Συνέδριο για το Υγιές Ποδοσφαίρο με διεθνείς ποδοσφαιριστές και τον Τιμούρ Κετσπάγια

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 19 Μαρτίου, το Αθλητικό Συνέδριο «Βάζουμε τα πράγματα σε τάξη, ΥΓΙΕΣ ποδόσφαιρο στην πράξη», που συνδιοργάνωσαν το ΙΣτ΄ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού-Ζακακίου -Πολύκαρπου Βλάχου και το Γυμνάσιο Ζακακίου σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Στο συνέδριο που παρακολούθησαν περισσότερα από 600 παιδιά, έξι Δημοτικών Σχολείων και ενός Γυμνασίου, παρευρέθηκαν και μίλησαν, ο προπονητής της Εθνικής μας Ομάδας Τιμούρ Κεσπάγια και οι ποδοσφαιριστές Γρηγόρης Κάστανος, Χαράλαμπος (Χάμπος) Κυριάκου, Ιωάννης Πίττας, Ιωάννης Κούσουλος και Μάριος Ηλία, καθώς και η διατροφολόγος της Εθνικής μας, Νικολέτα Μιχαηλίδου.

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού τα παιδιά πήραν σημαντικά μηνύματα για το υγιές ποδόσφαιρο μακριά από τη βία και τις καταχρήσεις, αλλά έδωσαν και τα δικά τους (μηνύματα), αφού παρακολούθησαν το συνέδριο φορώντας ο καθένας τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, δείχνοντας έτσι ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από τα 90 λεπτά που μας χωρίζουν.

Το συνέδριο ξεκίνησε με χορευτικό από τα παιδιά του ΙΣτ΄ Δημοτικού από τραγούδι που διασκεύασαν και μιλούσε για το υγιές ποδόσφαιρο. 

Ο Χάμπος Κυριάκου τόνισε ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι γιορτή και ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι στεναχωρημένοι με την κατάσταση που επικρατεί στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Ο Ιωάννης Κούσουλος από τη μεριά του, πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό για τους ποδοσφαιριστές να βρίσκονται στο γήπεδο οι οπαδοί όλων των ομάδων. Ο Γρηγόρης Κάστανος τόνισε τη σημαντικότητα της σκληρής δουλειάς και της σωστής διατροφής προκειμένου να γίνει κάποιος επαγγελματίας. Μειοψηφία χαρακτήρισε αυτούς που δημιουργούν επεισόδια και ότι θλίβει και τους ίδιους αυτά που γίνονται στα γήπεδα. Ο Ιωάννης Πίττας, αναφέρθηκε και στο σεβασμό που πρέπει να υπάρχει μεταξύ και απέναντι σε όλους, παίκτες και φιλάθλους.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές συμφώνησαν ότι μόνο 90 λεπτά τους χωρίζουν και μόλις τελειώσει το παιχνίδι είναι όλοι φίλοι.

Ο Τιμούρ Κεσπάγια ζήτησε από  τα παιδιά  εκτός από την ομάδα τους  να στηρίζουν και την προσπάθεια της Εθνικής μας Ομάδας, πάντα σε πνεύμα αθλητοπρέπειας. Προέτρεψε τα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό, γιατί είναι σημαντικό για τη ψυχική και σωματική μας υγεία.

Μετά το τέλος του συνεδρίου, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πάρουν αυτόγραφα και να φωτογραφηθούν με τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητη της Εθνικής μας. 

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου προσκάλεσε όλους τους μαθητές που παρακολούθησαν το συνέδριο, να παρακολουθήσουν τους αγώνες της τελικής φάσης του EURO U17 που θα γίνει στην Κύπρο το Μάιο και κυρίως, τους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας. 

1ST DEPOSIT BONUS– 100% μπόνους πρώτης κατάθεσης μέχρι €300!

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridian Sports.

Meridian Sports– Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης