Κουκίδου: "Άλκοτεστ και νάρκοτεστ σε αθλητικούς χώρους"

Δηλώσεις στα ΜΜΕ παραχώρησε η Υπουργός Δικαιοσύνης Άννα Κουκίδου σχετικά με την βία στα γήπεδα και τον τρόπο αντιμετώπισης της.

“Γνωρίζουμε ότι η συμμόρφωση απαιτεί χρόνο. Ζητάμε περίοδο ενός χρόνου για να δώσουμε τον χρόνο στα γήπεδα και τα Σωματεία για να προσαρμοστούν. Στόχος είναι να δυναμώσει η παρουσία της αστυνομίας στους αθλητικούς χώρους. Θα γίνει εντατικοποίηση του σωματικού ελέγχου των φιλάθλων, με εντοπισμό και κατάσχεση επικίνδυνων αντικειμένων, κάτι που ήδη έχει αρχίσει να γίνεται. Ταυτόχρονα ένα πολύ σημαντικό εργαλείο, είναι η παροχή στην αστυνομία την δυνατότητα να διενεργεί ελέγχους για άλκοτεστ και νάρκοτεστ σε άτομα που θέλουν να εισέλθουν σε χώρους αθλητικών διοργανώσεων.

-Προτείνουμε να αυξηθεί η πρώτη, η δεύτερη και η τρίτη καταδίκη. Η πρώτη καταδίκη δεν θα προνοεί πλέον από 6 μήνες μέχρι 1 έτος, αλλά από 1 μέχρι 2 έτη. Θα πάμε κλιμακωτά, προτείνοντας αποκλεισμό μέχρι και 10 έτη σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις και πολλαπλές καταδίκες. Επίσης, ο έλεγχος της κάρτας φιλάθλου θα ενισχυθεί και πάλι με την εμπλοκή της αστυνομίας.

-Θα αρχίζουμε με σύσταση για απαγόρευση οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας. Το επόμενο στάδιο θα είναι η διεξαγωγή αγώνα κεκλεισμένων των θυρών και το πιο σημαντικό μέτρο, είναι η ακύρωση κάποιου αγώνα αν υπάρχουν σοβαρές πληροφορίες”.

1ST DEPOSIT BONUS– 100% μπόνους πρώτης κατάθεσης μέχρι €300!

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridian Sports.

Meridian Sports– Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης