Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον χώρο της διαιτησίας μιας και πάρα πολλά μέλη του Συνδέσμου Διαιτητών έχουν υποβάλει την παραίτηση τους, καθώς εκφράζουν κάθετες διαφωνίες σχετικά με τον τρόπο που ο Σύνδεσμος Διαιτητών χειρίζεται κάποια θέματα.

Μιλώντας σήμερα ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου, Χρίστος Σπανός, στον Super Sport FM εξέφρασε τις θέσεις του συνδέσμου και όχι μόνο.

Αναλυτικά όσα είπε: «Το Δ.Σ. πρόσφατα πήρε μια ισχυρή εντολή για συνδικαλιστική δράση. Προασπίζεται τα συμφέροντα των διαιτητών. Υπήρχε ένα απότέλεσμα που είναι αποδεκτό στις εκλογές. Έχουμε ανακοινώσει και στείλει τις θέσεις μας στην ΚΟΠ για να υπάρχει κατοχύρωση των διαιτητών. Αυτό το πλάνο βγήκε προς τα έξω, οφείλει η Ομοσπονδία να μας καλέσει σε διάλογο. Ο σκοπός είναι η βελτίωση της διαιτησίας.

Αυτό που επιδιώκετε είναι η καθολική κάθοδος ξένων διαιτητών που θα σημαίνει ταφόπλακα των Κύπριων διαιτητών. Είναι αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε. Σε συνεργασία με τον VAR θεωρούσαμε ότι θα είχε ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια του ο Κύπριος διαιτητής και θα στηριζόταν. Θεωρούμε ότι η έλευση ξένων διαιτητών είναι τροχοπέδη για τον Κύπριο διαιτητή. Ναι μεν να έρθουν κάποιοι ξένοι όταν και εφόσον χρειάζεται για να δοθούν λύσει να γίνει. Σε ένα βαθμό είναι θεμιτό. Ξένοι διαιτητές έρχονται από τη δεκαετία του ’90».

Για τις μαζικές παραιτήσεις: «Ο Σύνδεσμος διαιτητών έχει γραφείο Τύπου και μπορεί να εκφράζει τις θέσεις του. Αν οι διαιτητές έχουν επιλέξει να δώσουν την παραίτησή τους από τον Σύνδεσμο για κάποιους λόγους που δεν είναι ένας αλλά 3-4 (διαβάστε ΕΔΩ), τότε είναι θεμιτή η απόφασή τους. Θα αξιολογηθεί σε κατοπινόν στάδιο η οποιαδήποτε παραίτηση. Εμείς δεν θίξαμε κανέναν με την ανακοίνωσή μας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχουν θιχτεί, ας κάνουν την αυτοκριτική τους. Έχουμε 400 τακτικά μέλη. Αν οποιοδήποτε μέλος νιώθει ότι ο Σύνδεσμος δεν τον εκπροσωπεί ή θέλει κάτι το διαφορετικό. Παραιτήσεις μελών είτε πρωτοκλασάτων ονομάτων δεν τους στερείται το δικαίωμα να σφυρίζουν, απλά το δικαίωμα να ψηφίζουν».

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridianbet Sports.

Meridianbet Sports– Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης