Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου παρουσιάζει τον απολογισμό της χρήσης του VAR στην 23η και στην 24η αγωνιστική της A’  φάσης του Πρωταθλήματος Cyta.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέλυσαν ο Πρόεδρος  της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ Μίλορατ Μάζιτς και το αρμόδιο τμήμα της Ομοσπονδίας, στους 14 αγώνες που διεξήχθησαν, έγινε έλεγχος σε 78 συνολικά φάσεις.

Οι 10 φάσεις αφορούσαν πιθανή κόκκινη κάρτα, οι 26 ήταν φάσεις για πιθανό πέναλτι και οι 42 ήταν περιπτώσεις επίτευξης τέρματος.

Από τις 78 φάσεις στις οποίες έγινε έλεγχος, το VAR χρειάστηκε να παρέμβει στις 5 και σε 3 από αυτές, έγινε χρήση του on field review.

Οι παρεμβάσεις του VAR για on field review αφορούσαν δύο υποδείξεις πέναλτι,η μια για χέρι και η άλλη για φάουλ καθώς και την ακύρωση ενός πέναλτι αφού δεν υπήρξε χέρι.     

Ο χρόνος που χρειάστηκε για να γίνει εξέταση των φάσεων, ήταν κατά μέσο όρο 70 δευτερόλεπτα.

Η παρέμβαση του VAR χωρίς on field review αφορούσε την ακύρωση ενός γκολ για offside και την κατακύρωση ενός γκολ αφού δεν υπήρξε offside. 

Ο χρόνος που χρειάστηκε για να γίνει εξέταση των φάσεων, ήταν κατά μέσο όρο 60 δευτερόλεπτα.

Η Επιτροπή διαιτησίας της ΚΟΠ, στους υπό αναφορά δεκατέσσερις αγώνες, διαπίστωσε πως σε μια περίπτωση λανθασμένης απόφασης του διαιτητή, λανθασμένα το VAR δεν έκανε παρέμβαση.

Η περίπτωση αυτή αφορά φάση στο 84ο λεπτό του αγώνα ΑΠΟΕΛ – Δόξα στην 24η αγωνιστική.  
Σε πέντε περιπτώσεις, λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών διορθώθηκαν μετά από παρέμβαση του VAR. 

Από τους 14 αγώνες, στους 10 οι διαιτητές στο VAR ήταν Κύπριοι και στους τέσσερις αγώνες ήταν ξένοι. 

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridian Sports.

Meridian Sports– Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης