ΚΟΕ: «Παντελώς αβάσιμοι και ψευδείς οι ισχυρισμοί του Μιχαηλίδη»

Ανακοίνωση από την ΚΟΕ.

Οι ισχυρισμοί που περιέχονται σε άρθρο του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας του Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού, Μιχάλη Μιχαηλίδη, που είδε το φως της δημοσιότητας πως, δήθεν, καταστράφηκε σημαντικός αριθμός βιβλίων, χωρίς διαφανή αιτία, από την ΚΟΕ, είναι παντελώς ανυπόστατοι, αναληθείς και ψευδείς. Δυστυχώς, ο κ. Μιχαηλίδης παραπληροφορεί και λασπολογεί.

Αποτελεί βασική αρχή υποτυπώδους παιδείας, την οποία, ως εκ της θέσεως του, πρώτος απ’ όλους θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Μιχαηλίδης, ότι, πριν κάποιος προβεί, δημοσίως, σε καταγγελίες, διασύροντας θεσμούς, θα πρέπει να μπορεί να τεκμηριώσει τις καταγγελίες του. Ο κ. Μιχαηλίδης, ως υψηλά ιστάμενος στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (Διευθυντής του ΚΑΕΚ) και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού, για δικούς του λόγους και σκοπιμότητες, προτίμησε να προβεί σε καταγγελίες και ανοίκειους χαρακτηρισμούς στην βάση «πληροφοριών» τις οποίες δεν μπήκε καν στον κόπο να διασταυρώσει με μια απλή επικοινωνία με τους αρμόδιους στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή. Σημειώνεται, πως ο κ Μιχαηλίδης παρέλειψε ή του «διέφυγε» να αναφέρει πως ανάμεσα σε άλλους τίτλους που διατηρεί, είναι και αυτός του εισερχόμενου προέδρου της Αθλητιατρικής Εταιρείας Κύπρου (ΑΕΚ) η οποία φιλοξενείται και στεγάζεται στο Ολυμπιακό Μέγαρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής. Ως εκ τούτου, θα μπορούσε και μπορεί ακόμη και σήμερα να ζητήσει οποιοδήποτε αντίγραφο έκδοσης σε βάθος πέραν των 30 χρόνων και να του παραδοθεί στο γραφείο του στο Ολυμπιακό Μέγαρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής. Αντ’ αυτού, προτίμησε να παραπληροφορήσει και να δημιουργήσει εντυπώσεις λασπολογώντας στην βάση του «αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα…».

Δυστυχώς, για τον κ. Μιχαηλίδη «δεν έχουν έτσι τα πράγματα». Κανένα απολύτως βιβλίο που θα μπορούσε να διοχετευτεί σε σχολικές μονάδες δεν έχει καταστραφεί. Μάλιστα, τα βιβλία στα οποία γίνεται αναφορά «Γνωρίστε τα Ολυμπιακά Αθλήματα» και «Οδηγός Ολυμπιακής Παιδείας», ευρίσκονται στις αποθήκες της ΚΟΕ σε χιλιάδες αντίτυπα τα οποία αξιοποιούνται δεόντως και δεν έχει καταστραφεί ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ εξ αυτών. Ούτε και έχει καταστραφεί οποιοδήποτε βιβλίο το οποίο να έχει σχέση με την Ολυμπιακή Παιδεία.

Διαβεβαιώνουμε τον κ. Μιχαηλίδη ότι το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΚΟΕ γνωρίζει πολύ καλά τις υποχρεώσεις του ως αυτές καθορίζονται από το Καταστατικό της ΚΟΕ και από τα Ολυμπιακά Ιδεώδη.

Αντίθετα, όπως απεδείχθη από την συμπεριφορά του, ο κ. Μιχαηλίδης, στερείται οποιουδήποτε ερείσματος να επικαλείται τα Ολυμπιακά Ιδεώδη αφού δεν ενεργεί δίκαια, ψεύδεται και παραπληροφορεί. Ο κ. Μιχαήλιδης στο άρθρο του σημειώνει πως «Όταν ο φορέας των Ολυμπιακών Αρχών και Αξιών και του Ολυμπιακού Ιδεώδους, αναλαμβάνει το ρόλο του καταστροφέα αυτών των ιδεών και αξιών, δημιουργείται μια αντίφαση και ένα παράδοξο, που θα έπρεπε κανονικά να προβληματίσει τις αρμόδιες αρχές του Κράτους»…

Και διερωτάται ο αντικειμενικός αναγνώστης πώς η συμπεριφορά του κ. Μιχαηλίδη, να προβαίνει σε ατεκμηρίωτες καταγγελίες, που εδράζονται σε απλή πιθανολόγηση στην βάση του «αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα», να δυσφημίζει θεσμούς και να παραπληροφορεί το κοινό, συνάδει με τις θέσεις που κατέχει.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
9 Μαΐου 2024

1ST DEPOSIT BONUS– 100% μπόνους πρώτης κατάθεσης μέχρι €300!

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridian Sports.

Meridian Sports– Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης