Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής με την ΚΟΠ να ανακοινώνει τις αποφάσεις που πάρθηκαν για το θέμα της βίας στα γήπεδα.

Αναλυτικά:

Η εισήγηση της αστυνομίας προς της Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ, του Απόλλωνα και της Νέας Σαλαμίνας σε αγώνες του Πρωταθλήματος Cyta, απασχόλησε μεταξύ άλλων θεμάτων, την Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ στη σημερινή της συνεδρία.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ εξέφρασαν την ανησυχία και τον προβληματισμό τους για επεισόδια που σημειώθηκαν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και τόνισαν την αποφασιστικότητα τους για αντιμετώπιση του φαινομένου, σε συνεργασία με την αστυνομία και τις αθλητικές αρχές της χώρας.

Όπως αποφασίστηκε, την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει συνάντηση της ΚΟΠ με τον ΚΟΑ για συζήτηση θεμάτων που προκύπτουν από την εφαρμογή του μέτρου της κάρτας φιλάθλου.

Θα ακολουθήσει την ίδια ημέρα, συνάντηση με τους Προέδρους των ομάδων Α’ Κατηγορίας για συζήτηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, σε σχέση με τα επεισόδια βίας.

Ακολούθως, θα συσταθεί επιτροπή αποτελούμενη από μέλη της ηγεσίας της ΚΟΠ και Προέδρους ομάδων,  με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΚΟΠ Γιώργο Κούμα και θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό συνάντηση με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, αφού επιθυμία της Ομοσπονδίας είναι η καλύτερη δυνατή συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές για αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Τονίζεται ότι, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, έχει τα δικά της Δικαστικά όργανα τα οποία επιλαμβάνονται των πειθαρχικών παραπτωμάτων που γίνονται σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Επιπλέον των υφιστάμενων ποινών που προνοούνται στους Πειθαρχικούς Κανονισμούς, θα γίνει εισήγηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο για να προστεθεί στις προβλεπόμενες ποινές και η ποινή της απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων των φιλοξενούμενων ομάδων καθώς και η απαγόρευση εισόδου στα στάδια ατόμων που θα βρίσκονται σε κερκίδα στην οποία γίνονται σοβαρά επεισόδια.

 

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridianbet Sports.

Meridianbet Sports– Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here