Γράφει ο Σωτήρης Μιχαήλ…

Από χθες το βράδυ ο Παγκόσμιος αθλητισμός θρηνεί τον χαμό ενός θρύλου, καθώς ο Πελέ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο ή καλύτερα Πελέ.

Πραγματικά ίσως να ήταν άσκοπο να μιλήσουμε για τα επιτεύγματα αυτής της τεράστιας προσωπικότητας που έμελλε να αλλάξει ολοκληρωτικά την ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ο κάθε ένας από εμάς θα μπορεί να θεωρήσει σαν αγνός ποδοσφαιρόφιλος τον εαυτό του άτυχο που δεν ευτύχησε να παρακολουθήσει με τα μάτια του τον Πελέ.

Ο Έντσον από το Τρες Κορασόες κατάφερε να γίνει το «λιοντάρι» στην ζούγκλα που λέγεται ποδόσφαιρο. Στην Βραζιλία δεν ήταν ποτέ ένας απλός ποδοσφαιριστής, ούτε καν θνητός. Εκεί λατρεύτηκε όσο κανείς άλλος και έγινε εθνικός ήρωας μιας ολόκληρης χώρας, την οποία έφτασε στην κορυφή του κόσμου τρεις φορές.   

Ναι, μπορεί να μην ζήσαμε στην εποχή του, αλλά μεγαλώσαμε βλέποντας και διαβάζοντας για εκείνον. Κλωτσούσαμε μια μπάλα στις λάσπες παριστάνοντας τον «Πελέ». Κατάφερε να δημιουργήσει έναν μύθο που λατρεύτηκε από τους μεγαλύτερους παικταράδες που έχει γεννήσει η στρογγυλή θεά.

Το μόνο που μπορούμε να πούμε για σένα τεράστιε είναι… Ένα μεγάλο ευχαριστώ που ήσουν ένας σημαντικός λόγος για να αγαπήσουμε την μπάλα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ που ήσουν ίσως το κομβικότερο σημείο της ιστορίας του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ που άφησες μια τεράστια παρακαταθήκη για όλες τις γενιές που πέρασαν και θα περάσουν σε αυτό τον πλανήτη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ που υπήρξες…

Καλό ταξίδι, Βασιλιά.

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridian Sports.

Meridian Sports– Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης