Ο Γιώργος Κούμας επανεκλέγεται χωρίς ανθυποψήφιο στην Προεδρία της ΚΟΠ

Έληξε σήμερα Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2023 στις 13:00, η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για την Προεδρία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για την τετραετία 2023 – 2027.

Η μοναδική υποψηφιότητα που έχει υποβληθεί, είναι αυτή του νυν Προέδρου της Ομοσπονδίας Γιώργου Κούμα.

Ως εκ τούτου, ο κ. Κούμας επανεκλέγεται στην Προεδρία της ΚΟΠ χωρίς ανθυποψήφιο για τις ποδοσφαιρικές περιόδους 2023/2024, 2024/2025, 2025/2026 και 2026/2027.

Η επίσημη ανακήρυξή του θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Ιουλίου στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Αμαθούς στη Λεμεσού. Στην τελετή ανακήρυξης θα παραστούν αξιωματούχοι της FIFA και της UEFA.

Την υποψηφιότητα του κ. Κούμα στηρίζουν 15 από τα 17 μέλη της Γενικής Συνέλευσης.

Αυτή, θα είναι η δεύτερη θητεία του Γιώργου Κούμα στην Προεδρία της ΚΟΠ. Εξελέγη για πρώτη φορά το Μάρτιο του 2018, μετά το θάνατο του Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

Ο κ. Κούμας κατείχε τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου της ΚΟΠ από το 2007, ενώ ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τα Διοικητικά της Ομοσπονδίας το 2005 όταν εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο στη θέση του Βοηθού Γενικού Γραμματέα.

Παράλληλα με τη δράση του στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, έχει ενεργό συμμετοχή σε θέματα που άπτονται του Ευρωπαϊκού και του Παγκόσμιου Ποδοσφαίρου, συμμετέχοντας στα σημαντικότερα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Από το 2018, ο Γιώργος Κούμας είναι μέλος του Συμβουλίου της FIFA και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA. Είναι αντιπρόεδρος της Επιτροπής Hat Trick η οποία ασχολείται με την κατανομή των κονδυλίων της UEFA προς τις Ομοσπονδίες μέλη της για επιχορήγηση αναπτυξιακών έργων και προγραμμάτων. Είναι επίσης Παρατηρητής της UEFA για αγώνες υψηλού επιπέδου.

Από το 2017 ο Γιώργος Κούμας διορίστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της CAA Eleven που είναι υπεύθυνη για το μάρκετινγκ και τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων των Εθνικών Ομάδων Ανδρών και Γυναικών.

Συγχαίρουμε τον κ. Κούμα για την επανεκλογή του στο ανώτατο αξίωμα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του.

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridian Sports.

Meridian Sports– Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης