Δηλώσεις από τον εκπρόσωπο τύπου του Απόλλωνα Φανούριο Κωνσταντίνου, στον Super Sport FM 104,0 μιλώντας για την χθεσινή μεγάλη νίκη κόντρα στην Αλκμάαρ και για τις τελευταίες εξελίξεις του νέου γηπέδου.

Όλα όσα είπε:

Για το ματς με την Άλκμααρ: «Το ζητούμενο ήταν να νικήσουμε και να πάμε σε τελικό στο Κόζιτσε. Το πετύχαμε. Σίγουρα η νίκη της Ντνίπρο, μετέτρεψε το παιχνίδι σε παιχνίδι μονής επιλογής για εμάς. Όμως από ένα τυπικής διαδικασίας παιχνίδι που θα ήταν στην Σλοβακία, πήρε μορφή ενός πολύ μεγάλου τελικού. Ήταν σημαντική νίκη για εμάς να κερδίσουμε την πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Άλκμααρ η οποία ήρθε με τους βασικούς της ποδοσφαιριστές, δεν έκανε αλλαγές. Για εμάς είναι μεγάλη υπόθεση και έδειξε ο Απόλλωνας και χθες, παρά τις απουσίες που είχε και σε αυτό το παιχνίδι, πως είναι χτισμένος από σκληρό μέταλλο».

Για όσα έχει κερδίσει ο Απόλλωνας ως πρωταθλητής: «Αυτό που έχουμε κερδίσει είναι η κυνικότητα και ταυτόχρονα έχουμε απαλλαχθεί από το άγχος που αποτελούσε βραχνά. Μία απόλυτη ψύχωση που ήταν και καταστροφικός παράγοντας. Από εκεί και πέρα, αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Αυτό που έχει αλλάξει στον Απόλλωνα, όποιος έρχεται γνωρίζει πως θα παίζουμε για την νίκη, απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο, σε οποιαδήποτε έδρα. Έχουμε διαφοροποιήσει το DNA του συλλόγου και τα πάντα εξαρτώνται από την δική μας απόδοση, κυρίως εντός συνόρων».

Για την μεσοαμυντική λειτουργία: «Είναι μία συνολική προσπάθεια, όμως διαθέτουμε αν όχι τον κορυφαίο, έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες, ενώ διαθέτουμε και τέσσερεις πρωτοκλασάτους αμυντικούς, που καμία άλλη ομάδα δεν έχει τέτοιο αριθμό. Και ο Αρτυματάς είναι πλέον σε αυτό το επίπεδο, σε όποιο παιχνίδι έχει παίξει ήταν ο καλύτερος. Έχουμε τον Βουκασίν Γιοβάνοβιτς, τον Ρομπέρζ, αλλά και τον Πειμπέρνς. Σε όλα τα παιχνίδια, με εξαίρεση το παιχνίδι με την Ντνίπρο που είχαμε 13 απουσίες, δε δεχτήκαμε πίεση στην άμυνα. Στο πρωτάθλημα δεχτήκαμε τρία γκολ και τα δύο είναι από πέναλτι».

Για τον κόσμο: «Ο κόσμος του Απόλλωνα έχει κουραστεί το πήγαινε-έλα στην Λευκωσία, είτε στη Λάρνακα, στην εξορία για να βλέπει την ομάδα του σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Δεν μπορεί μαζικά κάθε μέρα να ακολουθεί την ομάδα και εκτός έδρας. Δεν είναι εύκολο για ένα νοικοκυριό. Είμαστε περήφανοι για τον κόσμο μας, περήφανοι για όλους. Είναι ο μεγάλος παίκτης του Απόλλωνα, εξαντλεί σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια τα εισιτήρια».

Για το ντέρμπι με τον Άρη: «Είναι δύσκολο παιχνίδι, τριπλής παραλλαγής. Ο Άρης είναι μία ομάδα που έχει ανέβει επίπεδο, είναι πλέον μία υπολογίσιμη ομάδα, βάζει δύσκολα σε όλους, παίζει ορθολογικό ποδόσφαιρο. Σίγουρα εμείς είμαστε ο Απόλλωνας, είμαστε οι πρωταθλητές, θέλουμε να κερδίσουμε τον οποιοδήποτε αντίπαλο. Θα δούμε σήμερα και στις επόμενες προπονήσεις κατά πόσο ο Πέιμπερνς μπορεί να είναι στην αποστολή, εκτός σίγουρα οι Αλεσάμι, Φιλιώτης και Μαλεκκίδης. Οι υπόλοιποι θεωρώ πως θα είναι στην αποστολή. Θα έχουμε αρκετές επιστροφές και αυτούς που δεν ήταν στην ευρωπαϊκή λίστα».

Πόσος κόσμος αναμένεται στο παιχνίδι: «Θα δούμε πόσα εισιτήρια θα έχουμε στη διάθεσή μας. Θα ξέρουμε στη σύσκεψη πόσα θα έχουμε. Όσα έχουμε, θα τα εξαντλήσουμε».

Για το νέο γήπεδο: «Πηγαίνουμε καθημερινά στο γήπεδο, η αλήθεια είναι ότι το έργο φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί. Αντιλαμβάνεστε όμως ότι για να δοθεί σε λειτουργία, να γίνουν οι δοκιμές, θα θέλουν 2-3 εβδομάδες, άλλα 20 Νοεμβρίου ή προς το τέλος του μήνα, θα είμαστε έτοιμοι».

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridianbet Sports.

Meridianbet Sports– Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης