Δημοσιεύτηκε από την ΚΟΠ, η συνέντευξη του προπονητή της ΑΕΛ, Χρίστου Χαραλάμπους, ενόψει του τελικού Κυπέλλου με την Ομόνοια.

Αναλυτικά:

Το 2019 ο Χρίστος Χαραλάμπους έβαλε το δικό του λιθαράκι στην κατάκτηση του Κυπέλλου από την ΑΕΛ, όντας μέλος της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας. Τέσσερα χρόνια μετά, ως πρώτος προπονητής πλέον, βρίσκεται ενώπιον της μεγάλης πρόκλησης να οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση ενός ακόμη Κυπέλλου.
 
Πιο κάτω, η συνέντευξη του κ. Χαραλάμπους όπως δημοσιεύτηκε στο περιοδικό που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου της ΚΟΠ για τον τελικό του Κυπέλλου Coca – Cola. 

-Λίγες εβδομάδες μετά που αναλάβατε την ΑΕΛ, έχετε την ευκαιρία να διεκδικήσετε το κύπελλο. Ποια τα συναισθήματα σας;
«Η συμμετοχή σε τελικό κυπέλλου είναι κάτι που ονειρεύονται όλοι οι προπονητές. Είμαστε ενθουσιασμένοι, και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία δεν είναι απλά η συμμετοχή αλλά η κατάκτηση του»

-Τι σημαίνει για την ΑΕΛ η συμμετοχή στον τελικό σε μια χρονιά που η πορεία στο Πρωτάθλημα δεν ήταν η αναμενόμενη;
«Έχουμε ενώπιον μας μια μεγάλη ευκαιρία για να κατακτήσουμε ακόμη ένα τίτλο στη πλούσια ιστορία του Σωματείου μας και να δώσουμε μεγάλη χαρά στον κόσμο μας. Και βεβαίως, μετά από μια δύσκολη χρονιά,  να σωθεί η χρονιά με ένα τρόπαιο και να εξασφαλίσουμε συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις που είναι πολύ σημαντικό για την ΑΕΛ και οικονομικά και ότι άλλο συνεπάγεται. Αποτελεί επίσης μια μεγάλη ευκαιρία για τους ποδοσφαιριστές για εξιλέωση καθώς ήταν στο “στόχαστρο” αρκετές φορές και στο επίκεντρο σκληρής κριτικής και να γράψουν το όνομα τους στην ιστορία της ΑΕΛ».

-Το γεγονός ότι ο τελικός δεν θα κρίνει μόνο τον Κυπελλούχο αλλά και Ευρωπαϊκό εισιτήριο, αυξάνει την πίεση στην ομάδα σας;
«Πίεση πάντα θα υπάρχει στις μεγάλες ομάδες, πόσο μάλλον σε ένα τελικό .Θα έλεγα όμως ότι η προοπτική της εξόδου στην Ευρώπη, περισσότερο λειτουργεί σαν επιπλέον κίνητρο για εμάς και τους ποδοσφαιριστές για την κατάκτηση του Κυπέλλου».

-Ποια είναι η άποψη σας για την ομάδα της Ομόνοιας με την οποία θα παίξετε στον τελικό;
«Είναι μια παραδοσιακή δύναμη στο Κυπριακό  ποδόσφαιρο με πολλές κατακτήσεις τροπαίων. Φέτος η πορεία της είναι παρόμοια με της δικής μου ομάδας και όπως και εμείς, έτσι και στην Ομόνοια θα προσπαθήσουν να σώσουν την χρονιά με την κατάκτηση του Κυπέλλου».

-Συνήθως στους τελικούς λέμε οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Ισχύει αυτό και στον φετινό τελικό;
«Τις περισσότερες φορές ισχύει. Και αγωνιστικά να το δει κάποιος,  δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες .

-Ποια είναι τα στοιχεία που καθορίζουν τον νικητή σε τέτοιες αναμετρήσεις;
«Είναι αρκετοί οι παράγοντες που καθορίζουν το νικητή σε ένα τελικό.  Το πάθος είναι  ο κυριότερος παράγοντας, καθώς επίσης και η αγωνιστική αλλά και η ψυχολογική προετοιμασία»

-Η ΑΕΛ κατέκτησε το κύπελλο για τελευταία φορά πριν τέσσερα χρόνια και εσύ ήσουν μέλος της τεχνικής ηγεσίας. Τι αναμνήσεις έχεις από εκείνο το παιχνίδι;
«Είναι αναμνήσεις που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην μνήμη. Τέτοιες στιγμές θυμάσαι ακόμη και μικρές λεπτομέρειες. Θυμάμαι την πορεία με τους φιλάθλους μας από Λεμεσό για το γήπεδο, τους πανηγυρισμούς στα γκολ του Ντόσσα Τζούνιορ και του Αντάμοβιτς και ασφαλώς τον χαμό που έγινε στον κυκλικό κόμβο του Αγίου Νικολάου. Έχω πει και στους ποδοσφαιριστές πως όσα χρήματα και να παίρνουν, όταν θα σταματήσουν το ποδόσφαιρο, αυτά που θα θυμούνται είναι αυτές οι στιγμές και δεν ανταλλάσσονται με όλα τα χρήματα του κόσμου. Είναι μια χρυσή ευκαιρία για τους ίδιους αυτός ο τελικός και αυτά τα 90 ή 120 λεπτά θα καθορίσουν πως θα τους θυμάται ο κόσμος της ΑΕΛ για όλη τους τη ζωή».

-Ο τελικός θα διεξαχθεί σε ένα γεμάτο στάδιο με χιλιάδες οπαδούς .Το δικό σας μήνυμα στους φιλάθλους αλλά και γενικότερα στον κόσμο που θα είναι στο γήπεδο.
«Να απολαύσουν τον τελικό σαν μια γιορτή του ποδοσφαίρου. Συμμετέχουν δυο ομάδες με πάρα πολύ κόσμο, κάποιοι θα πανηγυρίσουν και κάποιοι θα χάσουν. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, αυτός είναι ο αθλητισμός. Να υποστηρίξουν την ομάδα τους μέσα σε αθλητοπρεπή πλαίσια και όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του τελικού, το βράδυ να γυρίσει όλος ο κόσμος με ασφάλεια στο σπίτι του και στην οικογένεια του».

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridian Sports.

Meridian Sports– Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης