Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου παρουσιάζει τον απολογισμό της χρήσης του VAR στην 5η και στην 6η αγωνιστική της A’  φάσης του Πρωταθλήματος Cyta.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέλυσαν ο Πρόεδρος  της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ Μίλορατ Μάζιτς και το αρμόδιο τμήμα της Ομοσπονδίας, στους 14 αγώνες που διεξήχθησαν, έγινε έλεγχος σε 80 συνολικά φάσεις.

Οι 7 φάσεις αφορούσαν πιθανή κόκκινη κάρτα, οι 44 ήταν φάσεις για πιθανό πέναλτι και οι 29 ήταν περιπτώσεις επίτευξης τέρματος.

Από τις 80 φάσεις στις οποίες έγινε έλεγχος, το VAR χρειάστηκε να παρέμβει στις 4 και σε 2 από αυτές, έγινε χρήση του On Field Review.

H χρήση του On Field Review, αφορούσαν, η μία σε περίπτωση πέναλτι αφού υπήρχε offside και η μια για ακύρωση πέναλτι αφού δεν υπήρχε παράβαση (χέρι). 

Ο χρόνος που χρειάστηκε για να γίνει εξέταση των φάσεων, ήταν κατά μέσο όρο 70 δευτερόλεπτα.

Οι φάσεις στις οποίες έγινε παρέμβαση του VAR χωρίς On Field Review αφορούσαν μια ακύρωση τέρματος για για offside και μια κατακύρωση τέρματος αφού δεν υπήρχε offside. 

Ο χρόνος που χρειάστηκε για να γίνει εξέταση των φάσεων, ήταν κατά μέσο όρο 100 δευτερόλεπτα.

Η Επιτροπή διαιτησίας της ΚΟΠ, στους υπό αναφορά δεκατέσσερις αγώνες, διαπίστωσε πως, σε δύο περιπτώσεις λανθασμένων αποφάσεων των διαιτητών, κακώς δεν έγινε παρέμβαση του VAR ενώ σε τέσσερις περιπτώσεις, το VAR διόρθωσε λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών. 

Από τους 14 αγώνες, στους 8 οι διαιτητές στο VAR ήταν Κύπριοι και στους 6 αγώνες ήταν ξένοι.

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridian Sports.

Meridian Sports– Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης