Γράφει ο Σωτήρης Μιχαήλ…

Ήταν κάπου μια 15ετία και κάτι ψιλά πριν, όταν τα νεανικά μου μάτια αντικρίζουν για πρώτη φορά μέσα από το κουτί τον άνθρωπο που έμελλε να γίνει ο παιδικός μου ήρωας.

Θυμάμαι να κάθομαι στον καναπέ μου βλέποντας ένα «κοντούλη» να παίζει δίπλα στο είδωλο της εποχής με το όνομα, Ροναλντίνιο. Τότε σαν μικρό παιδί ρωτώ: «Μπαμπά, ποιος είναι αυτός;». Σαφώς δεν πήρα απάντηση από τον πατέρα μου που ήταν θαμπωμένος την δεδομένη στιγμή από τα ζογκλερικά του «χαμογελαστού μάγου».

Τα χρόνια περνούσαν και ο τύπος με τα «Μπλαουγκράνα» και το «30» στην πλάτη μεγάλωσε και μαζί του μεγάλωνα και εγώ. Μαζί του μεγάλωναν γενιές και γενιές που θα έχουν να λένε «Ήμουν στην γη την εποχή του Κέντρικ και του Μέσι», όπως είπε κάποτε και ένας που τον φωνάζουν, ΛΕΞ. Με το πέρασμα των χρόνων έγινε κάτι σαν «θεός» για εκατομμύρια κόσμο που τον έβλεπαν να έχει το κάτι διαφορετικό που τράβηξε τα παιδικά μας μάτια και μας έκανε να αγαπήσουμε το ποδόσφαιρο.

Και φτάνουμε σιγά σιγά στο σήμερα. Ξανά στο ίδιο πόστο, στον καναπέ να αναμένουμε με αγωνία να δούμε τον τότε πιτσιρικά που 35άρησε και ετοιμάζεται να εκπληρώσει το τελευταίο όνειρο του ίδιου αλλά και μιας ολόκληρης χώρας.

13 Δεκεμβρίου 2022. Η Αργεντινή αντιμετωπίζει την Κροατία για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Θριάμβος για την «αλμπισελέστε» με μπροστάρη τον Λιονέλ Μέσι που αφήνει ξανά όλο τον πλανήτη με το στόμα ανοιχτό.

Αυτή την φορά η ερώτηση στον πατέρα ήταν διαφορετική: «Μπαμπά, τελικά υπάρχουν εξωγήινοι;».

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridian Sports.

Meridian Sports– Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης