Σάντης: «Δεν πρόκειται να συνεχίσω - Χτυπήσαμε όλες τις πόρτες»

Φιλοξενούμενος στον ΣΠΟΡ FM 95,0 ήταν ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Ανδρέας Σάντης, ο οποίος παραχωρεί συνέντευξη εξ όλης της ύλης.

Τα κυριότερα σημεία:

Αρχικό σχόλιο: «Να μου επιτρέψετε να κάνω μια αναδρομή στο χρονικό της όλης ιστορίας για να βάλουμε κάποια πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Θα ξεκινήσω από τον περασμένο Απρίλιο όταν σε μια συμφωνία με τον κύριο Πουλλαΐδη στη μεταβίβαση των μετοχών. Περιμέναμε ότι η μεταβίβαση των μετοχών περιμέναμε όσοι περιμέναμε να βάλουμε τα λεφτά θα προχωρούσε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δυστυχώς η μεταβίβαση αυτών των μετοχών καθυστερούσε. Δεν έχει σημασία γιατί καθυστερούσε.

Αρχές Οκτωβρίου δήλωσα δημόσια στο ΡΙΚ όταν η ομάδα είχε μια απόδοση καλύτερη από ότι ο καθένας θα περίμενε. Είχα πει ότι αυτή η καθυστέρηση των μετοχών θα επιφέρει προβλήματα και ότι η Ανόρθωση πρέπει να διοικητικά από ένα διοικητικό συμβούλιο. Αυτό το πράγμα άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά.

1η Φεβρουαρίου οι μετοχές θα μεταφέρονταν στο σωματείο. Έγινε η αλλαγή με τη διοίκηση του συλλόγου για να είναι μια διοίκησή και ζούμε όλοι αυτά που ζούμε. Φτάσαμε να παραιτηθούμε γιατί οι συνθήκες δεν σηκώνουν αυτή τη διοίκηση να συνεχίσει. Είναι ηλίου φαεινότερο πως όποιος έχει το ενδιαφέρον είναι αναγκαίο να έρθει κοντά να βοηθήσει την Ανόρθωση. Κάναμε την αυτοκριτική μας, να είσαι μέλος Δ.Σ., πολύ διαφορετικό να διοικείσαι της ομάδας.

Δεν καταφέραμε να αποφύγουμε την εσωστρέφεια, αυτό που ταλανίζει την Ανόρθωσης, οποίος αναλαμβάνει ο προηγούμενος τον θέλει να αποτύχει και αυτό συνεχίζεται. Το δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι εάν και εφόσον αυτός που διοικεί δεν έχει την οικονομική αυτάρκεια να ανταπεξέλθει είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Ο κόσμος είναι συγκλονιστικός. Αν δεν υπάρχει κάποιος να έχει την οικονομική ευχέρεια να μπορέσει να το κάνει, είναι πολύ πιο έντονο το πρόβλημα. Δεν υποσχεθήκαμε σε κανέναν εκατομμύρια».

Αν υπάρχει ενδιαφέρον από επιφανείς Ανορθωσιάτες: «Δεν έχω υπόψιν μου κάτι τέτοιο. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι από το πρώτο δευτερόλεπτο που αποφασίσουν να μπουν στην Ανόρθωση θα τους δώσουμε ότι χρειαστεί. Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχιστεί αυτή η εσωστρέφεια από εμάς».

Αν υπάρχει περίπτωση να παραμείνει: «Η παρούσα διοίκηση συνεχίζει μέχρι τις 24 Απριλίου και ελπίζω ότι μέχρι τότε θα βρεθεί. Είναι δεδομένο πως εγώ δεν πρόκειται να συνεχίσω. Εγώ δεν μπορώ άλλο. Δεν υπάρχει πόρτα που δεν κτυπήσαμε. Δυστυχώς η εσωστρέφεια είναι σε τέτοιο βαθμό που δεν επέτρεψε να κάνουμε αυτά που θέλαμε να κάνουμε»

Για τον Πουλλαΐδη: «Ο κύριος Πουλλαΐδης μην ξεχνάτε είναι ένας άνθρωπος που βρισκόταν μακριά. Δεν μπορούμε να μην τον ευχαριστήσουμε για τις προσπάθειες του. Δεν υπάρχει πρόεδρος της Ανόρθωσης που δεν βρέθηκε κάτω από έντονη κριτική».

Για το αν θα βοηθήσει στη συνέχεια: «Ο κ. Πουλλαΐδης ξεκαθάρισε από πολλού ότι η δική του συνεισφορά ήταν αυτή που ήταν. Σημασία έχει να βρεθούν τώρα οι λύσεις για την Ανόρθωση. Δεν είναι σωστό όποτε υπάρχει κάποιο πρόβλημα να τρέχουμε στον κύριο Πουλλαΐδη ή στον κάθε Πουλλαΐδη. Κάναμε την προσπάθεια μας, θεωρώ πως άλλαξαν πολλά πράγματα προς το καλύτερο».

Για το μπάτζετ της σεζόν και το κενό που υπάρχει τώρα: «Κάναμε ένα προϋπολογισμό στην αρχή της σεζόν που θα καλύπτονταν με τα δεδομένα που είχαμε ενώπιον μας. Όταν πήγαινε καλά η ομάδα γιατί δεν έλεγε κανείς κάνεις τίποτα. Ανανεώσαμε κάποιους παίκτες θέλαμε να κάνουμε ένα βασικό κορμό με Κύπριους. Προσπαθούμε να μειωθεί σημαντικά ο προϋπολογισμός για να εξοφληθούν κάποια πράγματα από το παρελθόν. Κουβαλούμε όπως κουβάλησαν και οι προηγούμενοι υποχρεώσεις από το παρελθόν. Να κάνουμε νεκροψίες δεν βοηθά καθόλου. Πρέπει να βρούμε λύσεις».

Για το γεγονός πως υπάρχουν φημολογίες για επενδυτές που απέρριψε: «Κανένας επενδυτής δεν ήρθε και τον απορρίψαμε. Όσοι εξέφρασαν ενδιαφέρον ανοίξαμε τις πόρτες. Τους είπαμε θα σταθούμε δίπλα τους για να τους βοηθήσουμε να υλοποιήσουνε τα πρόγραμμα τους. Κάνεις δεν ήρθε να πει κύριοι φύγετε και θα αναλάβω. Ούτε ένας. Ούτε από Ελλάδα, ούτε από Κύπρο, ούτε από κάποια άλλη χώρα του πλανήτη, ούτε εξωγήινος».

Αν είναι διαχειρίσιμο το χρέος και πως αν μπορεί να συνεχίσει η ομάδα στο ίδιο μπάτζετ: «Είναι διαχειρίσιμο και αυτό θα εξαρτηθεί από δυο παράγοντες. Εάν να μπουν άμεσα κάποια λεφτά, και δεύτερο να μειωθεί το μπάτζετ. Πρέπει να είναι 40% πιο κάτω το μπατζετ αν δεν μπουν αλλά λεφτά».

Για το Αντώνης Παπαδόπουλος: «Είχε γίνει ένα δάνειο το οποίο ήταν μη εξυπηρετούμενο. Έγινε ένας διακανονισμός για ένα συγκεκριμένο ποσό. Δεν τηρήθηκαν οι επόμενες δώσεις και προσπαθούμε τώρα να βρούμε λύσεις. Γίνονται κάποιες προσπάθειες και θα δούμε πως θα τελεσφορήσουν. Τα προβλήματα της Ανόρθωσης δεν περιορίζονται στο γηπεδικό αν και είναι εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα».

1ST DEPOSIT BONUS– 100% μπόνους πρώτης κατάθεσης μέχρι €300!

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridian Sports.

Meridian Sports– Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης