Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου παρουσιάζει τον απολογισμό της χρήσης του VAR στην 7η και στην 8η αγωνιστική της A’  φάσης του Πρωταθλήματος Cyta.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέλυσαν ο Πρόεδρος  της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ Μίλορατ Μάζιτς και το αρμόδιο τμήμα της Ομοσπονδίας, στους 14 αγώνες που διεξήχθησαν, έγινε έλεγχος σε 93 συνολικά φάσεις.

Οι 13 φάσεις αφορούσαν πιθανή κόκκινη κάρτα, οι 43 ήταν φάσεις για πιθανό πέναλτι και οι 37 ήταν περιπτώσεις επίτευξης τέρματος.

Από τις 93 φάσεις στις οποίες έγινε έλεγχος, το VAR χρειάστηκε να παρέμβει στις 6 και σε 3 από αυτές, έγινε χρήση του On Field Review.

H χρήση του On Field Review, αφορούσαν, οι δύο σε περίπτωσεις πέναλτι (η μία περίπτωσή ήταν για χέρι και η άλλη για φάουλ) και η μια για ακύρωση κόκκινης κάρτας.  Και στις τρεις περιπτώσεις που έγινε χρήση του On Field Review, οι διαιτητές ακολούθησαν την υπόδειξη του VAR. 

Ο χρόνος που χρειάστηκε για να γίνει εξέταση των φάσεων, ήταν κατά μέσο όρο 60 δευτερόλεπτα.

Οι τρεις φάσεις στις οποίες έγινε παρέμβαση του VAR χωρίς On Field Review αφορούσαν ακυρώσεις τέρματος για offside.  

Ο χρόνος που χρειάστηκε για να γίνει εξέταση των φάσεων, ήταν κατά μέσο όρο 90 δευτερόλεπτα.

Η Επιτροπή διαιτησίας της ΚΟΠ, στους υπό αναφορά δεκατέσσερις αγώνες, διαπίστωσε πως, σε  τρεις  περιπτώσεις λανθασμένων αποφάσεων των διαιτητών, κακώς δεν έγινε παρέμβαση του VAR ενώ σε  έξι  περιπτώσεις, το VAR διόρθωσε λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών. 

Από τους 14 αγώνες, στους 10 οι διαιτητές στο VAR ήταν Κύπριοι και στους 4 αγώνες ήταν ξένοι.

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridianbet Sports.

Meridianbet Sports– Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης

    Share