ΚΟΠ: Δεν ήταν κόκκινη στον Σαρφό

Το Τμήμα Διαιτησίας της ΚΟΠ ανέλυσε και επεξήγησε φάσεις από τους αγώνες του Πρωταθλήματος Cyta για καλύτερη κατανόηση των αποφάσεων των διαιτητών και του VAR, της εφαρμογής των κανονισμών διαιτησίας και του πρωτοκόλλου του VAR. 

Από κάθε αγωνιστική επιλέγονται κάποιες φάσεις που αφορούν περιπτώσεις στις οποίες σωστά ή λανθασμένα έγινε ή δεν έγινε παρέμβαση από το VAR σε σχέση με τις αποφάσεις των διαιτητών, βάσει του πρωτοκόλλου του VAR.

Για τη 17η αγωνιστική έχουν επιλεγεί οι ακόλουθες φάσεις: 

ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ 22ο  λεπτό
Αρχική απόφαση του Διαιτητή: Συνεχίζει τον αγώνα
VAR: Επιβεβαίωση απόφασης του Διαιτητή
Επεξήγηση: Ο τερματοφύλακας μαρκάρει αντίπαλο εκτός της επανορθωτικής περιοχής, παίζοντας την μπάλα. Η επαφή η οποία ακολούθησε ήταν μία φυσιολογική ποδοσφαιρική επαφή. Ο Διαιτητής έκανε πολύ σωστή εκτίμηση της φάσης.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ –ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ 90+1 λεπτό
Αρχική απόφαση του Διαιτητή: Συνεχίζει τον αγώνα
VAR: Επιβεβαίωση απόφασης του Διαιτητή
Επεξήγηση: Αμυντικός ποδοσφαιριστής παίζει την μπάλα εντός της δικής του επανορθωτικής περιοχής και έχει μία μικρή, ανεπαίσθητη επαφή με αντίπαλο επιθετικό ποδοσφαιριστή. Σωστή η απόφαση του Διαιτητή να συνεχίσει τον αγώνα, όπως επίσης σωστή η μη παρέμβαση από τον VAR.

ΕΘΝΙΚΟΣ –ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 19o λεπτό
Αρχική απόφαση του Διαιτητή: Υποδεικνύει τέρμα
VAR: Έγινε έλεγχος για πιθανή παράβαση από επιθετικό ποδοσφαιριστή πριν να σημειωθεί το τέρμα – Προτάθηκε στον Διαιτητή επανεξέταση της φάσης
Απόφαση Διαιτητή μετά από επανεξέταση της φάσης: Άμεσο ελεύθερο λάκτισμα για την αντίπαλη ομάδα – Σπρώξιμο
Επεξήγηση: Μετά από σέντρα στην επανορθωτική περιοχή, επιθετικός ποδοσφαιριστής σπρώχνει ξεκάθαρα και με τα δύο χέρια αντίπαλο ποδοσφαιριστή, κάνοντας παράβαση.

ΕΘΝΙΚΟΣ –ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 82ο λεπτό
Αρχική απόφαση του Διαιτητή: Συνεχίζει τον αγώνα
VAR: Επιβεβαίωση απόφασης του Διαιτητή
Επεξήγηση: Η μπάλα κτυπά σε χέρι αμυντικού ποδοσφαιριστή, το οποίο βρίσκεται σε φυσική θέση, κοντά στο σώμα του, χωρίς να κάνει επιπλέον κίνηση. Σωστή η απόφαση του Διαιτητή να αφήσει το παιχνίδι να συνεχιστεί.

ΠΑΦΟΣ – ΑΡΗΣ 51ο λεπτό
Αρχική απόφαση του Διαιτητή: Άμεσο ελεύθερο λάκτισμα – xέρι από επιθετικό
VAR: Επιβεβαίωση απόφασης του Διαιτητή
Επεξήγηση: Μετά από εξοστρακισμό η μπάλα κτυπά σε χέρι επιθετικού ποδοσφαιριστή και μεταβιβάζεται σε συμπαίχτη του, ο οποίος πετυχαίνει τέρμα. Ο Διαιτητής σωστά με βάση το πρωτόκολλο του VAR καθυστερεί το σφύριγμα και όταν η φάση ολοκληρώνεται υποδεικνύει άμεσο ελεύθερο λάκτισμα για την αντίπαλη ομάδα.

ΑΠΟΛΛΩΝ -ΑΠΟΕΛ 27ο λεπτό
Αρχική απόφαση του Διαιτητή: Συνεχίζει τον αγώνα
VAR: Επιβεβαίωση απόφασης του Διαιτητή
Επεξήγηση: Ένας αμυντικός ποδοσφαιριστής παίζει την μπάλα και αμέσως έρχεται σε επαφή με αντίπαλο ποδοσφαιριστή τον οποίο δεν μπορούσε να αποφύγει. Ήταν καθαρά μια τυχαία επαφή, δεν υπήρξε επιπλέον κίνηση από τον αμυντικό ποδοσφαιριστή. Ως εκ τούτου θεωρείται μια φυσική ποδοσφαιρική σύγκρουση μεταξύ δύο ποδοσφαιριστών.

1ST DEPOSIT BONUS– 100% μπόνους πρώτης κατάθεσης μέχρι €300!

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridian Sports.

Meridian Sports– Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης