Βανά Άλβες: «Έβαλα το όνομα μου στην ιστορία του συλλόγου και της χώρας»

Για την παρουσία του στην Κύπρο και τον Άρη, την Πόρτο, τα όνειρα που εκπλήρωσε εδώ και πολλά άλλα μίλησε σε συνέντευξη του στην Βραζιλιάνικη ge.globo.com ο Βανά Άλβες των πρωταθλητών.

Οι κυριότερες τοποθετήσεις του:

«Είμαι χαρούμενος, ευχαριστημένος με τη δουλειά μου. Σήμερα είμαι αρχηγός της ομάδας. Ανακάλυψα στην Κύπρο, στον Άρη, μια ευκαιρία να παίξω σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις που δεν είχα για παράδειγμα στην Πορτογαλία, γιατί ήμουν στον πάγκο ως αλλαγή, αλλά δεν είχα την ευκαιρία να παίξω.

Μέσω του Άρη μπόρεσα επίσης να εκπληρώσω ένα άλλο όνειρο: να μπορέσω να παίξω στο Europa League και στα πλέι οφ του Champions League. Δεν μπήκαμε ούτε εμείς, αλλά ήταν μια δροσερή εμπειρία. Κάναμε μια καλή καμπάνια φέτος, με βάση αυτά που είχαμε στο χέρι. Πέρυσι εκπλήξαμε, ήμασταν πρωταθλητές για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

Το υψηλότερο σημείο της καριέρας μου ήταν η Πόρτο, όταν μετακόμισα στην Πόρτο. Είναι μια ομάδα παγκοσμίου φήμης, πρωταθλήτρια Champions League και Europa League. Ήταν το υψηλότερο σημείο της καριέρας μου. Ίσως όμως σήμερα είναι η ώρα να νιώθουμε πιο σημαντικοί, να είμαστε πιο χρήσιμοι. Η θετική πλευρά του να παίζεις για έναν σύλλογο που δεν είχε ακόμη πετύχει τίποτα είναι ότι όταν πετυχαίνεις κάτι είσαι πρωτοπόρος, θα σε θυμούνται για πάντα.

Είμαι χαρούμενος που έβαλα το όνομά μου εδώ μαζί με αυτήν την ομάδα στην ιστορία του συλλόγου και της ιστορίας της χώρας. Οι αριθμοί μιλούν επίσης από μόνοι τους. Ο αριθμός των γκολ που δέχθηκα σε σχέση με τους αγώνες. Είμαι σίγουρα στην πιο ευτυχισμένη και πιο ολοκληρωμένη στιγμή της καριέρας μου.

Εδώ στην Κύπρο καταφέραμε πραγματικά να ζήσουμε και τα δύο: ποδόσφαιρο και ζωή. Χωρίς πίεση, λίγη περισσότερη ελευθερία. Εδώ έχουμε διαλείμματα όταν γίνονται αγώνες εθνικών ομάδων ώστε να έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε και να δούμε άλλες χώρες. Απολαμβάνουμε αυτή τη στιγμή».

1ST DEPOSIT BONUS– 100% μπόνους πρώτης κατάθεσης μέχρι €300!

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridian Sports.

Meridian Sports– Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης