Κοντίδης: «Υπέροχη σεζόν, είμαι πολύ χαρούμενος και ευγνώμων»

Ονειρικά έκλεισε το 2022 ο Παύλος Κοντίδης με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Hyeres, καθώς μέσα στη χρονιά είχε κατακτήσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο στην ίδια πόλη τον Απρίλιο, ενώ ήταν δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μεξικό τον Μάιο. Επιδόσεις που δικαιολογημένα δίνουν, στον αργυρό Ολυμπιονίκη του 2012 στο Λονδίνο, την ετικέτα του κορυφαίου αθλητή Laser στον κόσμο για τη φετινή σεζόν.

Μία ιδιαίτερη χρονιά για τον Κύπριο ιστιοπλόο, η πρώτη με τα νέα δεδομένα στην προσωπική του ζωή και την άφιξη του πρώτου παιδιού του στα τέλη Δεκεμβρίου το 2021. «Είχα μια υπέροχη σεζόν. Είμαι πολύ χαρούμενος και ευγνώμων. Στο τέλος της περσινής χρονιάς έγινα πατέρας για πρώτη φορά και ήταν η πρώτη χρονιά στη νέα ζωή για εμένα. Είναι εκπληκτικό να βλέπω ό,τι μπορώ ακόμα να είμαι στην κορυφή και οφείλω πολλά στη γυναίκα μου που τα καταφέρνει πολύ καλά. Της το αφιερώνω αυτό» δήλωσε μετά το τέλος της τελευταίας κούρσας που τον έστεψε Πρωταθλητή Ευρώπης, για δεύτερη φορά στην καριέρα του μετά το 2018 – και πάλι σε γαλλική θάλασσα – στην πόλη La Rochelle.

Ο 32χρονος ιστιοπλόος μπορεί να χαρακτηριστεί και άρχοντας του Hyeres, καθώς πέραν από τις δύο φετινές επιτυχίες του, είχε κερδίσει το 2017 ακόμη ένα Παγκόσμιο Κύπελλο εκεί, από τα τέσσερα που έχει στο παλμαρέ του. Τα άλλα ήταν στη Mελβούρνη το 2016 και την Enoshima το 2019. Πρόκειται για έναν από τους πιο κλασικούς αγώνες ιστιοπλοΐας στον κόσμο, με τον ίδιο τον Παύλο να τον χαρακτηρίζει ως το «Wimbledon της ιστιοπλοΐας».

Ξεκούραση και… 2023
Με τον αγώνα στο Hyeres η σεζόν ολοκληρώθηκε για τον Παύλο Κοντίδη, που επέστρεψε άμεσα στην Κύπρο, όπου θα παραμείνει για περίπου ένα δεκαήμερο. Ακολούθως θα πάει στην Κροατία και μέσα Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει την προετοιμασία για το 2023, χρονιά στην οποία ο μεγάλος στόχος είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιστιοπλοΐας το καλοκαίρι στη Χάγη.

Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να γίνει το 2022, όμως τελικά μετατέθηκε – λόγω κορονοϊού – για τον Αύγουστο της επόμενης χρονιάς. Είναι σημαντικός και για τον λόγο ότι προσφέρει προκρίσεις ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridianbet Sports.

Meridianbet Sports– Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης