Τσάβι Ερνάντες: Μια ποδοσφαιρική διάνοια…

Γράφει ο Σωτήρης Μιχαήλ…

Κάποιοι τον ονόμασαν ιδιοφυία, άλλοι τον είπαν «κινητήριο μοχλό» της Μπάρτσα, εγώ τον ονομάζω ποδοσφαιρική διάνοια.

Σαν παίχτης ήταν ο “εγκέφαλος” της Μπαρτσελόνα, στις πιο χρυσές της εποχές. Όλο το παιχνίδι των “Μπλαουγκράνα” περνούσε από τα πόδια του και έτσι έγινε ένας από τους πιο έξυπνους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Αυτός δεν γίνεται να είναι άλλος από τον Τσάβι Ερνάντεζ.

Μπορεί να μην ήταν ο πιο εντυπωσιακός παίκτης που πέρασε από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα αλλά είχε ένα μυαλό που ήταν σπάνιο έως απίθανο να το βρεις στο άθλημα. Ο Τσάβι ήταν ο άνθρωπος που έδωσε το δικό του στίγμα στο φημισμένο «τίκι-τάκα» της Μπάρτσα του Γκουαρδιόλα.

Μαζί με τον Ινιέστα αποτελούσαν ένα τρομακτικό δίδυμο για τον κάθε αντίπαλο και κάποιες φορές βλέπαμε τον ένα να συμπληρώνει τον άλλο. Ένα από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά στο στυλ παιχνιδιού του Τσάβι, ήταν ο τρόπος που «σκάναρε» την κάθε φάση αλλά και την περίμετρο του προτού υποδεχθεί την μπάλα.

Ναι μεν για κάποιους μπορεί να φαίνεται βαρετό αλλά ο Τσάβι Ερνάντεζ υπήρξε ο ποδοσφαιριστής που θα ήθελε ο κάθε προπονητής στο ρόστερ του. Σήμερα βρίσκεται στο τιμόνι της Μπαρτσελόνα με σκοπό να οδηγήσει ξανά στα χρόνια της δόξας την ομάδα αγάπησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι.

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridianbet Sports.

Meridianbet Sports– Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης