Πετρίδης για Σα Πίντο, Γκαγιέγο, Ευρώπη και οικονομικό

Στην εκπομπή της Cytavision, «Goal N’ Roll» ήταν καλεσμένος ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης.

Τα κυριότερα σημεία:

Πως νιώθει που ο ΑΠΟΕΛ στέφθηκε πρωταθλητής: «Ήταν ίσως η πιο δύσκολη χρονιά, και από αγωνιστικής κατάστασης αλλά και βιωσιμότητας. Δεν κρύψαμε ποτέ τα οικονομικά. Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα αν σκεφτείς και τις ομάδες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Κρατηθήκαμε στην πρώτη θέση αρκετό καιρό και δικαιωματικά τελει΄ψσαμε σαν πρωταθλητές, Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα και προσπαθών να συγκρατηθώ. Είναι πολλά μέσα μου και θα πω περισσότερα όταν έρθει η σωστή ώρα».

Για τον Σα Πίντο: «Πήραμε μεγάλη απόφαση να τον κρατήσουμε στις ήττες, αυτή την στιγμή δεν θα πω περισσότερα. Ήταν και έξω τέσσερις μήνες. Περάσαμε πολλά».

Για το οικονομικό: «Έχουμε επιλύσει το 90% των θεμάτων που θα μας έφερνε επιπτώσεις. Σε μεγάλο βαθμό έχουν τελειώσει αυτά τα θέματα και σε μια σεζόν που πήραμε το πρωτάθλημα. Δεν της στερήσαμε τίποτα της ομάδας και στεφθήκαμε πρωταθλητές. Αυτό ήταν το μεγάλο επίτευγμα αυτής της διοίκησης, να μπορούμε να λειτουργούμε και σωστά για να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Για το μπάτζετ και Ευρώπη: Εμείς θα κάνουμε προϋπολογισμό που ήμαστε τα τελευταία χρόνια. Δεν ήμαστε η ομάδα με τον ψηλότερο προϋπολογισμό. Τώρα το Conference είναι μια μικρή προσθήκη στα οικονομικά μας αλλά δεν δίνει λύσεις. Το θέμα είναι τουλάχιστον να μπούμε στο Europa. Ονειρευόμαστε το Champions League. Τα λεφτά είναι εκεί. Αν περάσουμε σε ένα από αυτά τα δύο θα μιλούμε για άλλα δεδομένα στο οικονομικό. Κάνουμε τις ενέργειές μας να μην εξαρτούμαστε από την Ευρώπη».

Για τα δημοσιεύματα Σα Πίντο και Γκαγιέγο: «Δεν έχω να πω τίποτε. Αύριο έχω ορίσει συνεδρία για να συζητήσουμε τα θέματα. Θα βγούμε σύντομα με τα διαρκείας. Ονόματα θα ακούσετε πολλά. Ελπίζω μέχρι το τέλος της βδομάδας να οριστικοποιηθεί η συνεργασία με οποιονδήποτε προπονητή, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Σα Πίντο. Θα ακουστούν πολλά ονόματα». 

Για τους ποδοσφαιριστές που θα συνεχίσουν: «Με τον Κβιλιτάια, με τον Ντάλσιο και τον Βιγιαφάνες θα δούμε τις επόμενες ημέρες. Έχουμε κάνει μια προεργασία αλλά θα το δούμε περισσότερο. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες για ότι προκύψει».

Η πιο δύσκολη στιγμή της χρονιάς: «Όταν χάνεις σε ντέρμπι και χάνεις το πλεονέκτημα υπάρχει ταρακούνημα. Η τιμωρία του προπονητή όταν έπρεπε να πάρω απόφαση αν θα προχωρήσω σε αλλαγή, η ήττα από την Ανόρθωση, η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, η ισοβαθμία κι ευτυχώς που είχε ισοφαρίσει την Ανόρθωση η ΑΕΚ…»

Η άποψή του για τον τελικό κυπέλλου: «Είναι δύσκολο παιχνίδι. Είναι έτοιμες και οι δύο ομάδες να διεκδικήσουν το κύπελλο. Η Ομόνοια είναι πιο έμπειρη. Ελπίζω να δούμε ένα καλό παιχνίδι κι ο καλύτερος ας νικήσει».

Αν ολοκλήρωσε κάποια μεταγραφή: «Καμία απολύτως. Έχουμε κι αρκετούς παίκτες στις ακαδημίες μας που θα προωθηθούν στην πρώτη ομάδα».

1ST DEPOSIT BONUS– 100% μπόνους πρώτης κατάθεσης μέχρι €300!

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridian Sports.

Meridian Sports– Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης