Η πρώτη επίσημη αντίδραση του σωματείου μετά τις δηλώσεις Παπασταύρου

Ανακοίνωση είχαμε από το διοικητικό συμβούλιο της Ομόνοιας Λευκωσίας μετά και τις δηλώσεις του Σταύρου Παπασταύρου σε τηλεοπτική εκπομπή.

Αναλυτικά:

Με αφορμή τις ψεσινές δηλώσεις του κ. Παπασταύρου στην Εκπομπή «Total Green», θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Το 2018 υπογράφτηκε η συμφωνία διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΟΜΟΝΟΑΣ στον κ. Σταύρο Παπασταύρου. Αυτά τα τέσσερα χρόνια, η ΟΜΟΝΟΙΑ τερμάτισε δύο φορές πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα, πανηγύρισε τρεις προκρίσεις σε ευρωπαϊκούς Ομίλους, κατέκτησε ένα Κύπελλο και ένα Super Cup, αναδεικνύοντας παράλληλα αρκετά παιδιά από τα σπλάχνα της.

Θεωρούμε ότι σε γενικές γραμμές το πρόσημο αυτής της συνεργασίας είναι θετικό. Ασφαλώς έγιναν και λάθη και είναι κοινή η διαπίστωση ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε όλοι.

Το ενδιαφέρον του κ. Παπασταύρου να επενδύσει περαιτέρω στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι ευπρόσδεκτο και αντανακλά την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε μέχρι σήμερα. Αντικρίζουμε αυτό το ενδιαφέρον με θετικό και εποικοδομητικό πνεύμα.
Το τελευταίο διάστημα έγιναν, με πρωτοβουλία του κ. Παπασταύρου, ανεπίσημες βολιδοσκοπήσεις και συζητήσεις για τροποποίηση της συμφωνίας του 2018.
Την 27/10/2022 μας στάλθηκε ολοκληρωμένη, λεπτομερής και εκτενής πρόταση για τροποποίηση της συμφωνίας του 2018.

Πρόθεση μας δεν είναι υπεισέλθουμε σε δημόσια συζήτηση για τις προτεινόμενες αλλαγές που διεκδικεί ο κ. Παπασταύρου. Θεωρούμε πως μια τέτοια δημόσια συζήτηση σε αυτό το στάδιο, θα αποτελούσε πράξη ανευθυνότητας εκ μέρους μας αφού μόνο ζημιά θα προκαλέσει στην ομάδα μας, οδηγώντας σε μια αχρείαστη εσωστρέφεια που θα πλήξει αυτό που εξ υπαρχής είναι ο στόχος μας.

Την οικοδόμηση ενός κλίματος για εποικοδομητικό-αποτελεσματικό διάλογο με τον κ. Παπασταύρου. Για αυτό και δεν πρόκειται να αναφερθούμε στις συγκεκριμένες εισηγήσεις του κ. Παπασταύρου για αναθεώρηση της συμφωνίας, που οικειοθελώς και με διαφάνεια αποδέχτηκαν και τα δυο μέρη προ τετραετίας.

Θέλουμε, όμως, να διαβεβαιώσουμε ότι μοναδικό κριτήριο των ενεργειών μας ήταν και παραμένει η διασφάλιση των καλώς νοούμενών συμφερόντων της Ομόνοιας, της τιμημένης ιστορίας της και κυρίως μιας ακόμη πιο πετυχημένης πορείας για το μέλλον.

Μια τέτοια προοπτική θα πρέπει να εγγυάται τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας του ποδοσφαιρικού τμήματος, την ανάπτυξη των υποδομών καθώς και τη βιωσιμότητα του Σωματείου και των υπολοίπων τμημάτων του.

Κατά συνέπεια, είμαστε και παραμένουμε έτοιμοι για συζητήσεις ώστε να βοηθήσουμε τον κ. Παπασταύρου να εκπληρώσει τους στόχους του που κινούνται σε αυτό το πλαίσιο.

Διαβεβαιώνουμε τα μέλη και τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ότι όταν και εφόσον οριστικοποιηθεί οποιαδήποτε πρόταση για αναθεώρηση της συμφωνίας του 2018, αυτή θα υποβληθεί ενώπιων των σωμάτων του Σωματείου για πλήρη και λεπτομερή παρουσίαση και για λήψη αποφάσεων, ως επιβάλλει το Καταστατικό μας.

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridianbet Sports.

Meridianbet Sports– Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης