Γράφει ο Σωτήρης Μιχαήλ…

1986 – 2022, 36 ολόκληρα χρόνια διαφορά.

Από το Μπουένος Άιρες στο Ροσάριο, από την Νάπολι στην Βαρκελώνη, σε κάθε γωνιά της γης ξύπνησαν μνήμες και ψες στο Λουσαϊλ δάκρυσε ακόμα και το βαρύτιμο χρυσό τρόπαιο.

22 Ιουνίου 1986, ο «μπαλαδόρος» με την αφάνα, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, γράφει το παραμύθι με τίτλο «το χέρι του θεού» και στέλνει την Αργεντινή στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ένα χρόνο και δύο μέρες μετά έρχεται στην ζωή ένας «μπόμπιρας» με το όνομα, Λιονέλ Αντρές Μέσι. Ένας «κοντούλης» που ήταν γραφτό να γεννηθεί για να αλλάξει το ποδόσφαιρο ή καλύτερα να το τελειοποιήσει.

Και φτάνουμε στις 18 Δεκεμβρίου 2022. O τότε πιτσιρικάς μεγάλωσε, πάτησε τα 35 και κρατάει στους ώμους του το όνειρο 50 εκατομμυρίων συμπατριωτών του που διψούν για την κορυφή από την εποχή του «Ντιεγκίτο».

Η Αργεντινή είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια και ο Λιονέλ Μέσι ρίχνει ένα τελευταίο Αργεντίνικο τανγκό που τερματίζει το άθλημα. Τι να πετύχει άλλο; Πλέον δεν πρόκειται περί απόδειξης ή debate, αλλά για το όνειρο ενός παιδιού που ήταν αγέννητος όταν η πατρίδα του έφτανε στο ποδοσφαιρικό Έβερεστ.

Τα μάτια του δεν είδαν το «χέρι του θεού» αλλά βασίλευσε για να γραφτεί στην ιστορία το «πόδι του κοντού».

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridian Sports.

Meridian Sports– Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης