Επιτροπή Δεοντολογίας: «Επτά αγώνες ενδεχομένως να έχουν χειραγωγηθεί»

Ανακοίνωση από την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού με την οποία ενημερώνει πως έχει παραλάβει από τους Ερευνώντες Λειτουργούς το πόρισμα για θέματα που αφορούν την διαιτησία ποδοσφαίρου το οποίο και έχει υιοθετήσει στην ολότητά του.

Όπως αναφέρεται στην πιο κάτω ανακοίνωση με βάση τα ευρήματα των Ερευνώντων Λειτουργών προκύπτει ότι ενδεχόμενα να υπάρχουν 7 περιπτώσεις αγώνων μεταξύ της περιόδου 2019 και 2023 που ενδεχομένως να έχουν χειραγωγηθεί και περαιτέρω εντοπίζονται άλλες 7 διαφορετικές περιπτώσεις που πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω από την Αστυνομία καθότι φαίνεται ότι ενδεχομένως να αφορούν σε επηρεασμό και/ή πιθανή χειραγώγηση ολόκληρου του Πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

“Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού ανακοινώνει ότι έχει παραλάβει από τους Ερευνώντες Λειτουργούς το πόρισμα για θέματα που αφορούν την διαιτησία ποδοσφαίρου το οποίο και έχει υιοθετήσει στην ολότητά του.

Με βάση τα ευρήματα των Ερευνώντων Λειτουργών προκύπτει ότι ενδεχόμενα να υπάρχουν 7 περιπτώσεις αγώνων μεταξύ της περιόδου 2019 και 2023 που ενδεχομένως να έχουν χειραγωγηθεί και περαιτέρω εντοπίζονται άλλες 7 διαφορετικές περιπτώσεις που πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω από την Αστυνομία καθότι φαίνεται ότι ενδεχομένως να αφορούν σε επηρεασμό και/ή πιθανή χειραγώγηση ολόκληρου του Πρωταθλήματος.

Οι Ερευνώντες λειτουργοί έχουν προχωρήσει στην καταγραφή καταλόγου ενεργειών που πρέπει να ληφθούν από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για βελτίωση των πραγμάτων ούτως ώστε να μειωθεί η προκατάληψη.

Οι εισηγήσεις των Ερευνώντων Λειτουργών θα αποσταλούν στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού θα διευθετήσει σύντομα συνάντηση με τον έντιμο κύριο Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας για να του παραδώσει το πόρισμα καθώς επίσης και ολόκληρο το υλικό το οποίο έχουν συλλέξει οι Ερευνώντες Λειτουργοί.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


19η Μαρτίου 2024″. 

1ST DEPOSIT BONUS– 100% μπόνους πρώτης κατάθεσης μέχρι €300!

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridian Sports.

Meridian Sports– Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης