Μιχαηλίδης: "Θα κάνουμε συνάντηση με την Ομόνοια για το Μακάρειο" (τι είπε για το γήπεδο της Λεμεσού)

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, μίλησε στον Super Sport για όλα τα θέματα της επικαιρότητας και κυρίως για το θέμα του γηπέδου της Λεμεσού αλλα και του Μακαρείου που ζήτησε η Ομόνοια.

Αναλυτικά:

Για το γήπεδο της Λεμεσού: «Εδώ και πάρα πολλούς μήνες, μην πω και χρόνια, τρέχουμε το θέμα της συμφωνίας, γιατί το κατασκευαστικό κομμάτι, επειδή πολλοί αραδιάζουν πολλές ημερομηνίες, έχει ως εξής: Η συμφωνία που υπεγράφει με τον ελλαδίτη αρχιτέκτονα, έλεγε για ολοκλήρωση του γηπέδου στις 26 Αυγούστου. Τώρα έχουμε 14 Οκτωβρίου. Αν κάποιος θεωρεί πως για ένα τέτοιο έργο, η καθυστέρηση του ενάμιση – δύο μηνών είναι τραγική, ας δοκιμάσει να χτίσει ένα σπίτι. Το κατασκευαστικό κομμάτι, ενώ λέχθηκε και στον ΠτΔ για τις 5 Οκτωβρίου, τώρα είμαστε στις 19 Οκτωβρίου. Από εκεί και πέρα, ο χλοοτάπητας είναι πανέτοιμος. Βλέπει ο κόσμος από τις φωτογραφίες σε τι κατάσταση είναι. Το πάρκινγκ επίσης, δούλεψαν εντατικά οι εργολάβοι και είναι έτοιμο. Εκείνο που μένει είναι η συμφωνία διαχείρισης, γιατί χρήσης δεν τίθεται θέμα αμφιβολίας. Το γήπεδο έγινε για τις τρεις ομάδες της Λεμεσού. Ότι άλλο λέγεται και γράφεται, δεν στέκει. Τρέχουμε με νομική υπηρεσία, γνωμάτευση, συνεδρίας, με έφορο κρατικών ενισχύσεων, με γενικό ελεγκτή, με τους προέδρους των ομάδων, με το πολιτικό που είναι προϊστάμενοι, με πολιτικούς μηχανικούς, εργολάβους και με όλους αυτούς για να κλείσουμε όποια τρύπα υπάρχει, ώστε να είμαστε νόμιμοι. Από εκεί και πέρα, όλος αυτός ο θόρυβος, ο οποίος έχει δημιουργηθεί, μερικές φορές είναι εκ του πονηρού. Αυτό το έργο από την αρχή, κυνηγήθηκε. Κακά τα ψέματα. Δεν άρεσε να γίνει αυτό το έργο στην Λεμεσό και είναι η πρώτη φορά στην Κύπρο που γίνεται ένα έργο, με τις τρεις ομάδες της Λεμεσού να συνεργάζονται. Γιατί θα μπορούσε η κάθε ομάδα να ζητήσει να γίνει το δικό της γήπεδο».

Για την καθυστέρηση: «Το γήπεδο είναι έτοιμο, όμως πως θα μπει ο κόσμος μέσα, χωρίς να υπογραφτεί η διαχείριση από τις ομάδες; Το γήπεδο έγινε για τις ομάδες της Λεμεσού, τα τρία σωματεία της Λεμεσού. Ο ΚΟΑ με τα σωματεία συναναστρέφεται και συμφωνεί. Όμως τα σωματεία έχουν συστήσει εταιρεία που θα δώσουν το δικαίωμα της διαχείρισης. Δεν είναι παράνομο αυτό. Εάν αυτή η διαχείριση, ήταν τελειωμένη, το γήπεδο θα ήταν διαθέσιμο. Την Τρίτη που ήμασταν στο Προεδρικό, θεωρήσαμε πως έχουμε συμφωνία. Την Τετάρτη, όταν ήταν στο Προεδρικό οι δύο από τους τρεις προέδρους, είπαν πως με αυτά τα θέματα είμαστε σαν φιλοξενούμενοι και δεν το υπογράφουμε. Μίλησα την ίδια νύχτα με τον κο Σοφοκλέους και θεωρώ πως τώρα που ετοιμάστηκε το νέο συμβόλαιο, είμαστε εντελώς κοντά σε συμφωνία και θα υπογραφτεί εντός των επόμενων ημερών. Με την υπογραφή του, αμέσως θα μπορούν να μπουν μέσα οι ομάδες και να προπονηθούν».

Τι ημερομηνία πιστεύει ότι θα μπουν οι ομάδες: «Εγώ πιστεύω πως μέσα στον Νοέμβρη θα μπουν οι ομάδες στο γήπεδο. Είναι θέμα υπογραφής της συμφωνίας».

Αν έγινε ερώτημα του Ελεγκτή για την άνοδο του κόστους και τη μείωση της χωρητικότητας: «Ο Ελεγκτής ρωτάει συνέχεια για αυτά τα ερωτήματα και άλλα ακόμα πολλά. Φάγαμε και γι αυτή την υπόθεση “ξύλο”. ΑΕΛ και Άρης υπέγραψαν με τον ελλαδίτη κατασκευαστή και στη συνέχεια μπήκε και ο Απόλλωνας, για 12.600 θέσεις, με 50 στη σειρά καθίσματα με 40 πόντους το κάθισμα, που εγώ και εσύ δε θα χωράμε. Οι τρεις ομάδες που υπέγραψαν αρχικά, αποφάσισαν τον αρχικό αριθμό, βγήκε και Δελτίο Τύπου στο Προεδρικό και το όλο “ξύλο” το τρώει ο ΚΟΑ».

Για την ευθύνη του ΚΟΑ: «Ο ΚΟΑ έχει τις ευθύνες του σε διάφορα θέματα, δεν βγάζω την ουρά μας απέξω. Εκείνο όμως που έχει σημασία, είναι πως για τη χωρητικότητα δεν έχουμε ευθύνη. Ποτέ σε καμία μελέτη δεν έγινε αναφορά για γήπεδο 15.000 θέσεων».

Για το Στέλιος Κυριακίδης: «Με την Πάφο, επειδή είπαμε στα Σωματεία, έγινε επανάσταση, ενώ ήταν ενήμεροι. Κάναμε μία σύσκεψη πρόσφατα και θέλω να πιστεύω πως βγήκε άσπρος καπνός, βάλαμε όλοι νερό στο κρασί μας. Βρήκαμε κάποιες λύσεις, περιμένουμε η αξιολόγηση των προσφορών. Δε θέλω να πω κάτι περισσότερο, νομίζω βρήκαμε τη λύση, αλλά πρέπει να περιμένουμε».

Για το Μακάρειο: «Από τότε που πήραμε την επιστολή της Ομόνοιας, γράψαμε στο Υπουργείο Παιδείας και έστειλε την υπόθεση στη Νομική Υπηρεσία για γνωμάτευση αν μπορούμε να προχωρήσουμε γι αυτό το θέμα. Αναμένουμε τη γνωμάτευση και ταυτόχρονα θα κάνουμε μία συνάντηση με την Ομόνοια, μέσα στις επόμενες ημέρες για να τους ενημερώσουμε και επίσημα. Και η Πάφος και η Ομόνοια έβαλαν κάποιους όρους στο αίτημά τους, που πρέπει να συζητηθούν».

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridianbet Sports.

Meridianbet Sports– Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης