Η Ομόνοια παρουσίασε το νέο της προπονητή, Γιανίκ Φερέρα.

Εκ μέρος της διοίκησης μίλησε ο Δημήτρης Γρηγόρη:

“Από σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή. Με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον κ. Φερέρα προσδοκούμε ότι η ομάδα θα αρχίζει να βελτιώνει την αγωνιστική της εικόνα, τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα της στο γήπεδο και το πιο σημαντικό να παίρνει τις νίκες που θα μας επιτρέψουν να ανεβούμε στην βαθμολογία και να διεκδικήσουμ μέχρι τέλους στους στόχους μας. Η ομάδα προγραμματισμού κατέληξε στην απόφαση πως ο κύριος Γιανίκ Φερέρα έχει όλα όσα χρειάζονται για να ανεβάσει την Ομόνοια. Κυρίως την προσωπικότητα, την ικανότητα, την προσωπικότητα και τις φιλοδοξίες. Κρίθηκε πως ταιριάζει με την φιλοσοφία και το αγωνιστικό στυλ της Ομόνοιας. Μπορεί να συνεχίσει την φιλοσοφία ανάπτυξης ταλέντων. Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνουμε σε τρια χαρακτηριστικά του τα οποία θέλουμε να χαρακτηρίζουν και την ομάδα μας. Εργατικότητα, πειθαρχία και αφοσίωση. Ο κύριος Φερέρα αν και μόλις 42 ετών μετρά πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας ως πρώτος προπονητής, εκ των οποίων τα περισσότερα στο Βελγιο. Κατέκτησε το Κύπελλο με την Σταντάρ Λιέγης και το πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας με την Σεντ Τρούιτεντ. Ο κ. Φερέρα δεν ήταν άγωνστος σε μας. Είχαμε επιχειρήσει και στο παρελθόν να συνεργαστούμε αλλά δεν κατέστη δυνατόν. Με ομοψυχία και συλλογικότητα θα φέρουμε νέες επιτυχίες. Ευελπιστούμε πως θα φέρουμε νέες επιτυχίες στην Ομόνοια. Κατανοούμε πλήρως τις ανησυχίες του κόσμου μας. Έχουμε πλήρως επίγνωση της ακτάστασης. Ότι χρειαστεί να γίνει θα κάνουμε. Η απόσταση από την κορυφή είναι μεγάλη αλλά παίξαμε μόλις 8 αγώνες. Υπάρχει ο χρόνος για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Πιστεύουμε πως με την σωστή καθοδήγηση του νέου προπονητή θα φέρουμε την Ομόνοια εκεί που της αξίζει. Καλωσορίζουμε τον κ. Φερέρα, είμαστε όλοι δίπλα του. Σε μια από τις τελευταίες συναντήσεις που μιλούσαμε με τον προπονητή καταλάβαμε πως είχε δει όλα τα παιχνίδια της ομάδας. Ήξερε όλους τους ποδοσφαιριστές με τα ονόματα τους. Ήξερε τον κάθε παίκτη. Ηλικία, τα καλά του, τα κακά του.Αυτός ήταν ένας λόγος περισσότερο να προσλάβουμε τον κόουτς. Ξέρει την ομάδα.”

Για την κριτική που δέχεται η Διοίκηση; “Δεχόμαστε οποιαδήποτε καλόπιστη κριτική. Δεν έχουμε πρόβλημα με την κριτική. Προσωπικά πιστεύω πως οι φίλοι της Ομόνοιας πως η ομάδα τους χρειάζεται στις δύσκολες στιγμές και όχι στις επιτυχίες. Μερικοί νομίζω δεν βοηθούν την ομάδα με την ισοπεδωτική κριτική. Πρέπει να σταθούν δίπλα στην ομάδα.Η κάθε Διοίκηση κρίνεται από τα αποτελέσματα στα χρόνια που υπηρέτησε.”

Για την απόφαση της Διοίκησης να προχωρήσει σε αλλαγή; “Έπρεπε να γίνει αλλαγή για να ξυπνήσει η ομάδα. Η ομάδα προγραμματισμού πίστεψε πως ο νέος προπονητής θα φέρει αυτή την αλλαγή. Μετά από 4 ήττες έπρεπε να κάνουμε κάτι για να ξυπνήσει η ομάδα. Είδαμε την ομάδα με την ΑΕΚ, το Παραλίμνι, την Γάνδη, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μια ομάδα που ήταν πάνω, μια κάτω. Την είδαμε και με την Νέα Σαλαμίνα, τον Ακρίτα. Δεν είναι θέμα υλικού, εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους που έκαναν την σωστή αξιολόγηση να φέρουν τους παίκτες.”

Για Τεχνικό Διευθυντή; “Είναι κάτι που το μελετούμε. Θα επανέλθουμε σήμερα.”

Γιανίκ Φερέρα:
“Eίμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Έχω κίνητρα, χαίρομαι που είμαι εδώ. Ανυπομονώ για αυτό το νέο ξεκίνημα. Είμαι σ’ ένα σύλλογο με ψηλούς στόχους. Οι παίκτες ανταποκρίνονται μετά την πρώτη μου προπόνηση”

Για την πίεση αν είναι έτοιμος; “Έχω εμπειρία στην Σταντάρ Λιέγης που είναι μεγάλος σύλλογος. Eίναι μεγάλη ομάδα στο Βέλγιο. Όταν δεν κερδίζεις ο κόσμος δεν είναι χαρούμενος, γνωρίζω για την πίεση. Αν δεν ήμουν έτοιμος δεν θα ερχόμουν στην ομάδα”

Μπορεί η Ομόνοια να καλύψει την διαφορά από την κορυφή; “Έχουμε ποιότητα. Υπάρχουν δυνατότητες ακόμη δεν είδαμε το δυνατό version της Ομόνοιας. Αν δουμε αυτή την έκδοση ναι μπορούμε να ανατρέψουμε την διαφορά. Μπορούμε να επιστρέψουμε. Μαθηματικά τίποτα δεν είναι αδύνατο. Θα παλέψουμε τις πιθανότητες μας. Σκεφτόμαι τον επόμενο αγώνα.”

Πως μπορεί η Ομόνοια να έρθει στο καλύτερο της version: “Δεν θα επιχειρήσω να πω τώρα αρκετά πράγματα. Θέλω να τα δείξουν οι παίκτες μέσα από την δουλειά τους. Να είμαστε πεινασμένοι για επιτυχίες, να έχουμε δυναμισμό. Θα έρθει και το τακτικό κομμάτι. Το σημαντικό είναι ο τρόπος σκέψης μας. Να είμαστε δυνατοί.”

Για το ρόστερ της Ομόνοιας και που είναι οι ελλείψεις; “Έχω ένα μεγάλο ρόστερ με ποιότητα. Μπορούμε και καλύτερα. Να πάρουμε περισσότερα από τους ποδοσφαιριστές. Είδα όλα τα φετινά παιχνίδια. Θέλουμε την ομάδα να είναι κυριαρχική. Να μην φοβάται κανέναν.

Για τους αγώνες με την Γάνδη; “Πολύ καλά τα αποτελέσματα με την Γάνδη. Η Ομόνοια προκρίθηκε και πέτυχε εκείνο που έπρεπε να κάνει. Εμείς στο Κυπριακό πρωτάθλημα θέλουμε να είμαστε κυριαρχικοί. Να μην φοβόμαστε. Θα δώσουμε μια διαφορετική προσέγγιση και πιστεύω θα βελτιωθεί η ομάδα.”

Για το πρόβλημα στο σκοράρισμα… “Βλέπαμε ατομικές ενέργειες και βαθιές μπαλιές πίσω από την άμυνα. Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε περισσότερους αυτοματισμούς στην ομάδα και περισσότερες επιλογές όταν η ομάδα επιτίθεται. Πνευματικά γίνεται δύσκολο για τους παίκτες όταν δεν σκοράρεις σε 1-2 παιχνίδια. Με την καθημερινή δουλειά θα μπορούμε να σκοράρουμε περισσότερα γκολ. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί, το σταφ, ο σύλλογος, οι ποδοσφαιριστές.”

Για ότι θα λάβει μέρος σε ευρωπαϊκό όμιλο; “Είναι κάτι που ονειρευόμουν εδώ και χρόνια. Oταν κατέκτησα το Κύπελλο με την Σταντάρ Λιέγης δεν είχα προλάβει να αγωνιστώ στους ομίλους. Εδώ και 7 χρόνια ζούσα με την απογοήτευση. Τώρα μου έρχεται η ευκαιρία να παίξω στην Ευρώπη.

Για τον αν θα έχει μαζί του συνεργάτες; “Θα έχω έναν βοηθό μαζί μου. Ήταν μαζί μου στην Σαουδική Αραβία. Είναι από την Γαλλία. Ο ρόλος του θα είναι να δουλεύει και να βελτιώνει τους ποδοσφαιριστές”.

Για την επαφή με την Ομόνοια; “Τότε τον Μάρτιο για διάφορους λόγους δεν προχωρήσαμε. Ήταν λίγο μετά το πέρασμα μου από την Σαουδική Αραβία. Ήθελα λίγο χρόνο.”

Για τις μεταγραφές; “Από θέμα σεβασμού δεν θέλω να μιλήσω για μεταγραφές. Θέλω να δουλέψω μαζί τους και θα πάρω τις τελικές μου αποφάσεις.”

Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση; “Nαι. Η Ομόνοια είναι Νο1 στην Κύπρο. Η Σταντάρ Λιέγης είναι το Νο.3. Είναι πρόκληση για μένα η Ομόνοια. Είναι η πρώτη σε κατακτήσεις και επιτυχίες στην Κύπρο. Θέλουμε να αναπτυχθούμε. Ανυπομονώ να γνωρίσω τον κόσμο μας. Οι απαιτήσεις είναι ψηλές στην Ομόνοια.”

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridianbet Sports.

Meridianbet Sports– Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης