεν είναι ευθύνη των σωματείων γιατί γνωρίζουμε πως παλεύουν καθημερινά για να διατηρηθούν εν ζωή. Το θέμα είναι στην πολιτεία. Αυτοί έχουν την ευθύνη να προστατέψουν τους αθλητές».

Για τα λεφτά που πήρε η ΚΟΠ και για τα οποία έκανες λόγο: «Τα λεφτά είναι στα ταμεία της ΚΟΠ από τον Ιούνιο. Έλαβαν προκαταβολικά τεσσεράμισι εκατομμύρια για την επόμενη τριετία. Είναι ξεκάθαρη η οδηγία της UEFA ότι τουλάχιστον ενάμιση εκατομμύριο μπορούν να τοπ χρησιμοποιήσουν για τον Covid 19. Έλαβαν από την FIFA άλλες 845 χιλιάδες για τον κορωνοϊό στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Είναι θέμα των σωματείων να δουν που πάνε αυτά τα λεφτά γιατί στα σωματεία ανήκουν τα λεφτά και δεν είναι για παλάτια».

2 Komentara

    Sostos

    Diskola

Απαγορεύεται ο σχολιασμός.