Τι ισχύει τελικά; Πως είναι οι σχέσεις του Σοφρώνη Αυγουστή με τον Αθλητικό Διευθυντή της Ομόνοιας, Γέσπερ Γιάνσον; Πολλά κυκλοφορούν και ακούγονται ότι οι δυο τους δεν τα πηγαίνουν πολύ καλά.

Είναι αλήθεια τελικά ότι δεν μιλιούνται και δεν έχουν συχνή επαφή; Ο Γιάνσον μιλώντας σε εκπομπή που ασχολείται με τα θέματα της Ομόνοιας έδειξε διάθεση να ηρεμήσει την κατάσταση θέλοντας να στείλει το μήνυμα ότι όλα είναι καλά.

Ερωτηθείς για τη διαδικασία επιλογής παικτών, είπε: «Στο τέλος εγώ είμαι ο υπεύθυνος. Σίγουρα ο Πρόεδρος, ο κύριος Σταύρος, όμως συνομιλούμε στην Επιτροπή, λαμβάνουμε υπόψη τις σκέψεις του Σωφρόνη, τι χρειαζόμαστε, σε τι θέσεις χρειαζόμαστε παίκτες, έπειτα βλέπουμε τις επιλογές μας και τι μπορούμε να αποκτήσουμε. Προσπαθούμε να είναι μέσα στις οικονομικές δυνατότητες του Συλλόγου, στη θέση που χρειαζόμαστε και να ταιριάζει με το ρόστερ μας. Είναι μια ομαδική δουλειά».

Για τις σχέσεις του με τον Αυγουστή, τόνισε: «Είναι καλή η σχέση μας, απολύτως. Ξεκινάμε να μαθαίνουμε ο ένας τον άλλο. Είναι πολύ καλός χαρακτήρας και ένας καλός προπονητής. Είμαστε ακόμη στην αρχή της συνεργασίας μας, συνεπώς θα χρειαστεί σταδιακά να μάθει τον τρόπο που δουλεύω στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης στρατηγικής και εγώ από την πλευρά μου να μάθω τι θέλει σαν προπονητής, τι είδους προφίλ είναι και πάει λέγοντας. Πιστεύω ότι δουλεύει καλά».

Όταν ρωτήθηκε αν έχει προκύψει διαφωνία ως τώρα μεταξύ τους, πρόσθεσε; «Όχι ιδιαίτερα. Είμαστε σε αυτή τη δουλειά χρόνια. Οι προπονητές θέλουν να έχουν παίκτες συνέχεια. Αυτό είναι το κύριο πράγμα, αλλά πρέπει να τους εντάξεις μέσα σε ένα γκρουπ, μέσα στην οικονομία και σε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο. Πάνω σε αυτό το θέμα, έχουμε ένα πολύ καλό διάλογο εγώ και ο Σωφρόνης, αλλά και ο Σίμος που είναι επίσης μέρος αυτής της συζήτησης. Είναι πολύ ξεκάθαρο. Για εμένα ο Σύλλογος έχει μια φιλοσοφία που πρέπει να ακολουθούμε».

Για την ώρα ο Γιάνσον «έσβησε» την φωτιά. Αν θα είναι προσωρινό ή αν θα επανέλθουν θέματα διαφωνιών αυτό θα ξεκαθαρίσει σε βάθος χρόνου.

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridian Sports.

Meridian Sports – Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης