Ο Χόλαντ είναι η απόδειξη ότι δεν έχουμε την κουλτούρα να αγαπάμε την Εθνική

Μία ακόμη βαριά ήττα γνώρισε η Εθνική μας ομάδα με 4-0 από την Νορβηγία και το αρνητικό σερί απέναντι στους Νορβηγούς συνεχίζεται. 13 φορές συναντηθήκαμε μαζί τους και μετράμε 13 ήττες. Ο Χόλαντ και ο Έντεγκορντ αποτέλεσαν τα δυνατά χαρτιά των Νορβηγών οι οποίοι στο τέλος πήραν με ευκολία αυτό που ήθελαν. Έξι ματς στον όμιλο, έξι ήττες και πάμε…

Η Εθνική μας μέχρι το 33΄ όταν και δεχθήκαμε το πρώτο γκολ, όπου ήμασταν και λίγο άτυχοι, στεκόταν πολύ καλά αμυντικά. Από το γκολ του Σέρλοθ και έπειτα άλλαξαν τα δεδομένα και η ψυχολογία του αγώνα. Στο δεύτερο μέρος ο Χόλαντ πέτυχε δυο γκολ φθάνοντας τα 27 σε 27 παιχνίδια με τους Νορβηγούς και ο Άουρσενς διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Το ΑΕΚ Αρένα ήταν γεμάτο από κόσμο. Για πρώτη φορά… Ήταν γεμάτο από ποδοσφαιρόφιλους που δυστυχώς οι πλείστοι δεν πήγαν για να δουν την εθνική μας ομάδα. Πήγαν για να δουν από κοντά τον Χόλαντ και όχι μόνο. Μέχρι και πανό του αστέρα της Σίτι είδαμε στο γήπεδο.

Σίγουρα ο Νορβηγός είναι τεράστιος παίκτης, ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς στον κόσμο, που είναι άγνωστο αν θα δοθεί ξανά η ευκαιρία να πατήσει το πόδι του στην Κύπρο. Με το να τον αποθεώνουμε όμως στην ίδια μας την κερκίδα δείχνει ότι απουσιάζει η κουλτούρα από τον κόσμο για την Εθνική. Αντί να πάμε γήπεδο για να στηρίξουμε με τα χίλια την Εθνική μας και να την σπρώξουμε, πάμε για να φωνάξουμε υπέρ του Χόλαντ.

Αντί να θαυμάσουμε τον Χόλαντ μεν αλλά να στηρίξουμε την εθνική μας έντονα δε, με πάθος και αποφασιστικότητα, η έγνοια μας είναι να δούμε από κοντά τον Χόλαντ και όχι να αγκαλιάσουμε την εθνική ομάδα.

Σίγουρα η Εθνική μας έχει πικράνει πολύ και φέρουν και οι διεθνείς τεράστιες ευθύνες, όπως και η ΚΟΠ. Μας έχει προβληματίσει και στεναχωρήσει, όμως αν ένας λαός, όπως ο κυπριακός που αγαπά παθιασμένα το ποδόσφαιρο, δεν στηρίξει πραγματικά την εθνική ομάδα τότε δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις. Πρέπει να αποκτήσουμε επιτέλους την απαραίτητη εθνική κουλτούρα. Πρέπει όμως και οι διεθνείς μας να βάλουν λίγο το χεράκι τους σε αυτό με καλύτερες εμφανίσεις και με κάποια θετικά αποτελέσματα που θα «γεννήσουν» την ελπίδα για κάτι καλύτερο…

Που θα «»γεννήσουν» την ανάγκη να πάμε στο γήπεδο για να δούμε και να στηρίξουμε τον Πίττα, τον Τζιωνή, τον Χάμπο, τον Κυπριανού και τα άλλα δικά μας παιδιά, όπως πηγαίναμε να θαυμάσουμε τον Κωνσταντίνου, τον Οκκά, τον Αλωνεύτη και που πιστεύαμε ότι εκείνη η εθνική μπορούσε να κάνει το ακατόρθωτο και όχι να πάμε απλά για να θαυμάσουμε τον Χόλαντ.

1ST DEPOSIT BONUS– 100% μπόνους πρώτης κατάθεσης μέχρι €300!

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridian Sports.

Meridian Sports– Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης