Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, μίλησε στον Super Sport FM σχετικά με τις αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή της ΚΟΠ, Αριστοτέλη Βρυωνίδη και τις ευθύνες που ο τελευταίος επιρρίπτει στην Αστυνομία.

Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία των αναφορών του και το ηχητικό:

Αναλυτικά για τις απόψεις του Βρυωνίδη: «Αυτή είναι η θέση του Αθλητικού Δικαστή την οποία ξεκάθαρα δεν συμμεριζόμαστε. Το Συγκεκριμένο Δικαστήριο είναι αρμόδιο εφόσον μπροστά του είχε να αξιολογήσει τις ενέργειες οπαδών. Προσπάθησε να επιρρίψει αλλού τις ευθύνες».

«Ο Αθλητικός Δικαστής δεν είχε καθόλου μπροστά του τις ενέργειες και την έκθεση της Αστυνομίας. Δεν ζήτησε οποιαδήποτε στοιχεία ή έκθεση από την Αστυνομία. Απαντήσαμε στον Απόλλωνα πως ήταν διαθέσιμος και στη διάθεσή τους ο Υπεύθυνος της Αστυνομίας για τα μέτρα του αγώνα. Η απόφαση δεν πάρθηκε μονάχα από την Αστυνομία, αλλά από έναν αριθμό προσώπων στη βάση της νομοθεσίας. Και ήταν συλλογική», πρόσθεσε:

Επίσης εξέφρασε την ενόχλησή του γιατί να παρουσιάζεται πως ήταν αποκλειστικά απόφαση της Αστυνομίας η μη έναρξη του αγώνα και όπως είπε ακολούθως «για όλα τα παιχνίδια υψηλού κινδύνου υπάρχει πληροφόρηση για ενδεχόμενη αυξημένη παραβατικότητα».

Ακολούθως υπογράμμισε: «Προσθέσαμε ακόμη 50 μέλη από 175 πήγαμε σε 225 και ζητήσαμε και αύξηση επιτηρητών βάσει νομοθεσίας. Εμείς κάναμε ό,τι προνοεί η νομοθεσία. Οι επιτήδειοι βρίσκουν κάθε φορά νέους τρόπους για να προβούν σε επεισόδια. Αυτή τη φορά αφαίρεσαν κομμάτια από την κερκίδα δεν έριξαν απλώς κάποια επικίνδυνα αντικείμενα. Αυτό που έκαναν ήταν πολύ πιο επικίνδυνο και δεν ξανάγινε».

«Θέλουμε να επιστρέψουμε σε κάποιες παλιές ενέργειες που αν τις εφαρμόσουμε βάσει νομοθεσίας θα αλλάξουν πολλά πράγματα και κυρίως δεν θα περνάνε επικίνδυνα αντικείμενα εντός των γηπέδων. Και δυστυχώς βλέπουμε αυτές τις ενέργειες να γίνονται και έξω από τα γήπεδα» σημείωσε και ακολούθως ανέφερε πως «δεν υπήρξε επικοινωνία έως τώρα με την ΚΟΠ ή τον Αθλητικό Δικαστή, θα δούμε πως θα αντιδράσουμε. Αδίκως σχολιάστηκε η Αστυνομία χωρίς κάποιο τεκμήριο βάσιμο».

Ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε και στο νέο γήπεδο της Λεμεσού και άφησε να νοηθεί από τη στιγμή που είναι έτσι όπως είναι η κατάσταση με τα έργα για το οδικό δίκτυο, αντί να είναι πιο εύκολο το έργο της Αστυνομίας θα είναι πιο δύσκολο.

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridian Sports.

Meridian Sports– Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης