Μια μεγάλη ευκαιρία για πρόκριση στον τελικό έχασαν τα ξημερώματα της Πέμπτης 10 Αυγούστου οι Αλέξης Σαββίδης και Άννινος Χρυσοστόμου.

Το κυπριακό δίδυμο του μπιτς βόλεϊ έχασε από τον Καναδά με 2-0 σετ και έτσι στον μικρό τελικό για το χάλκινο μετάλλιο θα αναμετρηθεί με την Νέα Ζηλανδία που έχασε από τους Άγγλους με 2-0 σετ.

Οι διεθνείς μας βρέθηκαν πολύ κοντά στην κατάκτηση του 1ου σετ αφού προηγήθηκαν με 19-15 και ήθελαν μόλις δύο πόντους για να κάνουν το 1-0 όμως με ξέσπασμα των Καναδών έχασαν με 21-23.

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα και στο 2ο σετ με τους Σαββίδη-Χρυσοστόμου να προηγούνται με 7-0 όμως οι Καναδοί αντέδρασαν και πήραν το σετ και το παιχνίδι με 21-16.

Το δελτίο τύπου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής:

Στο μικρό τελικό για το χάλκινο το Μπιτς Βόλεϊ

Στις λεπτομέρειες χάθηκε η μεγαλύτερη διάκριση για την ομάδα του Μπιτς Βόλει στους 7ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων που διεξάγονται στο Trinidad & Tobago από 4 μέχρι 11 Αυγούστου 2023. Στον ημιτελικό οι Αλέξης Σαββίδης και Άννινος Χρυσοστόμου αντιμετώπισαν ως ίσοι προς ίσους τους αντιπάλους τους από τον Καναδά χάνοντας τελικά με 2-0 (23-21, 21-16).

Και όμως το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν εντελώς διαφορετικό και η ομάδα μας να βρισκόταν στον τελικό αν εκμεταλλευόταν τις ευκαιρίες που βρήκε πρώτη και στα δύο σετ. Η κατάκτηση του πρώτου σετ φαινόταν σίγουρη όταν η ομάδα μας προηγήθηκε με 19-15 πριν την αντίδραση των Καναδών που ισοφάρισαν σε 20-20 και στη συνέχεια κατέκτησαν το σετ με 23-21. Τι να πει κανείς και για το δεύτερο σετ, όταν ένα εκρηκτικό ξεκίνημα έφερε το αρχικό 7-0 υπέρ της Κύπρου, αλλά εκεί υπήρξε και πάλι αντίδραση, ακόμη πιο δυνατή αυτή τη φορά από τους Καναδούς που πέτυχαν μεγάλη ανατροπή φτάνοντας στο 21-16.

Η Κύπρος θα αντιμετωπίσει στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο τη Νέα Ζηλανδία που ηττήθηκε στον άλλο ημιτελικό από την Αγγλία με 2-0. Την ομάδα του Μπιτς Βόλεϊ συνοδεύει ο προπονητής Χαράλαμπος Ζορπής. Αυτή θα είναι και η τελευταία συμμετοχή της 11μελούς αποστολής αθλητών της Κυπριακής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων στους αγώνες.

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridian Sports.

Meridian Sports – Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης