Ινφαντίνο: "Οι Ευρωπαίοι πρέπει να ζητάμε συγγνώμη για 3000 χρόνια για όσα κάναμε πριν παραδώσουμε μαθήματα ηθικής"

Καυστικές τοποθετήσεις από τον Τζιάνι Ινφαντίνο λίγες ώρες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Ο πρόεδρος της FIFA δεν δίστασε να υπερασπιστεί την χώρα για την κριτική που δέχεται όσον αφορά τις συνθήκες που επικρατούν ενόψει Μουντιάλ.

Αναλυτικά όσα είπε:  

“Σήμερα νιώθω Καταριανός, νιώθω Άραβας, νιώθω Αφρικανός, νιώθω γκέι, νιώθω άτομο με αναπηρία, νιώθω μετανάστης εργάτης. Φυσικά και δεν είμαι όντως όλα όσα ανέφερα, αλλά νιώθω έτσι. Ξέρω πως είναι να είσαι θύμα διακρίσεων και bullying σε μια ξένη χώρα. Σαν παίδι υπέστη bullying γιατί είχα κόκκινα μαλιά και φακίδες, επιπρόσθετα γιατί έμοιαζα με Ιταλό.

Έχουμε διδαχθεί πολλά μαθήματα από τους Ευρωπαίους. Είμαι Ευρωπαίος. Πιστεύω ότι για όσα έχουμε κάνει εμείς οι Ευρωπαίοι τα τελευταία 3.000 χρόνια στον κόσμο, πρέπει να ζητάμε συγγνώμη για τα επόμενα 3.000 χρόνια πριν παραδώσουμε μαθήματα ηθικής στους ανθρώπους“.

Για τους μετανάστες εργάτες: “Ήρθα εδώ πριν από τρία χρόνια και σημείωσα το ζήτημα των μεταναστών εργατών ευθέως, από την πρώτη συνάντηση. Αν η Ευρώπη πραγματικά νοιάζεται για τη μοίρα αυτών των νέων ανθρώπων, μπορούσε να κάνει ότι το Κατάρ. Να φτιάξει νόμιμα «κανάλια», όπου τουλάχιστον ένας αριθμός, ένα ποσοστό αυτών των εργατών μπορεί να έρθει.

Χαμηλότεροι μισθοί, αλλά δώστε τους μια ελπίδα, δώστε τους λίγο μέλλον. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τονίζουμε όσα δεν συμβαίνουν στο Κατάρ. Φυσικά και υπάρχουν ζητήματα που δεν δουλεύουν σωστά και πρέπει να αντιμετωπιστούν. Αυτά τα μονόπλευρα μαθήματα ηθικής, είναι απλά υποκρισία”.

Για το ζήτημα της LGBTQ+ κοινότητας και αν είναι ευπρόσδεκτοι στο Κατάρ: “Οι διοργανωτές έχουν επιβεβαιώσει και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Αν έχετε κάποιον εδώ που λέει το αντίθετο, δεν είναι η άποψη της χώρας και προφανώς δεν είναι η άποψη της FIFA. Όπως και με τους εργάτες υπάρχουν κάποιες διαδικασίες. Φυσικά και πιστεύω ότι πρέπει να επιτρέπεται η είσοδος σε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά μέσα από μια διαδικασία“.

Για την απαγόρευση της πώλησης αλκοόλ στα γήπεδα: “Κάθε απόφαση συζητιέται, γίνεται μέρος ανταλλαγής απόψεων και αποφασίζεται μεταξύ άλλων των μερών“.

Για την επιστολή που έστειλε στις ομοσπονδίες να επικεντρωθούν στο ποδόσφαιρο: “Δεν τους ζήτησα να μείνουν σιωπηλοί. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει και ό,τι σκέφτεται. Το κύριο μήνυμα είναι να επικεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι σωστό να χρησιμοποιούμε το ποδόσφαιρο για άλλα πράγματα. Οι αλλαγές που γίνονται στο Κατάρ, δεν θα συνέβαιναν τόσο γρήγορα χωρίς το Μουντιάλ“.

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridianbet Sports.

Meridianbet Sports– Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης