ΑΕΚ: Παρουσίαση των επετειακών εκδηλώσεων

Η ΑΕΚ παρουσίασε σήμερα τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 30 Χρόνια Ζωής – 100 Χρόνια Ιστορίας του Σωματείου.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΑΕΚ:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (08/04) στο Ξενοδοχείο Radisson Blu στην Λάρνακα η παρουσίαση των επετειακών εκδηλώσεων για τα 30 Χρόνια Ζωής – 100 Χρόνια Ιστορίας του Σωματείου μας. Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, ο Ρίκκος Παττίχης εκ μέρους του Προέδρου του ΚΟΑ και ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας. Λόγω έκτακτου κωλύματος δεν παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΚΟΠΕ και ο Πρόεδρος της ΚΟΚ.

«Το ΑΕΚ ΑRENA κοσμεί την πόλη μας. Κάθε ματς της ΑΕΚ και της Εθνικής σφίγγει την οικονομία της πόλης. Οι αγώνες του Europa League έφεραν πολλά εκατομμύρια στη διαφήμιση της Λάρνακας και η ομάδα είναι από τις κορυφαίες του κυπριακού ποδόσφαιρου και καθημερινά δίνει έναυσμα. Κύριε Καραπατάκη, με συνέπεια καθημερινά τονίζετε τι πρεσβεύει ένα αθλητικό σωματείο και μας κάνετε καθημερινά περήφανους. Θερμά συγχαρητήρια για την πορεία σας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λάρνακας.

«Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση να είμαι σήμερα παρών για την παρουσίαση των επετειακών εκδηλώσεων για τα 30 Χρόνια ζωής και 100 Χρόνια Ιστορίας του σωματείου της ΑΕΚ Λάρνακας. Τότε πήραν μία πολύ σημαντική απόφασή να δημιουργήσουν την ομάδα της ΑΕΚ. Σαν ποδοσφαιρικός παράγοντας είχα την τιμή να συνεργαστώ με τον Ντίνο Λευκαρίτη και άλλους ανθρώπους που έβαλαν την Λάρνακα στο σωστό δρόμο. Πρόκειται για μία ομάδα ιδιόκτητο γήπεδο, με οικονομική σταθερότητα, δύο κύπελλα και με συμμετοχή σε ομίλους Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Αποκορύφωμα βέβαια και η συμμετοχή πέρσι στις 16 καλύτερες ομάδες στο UEFA Conference League. Συγχαίρω την ΑΕΚ για τα 30 χρόνια ίδρυσης της και αυτούς που έκανα την ενοποίηση. Είναι ένας οργανισμός που έχουν ως προτεραιότητα το ευ αγωνίζεσθε και εύχομαι καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις σας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΚΟΠ.

Αναλυτικά η ομιλία του Προέδρου του ΔΣ του Σωματείου, Άνδρου Καραπατάκη:

«Αγαπητές Φίλες και Φίλοι,
Είναι με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που σας καλωσορίζω στην σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη για την παρουσίαση των επετειακών εκδηλώσεων μας, με την ευκαιρία των 30 ΧΡΟΝΩΝ ΖΩΗΣ και 100 ΧΡΟΝΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ του Σωματείου μας.
Το ταξίδι μας ξεκινά το 1924 με κύριο σταθμό το 1994 όπου τα δύο ιστορικά Σωματεία της Λάρνακας, ΠΟΛ και ΕΠΑ, κρίνοντας ότι ‘’Εν την Ενώση η ισχύς’’ ενώνονται για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.
Το τότε εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Χάρη στην αγάπη των παραγόντων των δύο Σωματείων για την πόλη μας, γεννήθηκε το 1994 η Αθλητική Ένωση Κίτιον (ΑΕΚ) Λάρνακας, η οποία φέτος γιορτάζει τα  30 χρόνια Ζωής και πορείας στα Αθλητικά και Πολιτιστικά δρώμενα της Λάρνακας και της Κύπρου γενικότερα.
Ιδιαίτερα στον αθλητικό τομέα, μέσα σε αυτά τα 30 χρόνια η ΑΕΚ κατάφερε να εδραιωθεί μεταξύ των μεγάλων Αθλητικών Σωματείων της χώρας μας και να διακριθεί στο Ποδόσφαιρο, Καλαθόσφαιρα και Πετόσφαιρα.
Η Λάρνακα έχει γίνει γνωστή στην Ευρώπη χάρη στις συμμετοχές της ΑΕΚ στα Ευρωπαικά Πρωταθλήματα. Είμαστε η πρώτη Κυπριακή Ομάδα που προκρίθηκε σε Ομίλους του Europa Leaque καθώς επίσης και η 1η ομάδα που εξασφάλισε συμμετοχή στους 16 του Conference Leaque. Ορόσημα επίσης είναι και οι επιτυχίες του Τμήματος Καλαθόσφαιρας τόσο του ΠΟΛ όσο και της ΑΕΚ, που συμμετείχαν σε πολλές ευρωπαϊκές  διοργανώσεις.
Τα τελευταία 10 χρόνια και σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης καταφέραμε να ανεγείρουμε ένα Ιδιόκτητο Γήπεδο Ποδοσφαίρου Κατηγορίας 4, που για πολλούς φάνταζε όνειρο ακατόρθωτο. Αυτό έγινε με τη βοήθεια του Κράτους, του ΚΟΑ, της ΚΟΠ, του Γυμναστικού Συλλόγου Ζήνων του οποίου η ιστορία συνδέεται με την Ιστορία του Σωματείου μας, παραγόντων της πόλης μας αλλά και του απλού κόσμου.
Η ανέγερση του δικού μας Γηπέδου συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχημένη πορεία της ποδοσφαιρικής μας ομάδας, στην αύξηση της προσέλκυσης των φιλάθλων μας, όπως επίσης και στην βελτίωση της οικονομίας της πόλης μας.
Ανεγείραμε επίσης σύγχρονο Ιδιόκτητο Αθλητικό Κέντρο Ακαδημιών στα πλαίσια της στρατηγικής μας για την εφαρμογή Κοινωνικής Ευθύνης για υγιή απασχόληση και προστασία και ευημερία των παιδιών και Νέων μας.
Εδώ θέλω να ενημερώσω ότι ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων μας δεν σταματά, όλα όμως με σωστό σχεδιασμό και στην κατάλληλη ώρα. Είμαστε βέβαιοι ότι και σε αυτή την προσπάθεια θα έχουμε ξανά συμπαραστάτες το Κράτος, τον ΚΟΑ, την ΚΟΠ και όλους τους υποστηρικτές του Σωματείου μας.
Φίλες και Φίλοι,
Αυτή η εκατονταετής πορεία έχει χιλιάδες Πρωταγωνιστές. Γι’ αυτό το λόγο έχουμε αναθέσει σε ειδικούς τη συγγραφή της Ιστορίας του Σωματείου μας και της έκδοσης ενός Επετειακού Βιβλίου, το οποίο θα ολοκληρωθεί πρίν το τέλος του τρέχοντος έτους.  
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συνοδοιπόρους σε αυτό το μεγάλο ταξίδι και να καλέσω όλους τους ΑΕΚτζήδες, τους φίλους και υποστηρικτές μας, να συνεχίσουμε αυτό το όνειρο για την επόμενη εκατονταετία».

Στην συνέχεια ακολούθησε η προβολή βίντεο με την ιστορική αναδρομή από το 1924 μέχρι το 1994 και ακολούθως νέο βίντεο με την ιστορική αναδρομή από το 1994 μέχρι και σήμερα. Την παρουσίαση της ιστορικής αναδρομής έκανε ο συνεργάτης του Σωματείου, Στέφανος Θόμπσον. Προηγήθηκε ομιλία του Επίτιμου Προέδρου του Σωματείου, Ντίνου Λευκαρίτη.  

«Βλέπω ανθρώπους εδώ που περάσαμε διάφορα. Όταν αποφασίσαμε αυτή την ιστορική απόφαση, όταν ξεκινήσαμε μαζί με τον Φοίβο, τον Ηλία, τον Νικόλα, το Νίκο Αναγνώστου, τον Ανδρέα Ζαχαρίου, τον Ανδρέα τον Θεμιστοκλέους και τον Σταυρινό και πολλούς άλλους. Όταν φτάσαμε την πρώτη ημέρα μετά τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων να παίζουμε μέσα στο νέο στάδιο το ΓΣΖ, παίξαμε με τον Εθνικό Άχνας και σκόραρε ο Μάριος Κωνσταντίνου το πρώτο γκολ της νέας μας ομάδας. Εκείνη την μέρα πραγματικά κατάλαβα ότι ήταν σωστή απόφαση διότι είχε 3μιση χιλιάδες κόσμο. Όταν τους είδα στο γήπεδο είπα ότι πρέπει να κάναμε κάτι σωστό. Μετρούσαμε παντελονάκια, φανέλες, όσοι έπαιζαν από την ΕΠΑ και από τον Πεζοπορικό και ακούγαμε κριτικές. Είμαι περήφανος γιατί πραγματικά καταφέραμε και ενώσαμε την πόλη μας. Ήταν πρωτόγνωρο πράγμα για το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Ο τότε πρόεδρος, Γλαύκος Κληρίδης μας έδωσε 100 χιλιάδες λίρες γιατί καταφέραμε να κάνουμε αυτό το επιχείρημα. Πραγματικά νιώθω περήφανος για αυτή την ομάδα αλλά πέρασε τα πάνω και τα κάτω αλλά ευτυχώς βρέθηκε νέο συμβούλιο με τον Άνδρο Καραπατάκη. Δεν θα ξεχάσω τη νύχτα που είχαμε τη γενική συνέλευση και σταθήκαμε με τον Ανδρέα Ζαχαρίου στην πόρτα γιατί εάν βγαίναμε έξω δεν θα είχε ΑΕΚ σήμερα. Όμως βρέθηκαν άνθρωποι που αγαπούν το σωματείου και θα το αγαπούν. Απολογούμαι που είμαι συγκινημένος αλλά είναι πολλά από μέσα στο μυαλό μου και σήμερα η ΑΕΚ διεκδικεί πρωτάθλημα και είναι μέσα στους μεγάλους του κυπριακού ποδοσφαίρου και κατάφερε πολλά», ανέφερε αρκετά συγκινημένος ο Ντίνος Λευκαρίτης.

Το Μέλος του ΔΣ του Σωματείου μας, Ιωσήφ Φράγκος παρουσίασε το επετειακό λογότυπο και ανακοίνωσε ορισμένες από τις επετειακές εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν μέσα στην χρονιά:  

-Συναυλία στο ΑΕΚ ΑRENA
-Eπετειακός φιλικός αγώνας
-Συγγραφή-Έκδοση Επετειακού Λευκώματος
-Ντοκιμαντέρ Ιστορικής Αναδρομής
-Gala Dinner

1ST DEPOSIT BONUS– 100% μπόνους πρώτης κατάθεσης μέχρι €300!

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridian Sports.

Meridian Sports– Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης