Η Αυστραλία «έκλεισε» για τρία χρόνια την πόρτα στον Τζόκοβιτς! (video)

Απαγόρευση εισόδου στην χώρα για τρία χρόνια αποφάσισε η κυβέρνηση της Αυστραλίας στον Σέρβο τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς.

Όπως είναι πλέον γνωστό ο Νόβακ Τζόκοβιτς απελάθηκε απο την Αυστραλία και δεν θα συμμετέχει στο Αυστραλιανό Όπεν και έμαθε για την απόφαση της κυβέρνησης της Αυστραλίας όταν προσγειώθηκε στο Ντουμπάι πριν λίγες ώρες.

Την απόφαση αυτή επιβεβαίωσε η Υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας Karen Andrews και δήλωσε τα εξής:

«Η βίζα του ακυρώθηκε από τον Υπουργό Hawke και η ακύρωση αυτή νομιμοποιήθηκε από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, ως εκ τούτου έχει επιβληθεί απαγόρευση εισόδου για 3 χρόνια», εξήγησε η Andrews.

Ο Σέρβος εφυγε απο την Αυστραλία το βράδυ της Κυριακής, 11 ημέρες μετά την άφιξη του στην χώρα και βίωσε την απίστευτη αυτή περιπέτεια.

Ο Τζόκοβιτς έφτασε στην χώρα με Ιατρική εξαίρεση αλλα οι αρχές της χώρας δεν του επιτρέψαν την είσοδο στην χώρα και μια σειρά από πρωτόγνωρα γεγονότα, που ολοκληρώθηκαν με την απέλασή του από τον Υπουργό Μετανάστευσης Alex Hawke. Ο Σέρβος προσπάθησε να ανατρέψει την απόφαση στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, αυτό όμως έκρινε νόμιμη την απέλασή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αυστραλοί αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να επιτρέψει την είσοδο στον Σέρβο πριν ολοκληρωθεί η ποινή του.