Στη 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ο Παύλος Κοντίδης

Άνοδος στη παγκόσμια κατάταξη -παρά την 6η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα- για τον Πάυλο Κοντίδη.

Ο Κύπριος αργυρός Ολυμπιονίκης (2012) και Παγκόσμιος πρωταθλητής του 2017 και 2018 ανέβηκε από την 3η στην 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που απέστειλε ο εκπρόσωπος του 33χρονου ιστιοπλόου, αυτή είναι η τέταρτη σερί ανακοίνωση για την Παγκόσμια Κατάταξη που βρίσκει τον Παύλο Κοντίδη στην πρώτη τριάδα

Διαβάστε αναλυτικα:

ΠΚ1

Στα ψηλά της Παγκόσμιας Κατάταξης των σκαφών τύπου Laser διατηρείται ο Παύλος Κοντίδης, ο οποίος σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση είναι στο δεύτερο σκαλοπάτι, βελτιώνοντας μάλιστα τη θέση του σε σχέση με την κατάταξη που είχε δοθεί τέλη Ιουνίου και τον έδειχνε στην 3η θέση.

Αυτή είναι η τέταρτη σερί ανακοίνωση για την Παγκόσμια Κατάταξη που βρίσκει τον Κύπριο ιστιοπλόο στην πρώτη τριάδα. Η αρχή είχε γίνει τον περασμένο Απρίλιο, όταν ανέβηκε για τέταρτη φορά στην καριέρα του στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και εκ τότε εξακολουθεί να φιγουράρει εντός των τριών πρώτων θέσεων.

Ο Κύπριος Αργυρός Ολυμπιονίκης του «Λονδίνο 2012», με 882 βαθμούς, ακολουθεί τον Ολλανδό Duko Bos, o οποίος βρίσκεται από τον Ιούνιο στην κορυφή, έχοντας αυτή τη στιγμή 906 βαθμούς. Την πρώτη τετράδα της παγκόσμιας κατάταξης κλείνουν ο Βρετανός Michael Beckett (869β.) και ο Γάλλος Jean Baptiste Bernaz (863β.).

Η διατήρηση του Κοντίδη στην ελίτ της κατηγορίας των σκαφών τύπου Laser δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού επιτυγχάνεται βάση των συνεχόμενων θετικών αποτελεσμάτων. Μέσα στο 2023 ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού πέρασε στο λαιμό του τρία χάλκινα, τα οποία κατέκτησε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyeres και στο Test Event των Ολυμπιακών Αγώνων.

Επιπλέον, στις λεπτομέρειες έχασε ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μαγιόρκας, διοργάνωση στην οποία κατετάγη τέταρτος, ενώ ήταν έκτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας της Χάγης, όπου ο Χρυσός Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2017 και το 2018 εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Αυτή θα είναι η πέμπτη Ολυμπιάδα στην καριέρα του Πρωταθλητή Ευρώπης το 2018 και το 2022.

€25 REGISTRATION BONUS – Κάντε την εγγραφή σας και διεκδικήστε €25 Μπόνους!

1ST DEPOSIT BONUS– 100% μπόνους πρώτης κατάθεσης μέχρι €150!

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridian Sports.

Meridian Sports – Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης