Αλλαγές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις - Τι ισχύει για τις κυπριακές ομάδες

Με τέσσερις ομάδες θα εκπροσωπηθεί η χώρα μας στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ποδοσφαιρικής περιόδου 2024 – 2025, ως ακολούθως: 

(α) Η ομάδα που θα κατακτήσει το Πρωτάθλημα  Cyta θα μας εκπροσωπήσει στο Champions League.

(β) Οι ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η και στην 3η θέση θα μας εκπροσωπήσουν στο Europa Conference League.

(γ) Η ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο Coca – Cola,  θα μας εκπροσωπήσει στο Europa League.

Σε περίπτωση που ο Κυπελλούχος είναι και ο Πρωταθλητής, στο Europa League θα αγωνιστεί η ομάδα που θα τερματίσει 2η  στη βαθμολογία και στο Conference League θα αγωνιστεί η ομάδα που θα τερματίσει 4η στη βαθμολογία.

Σε περίπτωση που το Κύπελλο το κατακτήσει ομάδα που θα τερματίσει στη 2η ή στην 3η θέση, θα αγωνιστεί στο Europa League και στο Conference League θα αγωνιστεί η ομάδα που θα τερματίσει στην 4η θέση στη βαθμολογία.

Να υπενθυμίσουμε πως από το ερχόμενο καλοκαίρι, προκύπτουν σημαντικές διαφοροποιήσεις στον τρόπο διεξαγωγής των διοργανώσεων της UEFA. 

Και στις τρεις διοργανώσεις, οι ομάδες των ομίλων αυξάνονται από 32 σε 36 αλλά καταργούνται οι όμιλοι όπως τους γνωρίζαμε. 

Στο Champions και στο Europa League οι ομάδες θα δίνουν στην πρώτη φάση οκτώ αγώνες με οκτώ διαφορετικές ομάδες, τέσσερις εντός και τέσσερις εκτός έδρας. Στο Conference League οι ομάδες θα δίνουν έξι αγώνες με έξι διαφορετικές ομάδες, τρεις εντός και τρεις εκτός έδρας. 

Οι πρώτες οκτώ ομάδες από τις 36, θα προκρίνονται στη φάση των «16». Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 9 – 24 θα δίνουν διπλούς νοκ άουτ αγώνες για να συμπληρωθούν οι δεκαέξι ομάδες και οι τελευταίες οκτώ, θα αποκλείονται από τη συνέχεια των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

1ST DEPOSIT BONUS– 100% μπόνους πρώτης κατάθεσης μέχρι €300!

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridian Sports.

Meridian Sports– Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης