Καζαμίας: "Είναι σοβαρό το πρόβλημα - Δεν είναι λύση ότι δεν λύνεται κόβεται"

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Σαλαμίνας Γιώργος Καζαμία, για την εισήγηση της Αστυνομίας για απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών της ομάδας.

Τα όσα ανέφερε:

Για την εισήγηση της Αστυνομίας για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών: «Για να είμαστε ειλικρινής επειδή δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση και προφανώς η Αστυνομία δεν θα ενημερώσει τα σωματεία και θα ενημέρωση την Ομοσπονδία, δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι έχει λεχθεί μεταξύ τους. Έχουμε αποφασίσει όπως τοποθετηθούμε και επίσημα αφού έχουμε όλα τα δεδομένα μπροστά μας. Θεωρούμε πιο σώφρων να το κάνουμε όταν θα έχουμε όλα στοιχεία. Μόνο και μόνο που έχουμε φθάσει σε αυτό το σημείο δείχνει και το μέγεθος του προβλήματος.».

Για τις ανισότητες στο πρωτάθλημα που θα υπάρξουν αν εφαρμοστεί: «Σίγουρα αμέσως κάποιος θα ισχυριστεί ότι θα υπάρχει πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Και οι άλλες δύο ομάδες έχουν ισχυρή μάζα οπαδών και ταυτόχρονα δημιουργείται πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Κανείς δεν θέλει αυτή την απόφαση. Θα πρέπει να το σκεπτούμε και πιο συλλογικά. Κακά τα ψέματα για να μην χάνουμε το νόημα, υπάρχει πρόβλημα και για να το λύσουμε πρέπει να το κατανοήσουμε. Δεν είναι λύση ότι δεν λύνεται κόβεται. Αν δεν μπορώ να ελέγξω παραβατικές συμπεριφορές η λύση δεν είναι ο κόσμος να μείνει εκτός από τα γήπεδα. Θεωρώ ότι είναι αποσπασματικές η προτάσεις που γίνονται. Το πρόβλημα είναι και κοινωνικό, όχι μόνο αθλητικό. Δυστυχώς επηρεάζει και τον αθλητισμό. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, ότι και αν συμβαίνει δεν υπάρχει δικαιολογία. Είναι σοβαρό το πρόβλημα».

Για την Αστυνομία: «Προφανώς και δεν πρόκειται να στοχοποιήσουμε την Αστυνομία. Θα χάσουμε και το νόημα. Έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης και εμείς τα σωματεία. Δεν μπούμε να ψάχνουμε δικαιολογίες για την βία. Αν συνεχίσουμε έτσι θα θρηνήσουμε και θύματα η σοβαρότερους τραυματισμούς. Ξέρουμε το πρόβλημα, να αποφασίσουμε πως θα το καταπολεμήσουμε στην ρίζα του και όχι αποσπασματικά».

Για το ότι τα κρούσματα βίας αυξήθηκαν με την επιστροφή των οργανωμένων: «Όπως δεν είναι σκοπός να στοχοποιήσουμε ούτε κανένα σωματείο ούτε την Αστυνομία, αυτό δεν θα το κάνω για όλα τα οργανωμένα σύνολα. Δεν έχει να κάνει μόνο με τους οργανωμένους. Αν κάνετε μια βόλτα στα γήπεδα θα δείτε και κόσμο που μπορεί να παρεκτραπεί που δεν είναι μέσα στους οργανωμένους. Φυσικά από την πλευρά των οργανωμένων είναι πιο έντονο αυτό. Σκοπός είναι να εξαλειφθεί η βία και όχι να την μεταφέρουμε από μέσα στα γήπεδα έξω».

Για την επίσημη θέση της ομάδας: «Για να μπαίνουν τα πράγματα στην επίσημη τους βάση, ως Νέα Σαλαμίνα καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας και δεν πρόκειται να ψάχνουμε γιατί το έκαναν. Είτε προκληθείς είτε όχι δεν πρόκειται να δικαιολογήσουμε αυτό που συμβαίνει. Θεωρώ ότι εμείς σαν σωματείο θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε τα του οίκου μας για να είμαστε συνεπής με τα λόγια μας».

Για την καταγγελία που έκανε ο Σάββας Πουρσαϊτίδης στην αστυνομία: «Αυτά τα διαβάζουμε και εμείς από δημοσιεύματα. Θεωρήσαμε σωστό και ηθικό να βγάλουμε μια επίσημη ανακοίνωση για να υπερασπιστούμε τον προπονητή μας. Ο κύριος Πουρσαϊτίδης έχει καταθέσει επίσημη καταγγελία το περασμένο Σάββατο και είναι θέμα της πολιτείας από εδώ και πέρα».

Για το ματς με την Ανόρθωση: «Είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι από την Κυριακή για τον αγώνα με την Ανόρθωση. Δεν αποπροσανατολίζετε η ομάδα. Από εκεί και πέρα αναμένουμε την τελευταία στιγμή και τον Καρλίτος και τον Μιγκελίτο που αντιμετωπίζουν θέμα τραυματισμού. Εάν και εφόσον την Παρασκευή που θα είναι η τελευταία προπόνηση θα προπονηθούν κανονικά, θα βρίσκονται στην αποστολή».

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridianbet Sports.

Meridianbet Sports– Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης

Προηγούμενο άρθρο