Σιαμπουλής για Μεσίνα, κριτήρια και τρόπο διεξαγωγής πρωταθλήματος

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΚΟΠ, Κωνσταντίνος Σιαμπουλής.

Αναλυτικά:

Για την Εθνική Γυναικών: «Η Εθνική μας ομάδα γυναικών παίζει στις 17:00 στο Δασάκι με τη Λευκορωσία, πρώτος μας αγώνας στο UEFA EURO 2025. Πολύ σημαντικό παιχνίδι αν είναι δυνατό να αρχίσουμε το δεξί. Ελεύθερη είσοδος για το κοινό. Τηλεοπτικά θα μεταδοθεί από την Cablenet. Δύσκολο το παιχνίδι με τη Λευκορωσία όμως στο παρελθόν καταφέραμε να πάρουμε βαθμό από τη Λευκορωσία».

Για την Εθνική Ανδρών: «Η Εθνική ανδρών αντιμετωπίζει Λετονία και Σερβία μας άφησε μια γλυκόπικρη γεύση το ματς με τη Σερβία, κάναμε πολύ καλή προσπάθεια κυρίως στο δεύτερο μέρος. Μια καλή βάση για να κτίσουμε ενόψει των επόμενων αγώνων. Σεπτέμβριο αρχίζει το Nations League».

Για το EURO K17: «Μια πολύ υψηλού επιπέδου διοργάνωση. Πήραμε τα εύσημα από την UEFA για την όλη διοργάνωση και ανεβάσαμε όπως μας είπαν πολύ ψηλά τον πήχη ενόψει της διοργάνωσης. Ελπίζουμε η ομάδα μας να είναι ανταγωνιστική, η πιο σημαντική παράμετρος από πλευράς UEFA είναι να υπάρχει κόσμος στα γήπεδα.

Γίνεται προσπάθεια της ομοσπονδίας για να προσελκύσουμε κόσμο, θα είναι τα μελλοντικά αστέρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Λεπτομέρειες για τα εισιτήρια θα ανακοινωθούν στις 10 Απριλίου. Τα εισιτήρια ορίστηκαν στα πέντε ευρώ. Το πρόγραμμα δεν ανακοινώθηκε όλο όμως ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε στην πρεμιέρα την Τσεχία στις 20 Μαΐου στην ΑΕΚ Αρένα.

13 Μαΐου παραδίδονται τα γήπεδα στην UEFA. ΑΕΚ Αρένα, Αμμόχωστος, Αντώνης Παπαδόπουλος, Δασάκι και Τάσος Μάρκου. Ένα ματς θα γίνει στο Στάδιο Αλφαμέγα, ο τελικός».

Για τα κριτήρια: «Όσον αφορά το θέμα των κριτηρίων πραγματικά τηρούνται όλα τα κριτήρια που θέτει η UEFA. Το Δεκέμβριο του 2023 ήταν η τελευταία φορά που αξιολογηθήκαμε και βαθμολογηθήκαμε με άριστα. Είναι κρίμα να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις. Οι ομάδες που περνούν τα κριτήρια δεν σημαίνει πως δεν χρωστούν. Ενδεχομένως αυτοί που είχαν να παίρνουν έκαναν διακανονισμό με τις ομάδες. Οι ομάδες συμπληρώνουν όλα τα απαραίτητα έντυπα και ξεκαθαρίζουν αν έχουν κάνει διακανονισμό. Είναι μια διαδικασία που δέχεται και η UEFA. Δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη διαδικασία να κλείνουμε τα μάτια μας γιατί θα τα βρούμε μπροστά μας μετά».

Για Μεσίνα: «Η ΚΟΠ αξιολογεί το έργο του κ. Μεσίνα και σύντομα θα γίνουν επαφές για να γίνει ανανέωση της συνεργασίας. Το τελευταίο που θέλουμε είναι να υπάρχει οποιαδήποτε αναταραχή στη διαιτησία. Εμπιστευόμαστε τον κ. Μεσίνα και υπάρχει στήριξη, Θα συζητηθεί μαζί το ενδεχόμενο ανανέωσης. Δεν ενημερωθήκαμε για αναταραχές. Ξέρουμε ότι κάνει ότι καλύτερο μπορεί, έρχονται στην Κύπρο διαιτητές καλού επιπέδου. Επίσης πάνε Κύπριοι διαιτητές στο εξωτερικό».

Αν θα έχουμε ξένους διαιτητές τη νέα σεζόν: «Δεν ξέρω για τη νέα χρονιά, να τελειώσουμε με το καλό τη φετινή».

Αν προκύπτει αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος: «Προς το παρών δεν μπορούμε να πούμε κάτι επίσημα. Ακούμε τις απόψεις που εκφράζονται και είναι όλες σεβαστές. Αν υπάρχει κάτι θα ενημερώσουμε. Κάθε χρόνιο γίνεται η ίδια συζήτηση. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, το σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει ο τέλειος τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Θα δούμε πως θα προχωρήσουμε».

Για τη μη μετακίνηση οπαδών: «Η απόφαση ήταν για μέχρι το τέλος της σεζόν με εξαίρεση τον τελικό κυπέλλου. Θα γίνει συζήτηση με τις Αρχές Ασφαλείας. Θα γίνει αξιολόγηση και θα ληφθούν αποφάσεις. Δεν υπάρχει απόφαση για του χρόνου».

1ST DEPOSIT BONUS– 100% μπόνους πρώτης κατάθεσης μέχρι €300!

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridian Sports.

Meridian Sports– Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης