«Χρυσός» ο Γ. Αντωνίου στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο του Μπέρμιγχαμ – Χάλκινο για την Ζ. Μιχαηλίδου στη Σλοβενία

Άλλα δύο μετάλλια ήταν η συγκομιδή των Κυπρίων τζουντόκα σε διεθνείς αγώνες της IJF στο εξωτερικό τις προηγούμενες μέρες όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τζούντο.

Πρώτο χρονικά ήρθε το χρυσό μετάλλιο με τον Γιάννη Αντωνίου ο οποίος αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο της κατηγορίας Juniors (κάτω των 21 ετών) στο Μπέρμινγχαμ της Μ. Βρετανίας όπου και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Ο 18χρονος πρωταθλητής μας, πέρασε χωρίς αγώνα στα ημιτελικά  της κατηγορίας +100 κιλων όπου αντιμετώπισε τον Γάλλο Sami Radmani, τον οποίο κέρδισε μετά από 67 δευτερόλεπτα με δύο wazari, κλείνοντας θέση για τον τελικό κόντρα σ’ ένα άλλο Γάλλο τζουντόκα, τον Mathys Gomez Da Silva, νούμερο 15 στον κόσμο (Κ21) ο οποίος υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του Αντωνίου σε μόλις 27 δευτερόλεπτα χάνοντας με ippon.

Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Αντωνίου βρίσκεται στο Νο4 του κόσμου στην κατηγορία του και στοχεύει να φτάσει μέχρι την κορυφή.

zanet

Στη Σλοβενία και το Ευρωπαϊκό κύπελλο Slovenj Gradec junior Εuropean cup 2023 συμμετείχε και η πρωταθλήτρια μας Ζανετ Μιχαηλίδου, η οποίο ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο. Η 19χρονη πέρασε χωρίς αγώνα τον πρώτο γύρο και στη συνέχεια αντιμετώπισε την Πολωνή Οlivia Romanik την οποία κερδισε, «σκοράροντας» δύο wazari σε 57 δευτερόλεπτα.

Στα ημιτελικά αναμετρήθηκε με την Φινλανδή Εmma Krapu, το εμπόδιο της οποίας δεν κατάφερε να ξεπεράσει, ωστόσο μπήκε στα ρεπεσάζ και τη μάχη για το χάλκινο μετάλλιο έχοντας απέναντί της την Ιταλίδα Eleonora Giusti την οποία άφησε εκτός μεταλλίων, αφού μη μπορώντας να διαχειριστεί την πιέση που είχε ασκήσει η Μιχαηλίδου, δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες, με τo τρίτο shido (παράβαση) να φέρνει και τον αποκλεισμό της από τον αγώνα.

Η Ζανετ Μιχαηλίδου παραμένει στις κορυφαίες τζουντόκα της κατηγορίας -78 κιλών, αφού βρίσκεται στην 3η θέση στον κόσμο στα juniors ενώ θα διεκδικήσει την συμμετοχή της και στην Ολυμπιάδα του Παρισιού για να γράψει ιστορία ούσα η πρώτη Κύπρια τζουντόκα που καταφέρνει κάτι τέτοιο.