Διαβάστε όλα όσα δήλωσε ο Πρόδρομος Πετρίδης στη Διάσκεψη Τύπου που παραχώρησε το ΑΠΟΕΛ με φόντο το οικονομικό.

«Το ΑΠΟΕΛ είναι εδώ ενωμένο, δυνατό και θα διεκδικήσει όλα τα τρόπαια εντός Κύπρου. Παρά το ότι είμαστε μακριά από τίτλους τα τελευταία χρόνια, αυτό που θέλουν όλοι να φτάσουν είναι το ΑΠΟΕΛ. Διαπιστώνουμε πως η πολεμική ενάντια στο ΑΠΟΕΛ αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο αλλά δεν μας πτοεί και μπορούμε με τον κόσμο μας να αντέξουμε. Βλέπουμε επενδυτές και ακούμε για μεταγραφές εκατομμυρίων τις τελευταίες μέρες. Η ΚΟΠ πρέπει να παρέμβει. Όλοι αυτοί οι επενδυτές έχουν αλλάξει το στάτους. Βλέπουμε νέες ομάδες να γίνονται σε σύντομο  διάστημα από κομπάρσοι πρωταγωνιστές. Διαπιστώνουμε ότι αυτή η αλλαγή αν μείνει ανεξέλεγκτη μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε εξαφάνισή ομάδων όπως η Αλκή. Επιλέξαμε μια στρατηγική που αποτελείται από τρεις πυλώνες. Να διαφυλάξουμε ότι η ομάδα δεν θα έμπαινε σε περιπέτειες οικονομικές βάσει των κριτηρίων της ΚΟΠ και της ΟΥΕΦΑ. Καταφέραμε να προχωράμε με ομαλότητα σε κάθε επίπεδο πύου είχαμε εμπόδιο μας. Δεύτερο να φτιάξουμε μια ομάδα ικανή να κατακτήσει τίτλου. Θεωρώ ότι η επιτυχία αποδεικνύεται μέσα από τις μεταγραφές της ομάδας. Ο τρίτες τομέας ήταν να έρθει κοντά ο κόσμος. Η ομάδα έμεινε τρία χρόνια από τους τίτλους αλλά όσο οξύμωρο και να κερδίσει τον κόσμο της. Φέτος στο πρωτάθλημα έχουμε μέσο ορό 5,00 χιλιάδες ενώ σε όλα τα ευρωπαϊκά είχαμε σολντ άουτ στη Νότια. Θέλω να πω στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ πως ότι το πέτυχαμε με δικές μας δυνάμεις. Τα οικονομικά μεγέθη άλλαξαν και κάποιοι αντίπαλοι βάσει τα οικονομικά δεδομένα της Κύπρου δεν έχουν ταβάνι. Το ΑΠΟΕΛ αποτελεί τη δύναμη του παρελθόντος του παρόντος και του μέλλοντος. Ευχαριστούμε θερμά τον κόσμο μας που κάνει έδρα κάθε γήπεδο που αγωνιζόμαστε. Ευχαριστώ και το προπονητικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές. Μας κάνουν περήφανους με την προσπάθεια τους».

«Πάμε τώρα στον λόγο που είμαστε εδώ, για την οικονομική ενίσχυση. Έχουμε ομόλογα για αγορές. Έχουμε 20.000 κουπόνια που κοστολογούνται από 24 ευρώ. Θα πωλούνται μέσα από τα Orange Shop και λεπτομέρειες θα βρείτε στην ανακοίνωση που θα ακολουθήσει. Μάλιστα θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα δώρο αξίας 40 χιλιάδων ευρώ».

Ποιο είναι το ποσό που χρειάζεται και περιμένει: «Ότι και γίνει στις υποχρεώσεις μας θα ανταποκριθούμε, όπως συμβαίνει κάθε φορά. Αυτή ήταν η αρχική μου δέσμευση από το 2013. Είχαμε πει ξανά ότι αν μείνουμε εκτός Ευρώπης το έλλειμμά στον προγραμματισμό μας θα ήταν 8 εκ. ευρώ. Έχουμε καλύψει ήδη τα 3-4 από διάφορες προσπάθειες μας και προσπαθούμε να καλύψουμε τα αλλά 4-5 μέχρι το τέλος της σεζόν».

Για τις μεταγραφές: «Ότι ζήτησε ο κ. Μιλόγβετις και ότι είχε ανάγκη η ομάδα το πράξαμε στο χίλια τοις εκατό. Θα πως ότι από τις μεταγραφές που έγιναν τον Ιανουάριο εμάς είναι οι πιο ποιοτικές και καθοριστικές. Συμπληρωματικά με αυτές που κάναμε το καλοκαίρι είμαστε υπερπλήρεις. Μεταγραφικά νομίζω πετύχαμε το μέγιστο».

Για τον επενδυτή: «Το ΑΠΟΕΛ δεν είναι ομαδούλα για να παραχωρηθεί σε κανέναν επενδυτή της ώρας. Άλλο ο μακροχρόνιος επενδυτής και άλλο ο βραχυπρόθεσμος. Ενέργειες κάνουμε. Συζητούμε με διάφορους αλλά υπάρχουν κάποιες αρχές που δεν μπορούμε να τις παραβούμε».

Για τι πρωτάθλημα: «Έχει ακόμα 45 βαθμούς. Το πιο δίκαιο θα ήταν η ισοπαλία στο τελευταίο παιχνίδι. Παλιότερα ήμασταν σε απόσταση ακόμα και οκτώ βαθμών μπαίνοντας στα πλέι οφ και κερδίσαμε πρωταθλήματα. Αντιλαμβάνομαι ότι έχουμε την ομάδα και τη στήριξη του κόσμου μας και νομίζω ότι θα στεφθούμε πρωταθλητές. Το λέω με αρκετή σιγουριά».

Για τα οικονομικά: «Αν μείνουμε εκτός Ευρώπης υπάρχει σχέδιο για τη νέα σεζόν, αλλά αυτή τη στιγμή σκέφτομαι πως θα πάμε μέχρι τον Μάιο. Όπως έχουμε κάνει τα τελευταία τρία χρόνια να διεκδικούμε πρωτάθλημα και κύπελλο αυτή τη στιγμή, παρά τα προβλήματα μας, σε σχέση με άλλες ομάδες που πήραν πρωτάθλημα, μπήκαν ομίλους και είναι πίσω από εμάς αγωνιστικά».

Για το γήπεδο: «Είμαστε στη διαδικασία σχεδίων. Θα κάνουμε την αίτηση μας στην πολεοδομική. Θα το κάνουμε το γήπεδο. Για όλους όσους χλεύαζαν, το γήπεδο είναι η σωτηρία του ΑΠΟΕΛ αγωνιστικά και οικονομικά. Παίζει μεγάλο και καθοριστικό ρόλο η έδρα με αυτούς τους οπαδούς που έχουμε».

Αν θα αλλάξουν τα πλάνα με την αλλαγή κυβέρνησης: «Δεν παίζει ρόλο γιατί δεν έχουμε κάνει συμφωνία με καμία κυβέρνηση. Ο ΑΠΟΕΛ είναι κυβέρνηση (γέλια)».

Για το ότι πριν μερικούς μήνες δήλωνε πως ήθελε να αποχωρήσει από τον ΑΠΟΕΛ: «Μου δίνουν δύναμη οι παίκτες μου, η ομάδα μου και η πορεία μας».

Για τη διαιτησία: «Είπαμε να δώσουμε κάποιο χρόνο στον Μάζιτς για τους νέους διαιτητής. Χαίρομαι που ο ΑΠΟΕΛ ότι βρίσκεται στη 2η θέση και σύντομα θα είναι στην 1η θέση υπό το καθεστώς με ξένους διαιτητές. Επειδή πολλοί είπαν πως με το VAR δεν μπορεί να κατακτήσει τίτλο τον ΑΠΟΕΛ. Υπάρχουν καλοί Κύπριοι διαιτητές, αλλά βλέπουμε κάποια λαθάκια. Το ίδιο και από τους ξένους. Εύχομαι οι ξένοι να βοηθήσουν τους Κύπριους».

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridian Sports.

Meridian Sports– Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης