Κόσκελα: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ»

Μεγάλη συνέντευξη στο AEL FC TV παραχώρησε ο νέος προπονητής της ομάδας Τόνι Κόσκελα.

Αναλυτικά όλα όσα λέχθηκαν:

Κύριε Κόσκελα, θα ήθελα να σας καλωσορίσω στην Κύπρο, να σας καλωσορίσω στην ομάδα μας εκ μέρους όλης της οικογένειας της ΑΕΛ. Πώς αισθάνεστε για αυτή τη συνεργασία με την ΑΕΛ και ποιες είναι οι πρώτες σας εντυπώσεις;
“Πρώτα απ’ όλα, σας ευχαριστώ και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Ήταν στόχος μου εδώ και μερικά χρόνια να μετακομίσω στο εξωτερικό από το φινλανδικό πρωτάθλημα και αυτή είναι φυσικά η πρώτη μου εμπειρία εκτός Φινλανδίας και πραγματικά ανυπομονώ. Σήμερα (σ.σ χθες) συναντήθηκα με τους παίκτες και είχαμε την πρώτη μας προπόνηση και ναι, όλα καλά μέχρι στιγμής”.

Είχατε ποτέ την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ή να μελετήσετε παιχνίδια από το Κυπριακό Πρωτάθλημα;
“Ναι φυσικά, παρακολούθησα την ΑΕΛ να παίζει όλα τα παιχνίδια που έχει παίξει μέχρι στιγμής. Φυσικά, δεν είχα τόσο πολύ χρόνο, γιατί από την Πέμπτη αρχίσαμε να συζητάμε οπότε όχι τα πάντα από το πρωτάθλημα, αλλά να έχουμε μια ιδέα για το πώς είναι το πρωτάθλημα και ούτω καθεξής, οπότε γίνεται όλο και καλύτερη εικόνα για το πώς είναι τα πράγματα”.

Όπως αναφέρατε και πριν, αυτή είναι η πρώτη σας φορά που προπονείτε στο εξωτερικό, πώς είναι αυτό το συναίσθημα και πώς θα προσαρμόσετε τις προπονήσεις σας στο Κυπριακό Πρωτάθλημα;
“Ναι, είπα ότι ήταν ο στόχος μου για πολύ καιρό και τώρα αυτό είναι το πρώτο βήμα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος γι’ αυτό. Και φυσικά, όπου κι αν προπονείς, πιστεύω ότι πρέπει να λαμβάνεις υπόψη σου το πλαίσιο με το οποίο δουλεύεις και τους παίκτες με τους οποίους δουλεύεις και τον σύλλογο με τον οποίο δουλεύεις και τους φιλάθλους και τα πάντα. Οπότε, φυσικά πρέπει να σκεφτείς και αυτά τα πράγματα, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν και πράγματα στα οποία έχω πετύχει στο παρελθόν με την προηγούμενη δουλειά μου. Οπότε φυσικά θα σκεφτώ και αυτά τα πράγματα και θα συνεχίσω να κάνω αυτά που με έκαναν αρκετά επιτυχημένο στο παρελθόν”.

Ποια είναι η προπονητική σας φιλοσοφία και οι βασικές αξίες που πιστεύετε ότι είναι απαραίτητες για τον ποδοσφαιρικό μας σύλλογο;
“Αυτό είναι μεγάλο θέμα, αν ρωτήσετε για το σύνολο, αλλά πιστεύω ότι φυσικά η ομάδα είναι το πιο σημαντικό πράγμα, ότι η ομάδα έρχεται πάντα πρώτη και πιστεύω στην σκληρή δουλειά και τα υψηλά πρότυπα ότι αυτός είναι ο τρόπος για να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα υψηλών επιδόσεων. Και στη συνέχεια πιστεύω ότι οι επιτυχημένες ομάδες πάντα πρέπει να έχουν μια σαφή ταυτότητα για το πώς παίζουν ποδόσφαιρο και στη συνέχεια να είναι γύρω από αυτό”.

Είχατε την πρώτη σας προπόνηση, ποιες είναι οι σκέψεις σας, τα σχόλιά σας για την πρώτη προπόνηση και για τους ποδοσφαιριστές;
“Νομίζω ότι έχουμε μεγάλη ποιότητα στην μπάλα. Νομίζω ότι έχουμε αρκετά καλή ταχύτητα, πολλούς δυναμικούς παίκτες και στη συνέχεια πρέπει απλά να δουλεύουμε κάθε μέρα σκληρά για να κάνουμε τις συνδέσεις καλύτερες και να είμαστε πιο συμπαγείς όταν επιτιθέμεθα ή αμυνόμαστε και αυτό είναι το ζητούμενο μέρα με τη μέρα”.

Ποιοι είναι οι βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι σας για την ομάδα μας και πώς σκοπεύετε να τους επιτύχετε;
“Φυσικά, η ΑΕΛ είναι ένας μεγάλος σύλλογος και όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι θέλουν να κερδίζουν αγώνες. Οπότε αυτό είναι το πρώτο πράγμα για την Κυριακή, θέλουμε να κερδίζουμε αγώνες και αυτό είναι εβδομάδα με εβδομάδα πρέπει να βελτιωνόμαστε, και μέρα με τη μέρα πρέπει να βελτιωνόμαστε έτσι ώστε να μπορούμε να παίζουμε εβδομάδα με εβδομάδα καλύτερα. Και νομίζω ότι αυτός είναι ο βραχυπρόθεσμος και ο μακροπρόθεσμος στόχος, και ίσως στο προηγούμενο ήταν η απάντηση και για αυτό”.

Έχουμε λοιπόν το επόμενο παιχνίδι μας την Κυριακή με τον Οθέλλο. Ποια είναι τα σχόλιά σας και πώς σκοπεύετε να κάνετε την προετοιμασία σας;
“Φυσικά, σήμερα ήταν η πρώτη προπόνηση και αύριο η δεύτερη, και μετά έχουμε τέσσερις μέρες για να προετοιμαστούμε για τον αγώνα. Αλλά ξεκινάμε με το τι θέλουμε να κάνουμε και ποια θα είναι η ταυτότητά μας και φυσικά, απλά πράγματα για να ξεκινήσουμε πριν μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες για όλα. Αλλά νομίζω ότι το Σάββατο αρχίζουμε να σκεφτόμαστε περισσότερο τον αντίπαλο και μετά να είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα. Αλλά αυτό είναι το βασικό πράγμα που ξεκινάμε να δουλέψουμε αυτό που θέλουμε να γίνουμε”.

Γνωρίζετε τους παθιασμένους και απαιτητικούς οπαδούς της ΑΕΛ;
“Ναι, έχω δει βίντεο και γνωρίζω ότι είναι μεγάλος κόσμος και παθιασμένοι οπαδοί, θα έρθουν στους αγώνες και θέλουν να δουν την ομάδα να αποδίδει. Επομένως, το γνωρίζω αυτό. Και νομίζω ότι αυτό είναι σπουδαίο. Θα ήταν τέλειο αν έχουμε ένα γεμάτο γήπεδο για τον αγώνα της Κυριακής”.

Θα θέλατε να τους στείλετε ένα μήνυμα;
“Νομίζω αυτό, ελάτε στον αγώνα και ας έχουμε καλό αποτέλεσμα και ας απολαύσουμε το ποδόσφαιρο”.

1ST DEPOSIT BONUS– 100% μπόνους πρώτης κατάθεσης μέχρι €300!

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridian Sports.

Meridian Sports– Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης